پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850911178
پلی میان اصالت دیروز و توسعه یافتگی امروز/ درخشش فرهنگ و تمدن در نگین های گردشگری تبریز
واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > آذربایجان شرقی گزارش مهر/
پلی میان اصالت دیروز و توسعه یافتگی امروز/ درخشش فرهنگ و تمدن در نگین های گردشگری تبریز
تبریز - خبرگزاری مهر: هرچند کلانشهر تبریز همواره با عنوان "شهر اولین ها" شناخته شده اما توسعه یافته ترین شهر ایران به عناوین دیگری چون باغ شهر و موزه شهر نیز شهره است، مزیتی که در کنار جاذبه هایی دیگری چون مسجد کبود و بازار تبریزامتیازی بزرگ برای گردشگران و سیاحان نوروزی این دیار است.
به گزارش خبرنگار مهر، تبریز به عنوان مرکز استان آذربایجان شرقی سومین شهر بزرگ کشور پس از تهران و مشهد، بزرگترین شهر منطقهٔ شمالغرب ایران و قطب اداری، ارتباطی، بازرگانی، سیاسی، صنعتی، فرهنگی و نظامی این منطقه بشمار می رود که در طول تاریخ بارها ویران و تجدید بنا شده و بنای فعلی آن به دوران اشکانی و ساسانی برمیگردد. تبریز در طول حکومت ۴۰۰ سالهٔ خاندان "رَوّادی" و اسکان قبیلهٔ عرب "اَزْد" به شکوفایی رسید و پایتخت سیاسی ایران در زمان خوارزمشاهیان، ایلخانان، چوپانیان، جلایریان، اتابکان، تیموریان، قراقویونلوها، آققویونلوها، صفویان و قاجاریان بوده و اوج شکوفایی آن مربوط به دورهٔ ایلخانان است که در این زمان، پایتخت قلمرویی پهناور از نیل تا آسیای مرکزی بوده و در میان پایتختهای ایران در طول تاریخ، دوران پایتختی تبریز بیش از هر شهر دیگری بوده است. تبریز به سبب موقعیت مناسب خود در گذشته از مراکز تجاری منطقه به شمار میرفته و امروزه نیز یکی از مراکز مهم صنعتی در سطح ایران محسوب میشود و در دو سدهٔ اخیر مبدأ بسیاری از تحولات اجتماعی، فرهنگی و صنعتی در کشور به شمار میرود؛ به طوری که این شهر آغازگر انقلاب مشروطه بوده و نقشی کلیدی در تحولاتی مانند انقلاب اسلامی و مدرنیزه کردن کشور داشته است. تبریز به عنوان شهر اولینها، شهر بدون گدا، شهر زیرگذرها و روگذرها، امنترین شهر ایران، سالمترین شهر ایران، مهد سرمایهگذاری ایران، دومین شهر صنعتی ایران، دومین شهر دانشگاهی ایران، دومین شهر بلندمرتبه ساز ایران، دومین شهر در جذب گردشگر سلامت در ایران، شهر شکلاتی ایران، قطب خودروسازی ایران، قطب قطعهسازی ایران، قطب تولید موتور دیزل خاورمیانه و یکی از مهمترین شهرهای مهاجرپذیر کشور شناخته میشود. در کنار تمام این ویژگی ها، برخورداری از جاذبه های بسیار تاریخی و طبیعی، تبریز را به عنوان یکی از قطب های گردشگری کشور نیز مطرح کرده و وجود بناهایی جون مسجد کبود، بزرگترین بازار سرپوشیده جهان، تفرجگاه های ائل گلی و عون ابن علی، ارک علیشاه، مقبرة الشعرا و دیگر جاذبه های گردشگری و برخورداری از هوای متبوع و دلنشین بویژه در فصول گرم سال، این شهر را بدل به مقصدی مناسب برای گردشگران کرده است. موزه های تبریز نمادی از فرهنگ و تمدن موزه سنجش این موزه یکی از چندین و چند موزه تبریز است که در آن انواع ادوات مقياس توزين از قبيل ترازوهاي ظريف زرگري تا قپانهاي بزرگ ميادين بار مربوط به قرون گذشته، سنگ وزنه ها و پيمانه هاي نفتي، وسايل مربوط به علم نجوم و اختر شناسي مانند اسطرلاب و کره سماي، ابزارهاي هواشناسي و قطب نماها و مقیاس هاي ديگر گرد آورده شده است.
اين موزه در فضاي دل انگيزه خانه تاريخي سلماسي تبريز بنا شده در دوره قاجار تاسيس شده و در آثار ملي کشور به شماره 1862 ثبت شده و ساختمان آن در سه ضلع حيات و در دو طبقه با زير بناي 875متر مربع بنا گرديده است. طبقه زيرزمين ضلع شمالي که توسط پله هاي هشتي به ورودي نيز متصل است، حوضخانه ناميده مي شود و ديگر قسمت هاي زيرزمين شامل مطبخ، انبار ارزاق و انبار آب مي باشد و طبقه همکف نیز داراي طنبي هاي اصلي و جانبي در اضلاع شمالي، شرقي و غربي با پنجره هاي اروسي است. بنا داراي تذهيب در کمره اتاق ها، شومينه ها و گچبري در سقف طنبي هاي شمالي و شرقي بوده و مصالح بکار رفته در بنا شامل سنگ لاشه با ملات ساروج در پي ها و ديواره هاي زيززمين ترکيبي تلفيقي از سنگ و آجرو ديوارهاي فوقاني ( همکف) خشتي با روکش آجري است.
موزه قرآن و کتاب تبريز بناي مسجد شاه طهماسب صفوي معروف به مسجد صاحب الامر در شرق ميدان صاحب آباد در قلب شهر تبريز و در کنار مهران رود واقع شده و دارای يک گنبد و دو مناره بلند است کهاین بنای تاریخی در ابتدا مسجد ويژه شاه طهماسب اول صفوي بوده که در سال 1045هجری قمری به وسيله سپاهيان سلطان مراد چهارم (امپراتور عثماني) تخريب شد و از زمان شاه طهماسب تنها دو طاق مرمري نقش دار در مدخل هاي دهليز و اندرون بقعه باقي مانده است. حجاري هاي زيبايي از نقوش گل و بوته، اسليمي و ختايي از جمله تزئينات معماري اين بناست و سنگ نوشته مرمريني هم در کنار يکي از طا ق هاي آن نصب شده و در بالاي طاق ديگر سوره "الجن" به خط علاء الدين، خوشنويس معروف زمان شاه طهماسب صفوي نگاشته شده است.
در سا 1266هجری قمری ميرزاعلي اکبر خان مترجم کنسولگري روس که مرد ثروتمندي بود به آيينه بندي قسمتي از بقعه و دهليز و تعميرات آن اقدام کرد و صحن و مدرسه کنوني را احداث و موقوفاتي براي آن تعيين نمود که اين صحن و مدرسه در بدو تاسيس مدرسه اکبريه نام داشت ولي بعدها صحن صاحب المر خوانده شد و به دليل قداست آن پس از تعکيرات لازم به عنوان موزه قرآن و کتابت در نظر گرفته شد و اکنون مجموعه نفيسي از نسج قرآن مجيد مربوط به ادوار مختلف تاريخ و قطعات زيبايي از آثار خوشنويسان بنام ايران در آن به نمايش گذاشته شده است. بنای تاریخی ارک عليشاه بناي شکوهمند مرسوم به ارک تبريز باقيمانده مسجدي است که در فاصله سالهلي716الي724 هوق بوسيله تاج الدين عليشاه جيلاني وزير الجاتيو و ابوسعيد بهادرخان ساخته شد. قسمت جنوبي آن داراي طاقي بزرگ است که گفته مي شود به علت فرونشستن بنيان و تعجيل در اتمام، طاق آن شکسته و فرو ريخته است. قسمتي که اکنون در وسط سه ديوار بلند شرقي، غربي و جنوبي بصورت ايوان به چشم مي خورد بخش مسقف مسجد بوده که عرض آن 15/30 متر و ارتفاع ديوارهاي دور آن بطور متوسط 26متر است و بوسيله 69پله مي توان به بالاي آن راه يافت عرض ديوارها40/10 متر و داخل آنها مرکب از دو ديوار عريض مستحکم است که در چند مرحله به وسيله طاقهاي متعدد به همديگر اتصال يافته اند.
اين بنا در بيشتر سفرناه ها و تواريخ وصف شده از آن جمله به آثار ابن بطوطه، بدرالدين محمود العيني، تاجر ونيزي، شاردن، دونالدويلبر و حمدالله مستوفي اضاره کرد. بازار بزرگ تبريز شهر تبريز يکي از بزرگترين و زيباترين مجموعه بازار مسقف و به هم پيوسته دنيا را با مساحتي بالغ بر يک کيلومتر دارا مي باشد سبک معماري، کثرت سراها و تيمچه ها، وجود چندين مدرسه و مسجد بر اهميت اين مجموعه مي افزايد.
از تاريخ بناي اوليه بازار تبریز که به تازگی در فهرست آثاري جهاني يونسکو به ثبت رسيده، اطلاعي در دست نيست اما مقدسي، مارکوپلو، ياقوت، ابن بطوطه، حمداله مستوفي کلاويخو، جان کارت رايت انگليسي، شاردن و دهها سياح و جهانگرد مطالب جالبي را در مورد قمت بازار تبريز نگاشته اند. بافت اصلي اين مجموعه از دو راسته سرپوشيده شمالي- جنوبي و شرقي- غربي تشکيل شده، راسته هاي اصلي توسط راسته هاي فرعي به هم متصل شده و در فضاي بين آنها سراها و تيمچه ها بنا شده و مهمترين ورودي آن در حال حاضر در منتهي اليه شمال خيابان فردوس قرار دارد.
بازار بزرگ تبريز با طاق ها و گنبدهاي بلند آجري شامل بازار امير، بازار کفاشان، راسته بازار، يمني دوز بازار، بازار حلاجان، راسته کهنه، بازارچه صفي، بازار حاج سيد حسن، بازار ميرابوالحسن، بازار حرمخانه، بازارچه شتربان، بازار صادقيه، بازار کلاهدوزان، قيزبستي بازار و چندين بازار ديگر و حجرها و مغازه هاي آنها مرکز فروش اجناس گوناگون داخلي و جارجي است. مسجد کبود تبريز اين بنا از آثار ارزشمند دوره قراقويونلو است که به دستور جهانشاه بن يوسف از فرمانروايان قراقويونلوها بنا گرديده و ساختمان آن به استناد کتيبه برجسته سر درب به سال 870 هجری قمری تمام شده است که بناي اصلي در مقام مسجد مقبره داراي صحن وسعيي با مجموعه اي از ساختمان ها از جمله مدرسه، حمام، خانقاه، و کتابخاته بوده که متاسفانه آثاري از آنها به جا نمانده است.
زلزله سال ۱۱۵۸ شمسی (۱۷۸۰ میلادی) آسیب فراوان به مسجد کبود تبریز وارد کرد و در اثر آن گنبدهای مسجد فرو ریخت ولی با این وجود مرمت و بازسازی آن به منظور حفاظت و بازسازی بخشهای باقیمانده شامل طاقها و پایهها از سال ۱۳۱۸ آغاز شد و در ۱۳۵۵ کارهای ساختمانی آن به اتمام رسید که بازسازی گنبد اصلی توسط مرحوم استاد رضا معماران انجام شد و این در حالی است که بازسازی کاشی کاری داخلی و خارجی هنوز ادامه دارد.
تنوع و ظرافت کاشیکاری و انواع خطوط بهکاررفته در این بنا و به خصوص به دلیل رنگ لاجوردی کاشیکاریهای معرق آن سبب شدهاست که به "فیروزهٔ اسلام" شهرت یابد، بنایی که سبک معماری آن به شیوه آذری صورت گرفته و آجر از مصالح اصلی بکاررفته در آن است. مسجد کبود دارای صحن مربع شکلی است که حوضی برای وضو در آن قرار دارد و شبستان هایی نیز جهت پناهگاه مستمندان، و درس خواندن در آن در نظر گرفته شده است.
مسجد جامع کبير تبريز مسجد جامع تبريز که به مسجد جمعه نيز معروف است در صحن مدرسه طالبيه و بين مسجد حجت السلام و مسجد ميرزا اسماعيل خان اوغلي وافع شده و يکي از قديمي ترين ابنيه تاريخي اين شهر به شما ر مي رود که تاريخ بنا و نام باني اوليه مسجد معلوم نيست و عده اي آن را از مساجد صدر اسلام مي دانند و پاره اي منابع، این بناي قديمي را به دوره سلجوقيان نسبت مي دهند. مسجد فعلي با طاق هاي رفيع و پايه هاي استوارش بعد از زلزله تبريز در سال 1193 هجری قمری که چند طاق آن شکست و فرو ريخت توسط احمد خان و پسرش حسنعلي خان دنبلي مرمت گرديده و داراي دو در ورودي است که يکي در جانب شمال قرار گرفته و از طريق آن مي توان به صحن مسجد راه يافت و در ديگر از طرف جنوب به کوچه مجاور راه دارد.
طول مسجد که از جنوب به شمال امتداد دارد 62متر و قسمت مياني آن داراي طاق بلند و بزرگ بوده و 15 متر عرض دارد و مسجد جامع کبير، مسجد حجت الاسلام، مسجد آلچاق، مسجد دينوري و کتابخانه کلکته چي در مجموعه اي بنام مسجد جامع تبريز واقع شده اند. حمام نوبر تبریز حمام نوبر از گرمابه هاي قديمي تبريز محسوب مي شود که در يکي از مهمترين و پررونق ترين مناطق مرکزي تبريز در حوالي محلي که قبلا يکي از دروازه هاي هشتگانه تبريز بنام درب نوبر قرار داشته، احداث شده و مساحتي بيش از 700 مترمربع دارد و تا پیش از 1373 به عنوان حمام داير بوده و به صورت عمومي از آن استفاده مي شد اما با متروکه شدن اين بنا، بخش سربينه آن بطور کامل تخريب شده که امروزه اين بخش مرمت گرديده است. حمام نوبر همانند بسياري از حمام هاي تاريخي شامل بخش هايي چون دالان ورودي، سربينه، گرمخانه، خزينه و تونخانهاست و در آن تزئينات متعدد چون آجرکاري و کاشي کاري بچشم مي خورد و علاوه بر فضاهاي مذکور در بخش گرمخانه آن تعدادي اتاق شاه نشين هم وجود دارد که افراد خاص از آنها استفاده مي کردند.
اين بنا در سال 1378 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است و به دليل ارزش معماري ، قابليتهاي کالبدي و معرفي معماري حمام هاي تاريخ در منطقه به عنوان يکي از پرديس هاي گردشگري انتخاب شد تا به يک سفره خانه سنتي تبديل شود. آنچه در این گزارش مجمل و مختصر بدان اشاره شد، تنها گوشه ای از جاذبه های گردشگری کلانشهری به نام تبریز است که در گوشه گوشه خود نشانه هایی از تمدن و تاریخ کهن وردو دیار آذربایجان را در دل جای داده و اوقاتی چون تعطیلات نوروزی می تواند مجالی مناسب برای گشت و گذار در شهر اولین ها و آشنا شدن با زیبایی های بیشمار آن باشد. -------------------------- گزارش و عکس از: حسن عبداللهی
۱۳۹۳/۱/۱۱ - ۱۴:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
فرهنگ و اقتصاد دو شاخصه زیربنایی دستیابی به توسعه یافتگی است
فرهنگ و اقتصاد دو شاخصه زیربنایی دستیابی به توسعه یافتگی است اراک-ایرنا-فرماندار اراک گفت فرهنگ و اقتصاد دو شاخصه زیربنایی دستیابی به توسعه یافتگی و ابزار مهم تحقق اهداف سد چشم انداز نظام است مسلم پورقاسمیان روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود تیزبینی و بصیرت مقام معظم رمدیرکل میراث فرهنگی مازندران خبر داد افزایش 20 درصدی میانگین اقامت گردشگران در مازندران
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران خبر دادافزایش 20 درصدی میانگین اقامت گردشگران در مازندرانمدیرکل میراث فرهنگی صنایعدستی و گردشگری مازندران و دبیر ستاد اجرایی خدمات سفر استان گفت میانگین اقامت گردشگران در مازندران در مقایسه با سال گذشته 20 درصد رشد داشت به گزارش خبرگزاری فارس به ننماینده مجلس: اقتصاد و فرهنگ دوشاخص اصلی توسعه یافتگی جوامع هستند
نماینده مجلس اقتصاد و فرهنگ دوشاخص اصلی توسعه یافتگی جوامع هستند فیروزکوه- ایرنا- نماینده دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی گفت فرهنگ و اقتصاد دو شاخص اصلی توسعه یافتگی جامعه و دفع کننده دسیسه های دشمنان است حمیدرضا مشهدی عباسی عصر سه شنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره بهارتقای فرهنگ تعامل میان مردم و مسوولان موجب توسعه همدان می شود
ارتقای فرهنگ تعامل میان مردم و مسوولان موجب توسعه همدان می شود همدان- ایرنا- مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت ارتقای فرهنگ همراهی و تعامل درحوزه های مختلف کاری میان مدیران دستگاه های مختلف اجرایی اصحاب رسانه و مردم موجب توسعه و رونق اقتصادی و فرهنگی اینتوقیف و تذکرات کتبی ربطی به دولت دارد/ نامگذاری امسال وظیفه سنگینتری را بر دوش وزرات فرهنگ گذاشته است
جنتی در جمع خبرنگاران توقیف و تذکرات کتبی ربطی به دولت دارد نامگذاری امسال وظیفه سنگینتری را بر دوش وزرات فرهنگ گذاشته است وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت توقیفها و تذکرات کتبی ربطی به دولت ندارد زیرا هیئت نظارت بر مطبوعات 7 عضو دارد که بنا بر رای اکثریت تصمیمات اتخاذ میشودوظیفه سنگین نهادهای فرهنگی در سال 93/ موانع برای تحقق اهداف شعار سال رفع شود
استانها غرب زنجان حجت الاسلام خدایی وظیفه سنگین نهادهای فرهنگی در سال 93 موانع برای تحقق اهداف شعار سال رفع شود زنجان - خبرگزاری مهر مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان لزوم نگاه ویژه به مقوله فرهنگ را خواستار شد و گفت در سال 93 تکلیف دستگاههای فرهنگی سنگین بود و باید توجهمیانگین مصرف روزانه بنزین در روزهای پایانی سال
میانگین مصرف روزانه بنزین در روزهای پایانی سالتاریخ انتشار شنبه ۲ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۸ ۵۹ میانگین مصرف روزانه بنزین کشور در روزهای پایانی سال به دلیل ترددهای متعدد درون شهری شهروندان برای خریدهای نوروزی و همچنین آغاز سفرهای نوروزی به ۶۹ میلیون لیتر رسید به گزارش ایرنا شرکت ملیحوزههای علمیه امروز در همه زمینههای فرهنگ و هنر رشد کرده است
استانها مرکز قم حجت الاسلام عماد حوزههای علمیه امروز در همه زمینههای فرهنگ و هنر رشد کرده است قم - خبرگزاری مهر معاون پژوهشی حوزه علمیه از رشد حوزههای علمیه در همه زمینههای فرهنگ و هنر خبر داد به گزارش خبرگزاری مهر حجت الاسلام عبدالرضا ایزدپناه به همراه مهدی توکلیان منداشتن راهبرد استراتژیک در فعالیت های فرهنگی مشکل امروز ما است
یک فعال فرهنگی نداشتن راهبرد استراتژیک در فعالیت های فرهنگی مشکل امروز ما است تهران – ایرنا – یک فعال فرهنگی با بیان این که نداشتن راهبرد استراتژیک مشکل امروز فرهنگی جامعه ماست خواستار تشکیل یک قرارگاه برای هماهنگی این گونه فعالیت ها شد به گزارش خبرنگار معارف ایرنا جواد محشاخص کل، بیانگر میانگین بازدهی بورس
دانشنامه اقتصادی 89 شاخص بورس به زبان ساده شاخص کل بیانگر میانگین بازدهی بورس شاخص معیاری است که براساس آن میتوان چیزی را تشخیص داد در بورس هم شاخصها در واقع معیارهای مهمی هستند که با بررسی و تحلیل آنها میتوان وضعیت گذشته و حال بورس را از جنبههای مختلف ارزیابی و حتی رونمیانگین مساحت شهرک های صنعتی مازندران کمتر از 60 هکتار است
میانگین مساحت شهرک های صنعتی مازندران کمتر از 60 هکتار است ساری-ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی مازندران گفت میانگین مساحت شهرک های صنعتی استان کمتر از 60 هکتار است به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی مازندران سید مصطفی موسوی روز چهارشنبه در جمع کارکنان این شرکتخیرین برای توسعه فرهنگی در اردبیل وارد میدان شوند
استانها شمال اردبیل سقاء خواستار شد خیرین برای توسعه فرهنگی در اردبیل وارد میدان شوند اردبیل – خبرگزاری مهر مسئول دبیرخانه کانونهای مساجد استان اردبیل با اشاره به مشکلات کانونهای مساجد خواستار ورود خیرین در توسعه حوزههای فرهنگی به ویژه در بحث مساجد شد نادر سقاء در گفتگویادداشت/ محمدحسن صنعتی بستر فرهنگی روابط میان ایران و تاجیکستان
یادداشت محمدحسن صنعتیبستر فرهنگی روابط میان ایران و تاجیکستاناز نگاه محمدحسن صنعتی رایزنی فرهنگی ایران در تاجیکستان کار فرهنگی در این کشور زمانی نتیجه خواهد داد که از عمق گستردگی و تعالی معنوی برخوردار باشد به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه محمدحسن صنعتی رایزن فرهنگورزش همگاني نياز امروز و تضمين سلامت آينده است/ دستگاه هاي دولتي در مجموع 146 وظيفه در توسعه ورزش همگاني دارند
۲۶ اسفند ۱۳۹۲ ۱۷ ۵۷ب ظ شعباني بهار ورزش همگاني نياز امروز و تضمين سلامت آينده است دستگاه هاي دولتي در مجموع 146 وظيفه در توسعه ورزش همگاني دارند معاون توسعه ورزش همگاني با اشاره به رويکرد برنامه اي وزارت ورزش و جوانان در ترغيب آحادمردم براي پرداختن به ورزش گفت ورزش همگاني نيباید به صورت علمی بسترهای رشد اقتصادی و توسعه فرهنگی را فراهم کنیم
استاندار هرمزگان باید به صورت علمی بسترهای رشد اقتصادی و توسعه فرهنگی را فراهم کنیم بندرعباس- ایرنا- استاندار هرمزگان با بیان اینکه اقتصاد و فرهنگ مکمل یکدیگر هستند گفت باید به صورت علمی و کارشناسی بسترهای رشد اقتصادی و توسعه فرهنگی را فراهم کنیم به گزارش خبرنگار ایرنا جاسمغناي تمدني و فرهنگي ايران عامل موفقيت گفتگوهاي ديني است
دین و اندیشه سفير واتيكان در تهران غناي تمدني و فرهنگي ايران عامل موفقيت گفتگوهاي ديني است لئو بوكاردي سفير واتيكان در ديدار با رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت غناي مذهبي تمدني و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران عامل موفقيت گفتگوهاي ديني فيمابين است به گزارش خبرگزاری مهربسته های فرهنگی میان مسافران نوروزی در بروجرد توزیع شد
بسته های فرهنگی میان مسافران نوروزی در بروجرد توزیع شد بروجرد-ایرنا- رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد از توزیع بسته های فرهنگی میان مسافران نوروزی در بروجرد خبر داد نادر ارجمندی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود با فرا رسیدن سال نو و آغاز بهار طبیعت بسته های فرهنگی شا-