واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: نوراني در گفتگو با باشگاه خبرنگاران؛
25 درصد جمعیت کشور در تولید "محصولات کشاورزی" فعالیت میکنند/ رتبه پايين ايران در صادرات محصولات كشاورزي
رییس کنفدراسیون صادرات کشور با بیان اینکه امروزه حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور در تولید محصولات کشاورزی و صنایع جانبی آن فعالیت میکنند، افزود: با توجه به اینکه ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی در ردههای اول تا هفتم جهان قرار دارد، رتبهٔ صادراتی ما در جهان بسیار پایین است .
سيد رضا نوراني در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به مشکلات موجود در زمینهٔ تولید اظهار داشت: امروزه یکی از مهمترین مشکلات ما، کمبود مرکبات به ویژه پرتقال در سیاه بهار (نبود تولید و کمبود میوه در فصل بهار را سیاه بهار گویند.) بوده که کوتاهی عمر مفید پرتقالهایی که تا فروردین ماه در انبار و سردخانههای شمال کشور نگه داری میشوند، عامل این امر است.
نورانی اظهار داشت: این مشکل با تغییر گونههای (واریتیها) مرکبات و معرفی گونههای جدید به بخش تولید قابل حل است .
وی افزود: با معرفی گونههای جدید میتوان با آغاز تولید در فصل بهار، در تابستان پرتقالهای تابستانی عرضه کرد و در این امر مهم به خودکفایی دست یافت .
نورانی با اشاره به ضرورت وجود ۱۳ اقلیم برای تولید محصولات کشاورزی در دنیا اظهار کرد: ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم فوق در کشور ما وجود دارد .
وی تصریح کرد: با وجود چنین پتانسیلهای بالایی چرا ما باید محصولاتی مانند گندم، جو، غلات، برنج و... را وارد کنیم؟
رتبهٔ پایین ایران در صادرات محصولات کشاورزی
رییس کنفدراسیون صادرات کشور با بیان اینکه امروزه حدود ۲۵ درصد جمعیت کشور در تولید محصولات کشاورزی و صنایع جانبی آن فعالیت میکنند، افزود: با توجه به اینکه ایران در تولید ۲۲ محصول کشاورزی در ردههای اول تا هفتم جهان قرار دارد، رتبهٔ صادراتی ما در جهان بسیار پایین است .
نورانی با اشاره به اینکه باید در زمینهٔ صادرات محصولات کشاورزی جزو صادرکنندگان تک رقمی دنیا باشیم، اضافه کرد: در حال حاضر رتبهٔ ایران در صادرات محصولات کشاورزی بین ردههای چهل تا پنجاهم جهان است .
وی ادامه داد: برای ارتقای رتبهٔ صادرات کشور باید کلیهٔ قوانین، برنامهها، مصوبات و آیین نامهها در کنار تولید و صادرات باشد.
نورانی با بیان اینکه واردات محصولاتی مانند گندم، برنج و... به معنای ظلم به تولید کننده است، تصریح کرد: انجام واردات با ارز ارزان قیمت ایستادگی در برابر تولید کنندگان داخلی است.
وی با اشاره به موفقیت جهانی کشور چین در زمینهٔ صادرات محصولات مختلف ادامه داد: امروزه این کشور با تمرکز روی بحث تولید و صادرات موفقترین تولید کننده و صادرکنندهٔ جهان در زمینهٔ محصولات مختلف است.
نورانی گفت: برای رسیدن به این هدف اقداماتی چون استفاده از فناوریهای روز، استفادهٔ بهینه از نهالهای اصلاح شدهٔ موجود در دنیا، استفاده از دانش کشاورزی مدرن و استفاده از بذور جدیدی که در برابر آفات مقاوم بوده و سبب افزایش تولید در واحد سطح میشوند، میتواند موثر باشد.
نورانی افزود: علاوه بر این میتوان با برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت برای نیروهای دانشگاهی بیکار و انتقال دانش روز کشاورزی به آنان، آنها را برای آموزش کشاورزان و تولیدکنندگان روستایی به روستاها فرستاد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]