تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835215514
نگاهی به مسیر روابط ايران و عربستان
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: گزارش/
نگاهی به مسیر روابط ايران و عربستان
روابط ایران و عربستان طی سالیان اخیر، همواره دچار فراز و نشیب بوده است؛ جنگ داخلی در سوریه، برنامه هستهای صلحآمیز ایران و موج بیداری اسلامی در بحرین و یمن، تنها مواردی از فهرست طویل مناقشات تهران و ریاض است.
به گزارشخبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران، رویکرد تعاملگرایانه ایران در مواجهه با جامعه بینالملل، پیرامون پروندههستهای و موفقیتهای دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران برای ساماندهی مناقشات هستهای با غرب، سران کشورهای کوچک حاشیه خلیج فارس را بیشازپیش برای نزدیکی و تعمیق روابط با ایران به تکاپو انداخته است و به نظر میرسد، سران محافظه کارعربستان سعودی به منظور عقب نیفتادن از این قافله، تحرکاتی را آغاز کرده اند.
در اواخر سال گذشته بود که منابع خبری از تمایل پادشاه کهنسال عربستان سعودی برای برقراری رابطه دوستانه مجدد با ایران خبر دادند.
"ملک عبدالله بن عبدالعزیز" پادشاه سعودیها که در آستانه 90 سالگی قرار دارد، بنابر ادعای برخی منابع خبری در فوریه سال 2014 طی تماسی با همتای عمانیاش، از "سلطان قابوس" درخواست میکند تا مانند همیشه نقش میانجی را ایفا کند و شرایط تجدید روابط مسالمت آمیز ایران و عربستان را فراهم آورد.
پادشاه سالخورده و فرتوت سعودی که در سال، چندین بار برای معالجه و درمان به ینگه دنیا سفر میکند، گویا به ضرورت حسن همجواری با قدرت بلامنازع منطقه یعنی جمهوری اسلامی ایران پی برده است؛ اما "ملک عبدالله" برای تحقق این امر مانعی را به نام تندروهای متنفذ دربار سعودی پیشرو دارد، تندروهایی که در اواسط سال گذشته، ششمین پادشاه عربستان را از ارسال دعوتنامه برای "دکتر حسن روحانی" رییس جمهور اعتدالگرای ایران برحذر داشتند.
روابط ایران و عربستان طی سالیان اخیر، همواره دچار فراز و نشیب بوده است؛ جنگ داخلی در سوریه، برنامه هستهای صلحآمیز ایران و موج بیداری اسلامی در بحرین و یمن، تنها مواردی از فهرست طویل مناقشات تهران و ریاض است.
حمایتهای مالی و لجستیکی عربستان سعودی از تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق که موجبات آتشافروزی در این مناطق را فراهم کردهاند، همواره از مواردی بوده است که سبب افتراق تهران و ریاض شده است.
در حالی که مقامات ایرانی در قبال بحرانهای منطقهای، همواره بر ضرورت به کارگیری روشهای سیاسی و مسالمتآمیز تاکید میکنند، در مقابل مقامات سعودی با اقدامات خود، تنور جنگ و کشتار در منطقه را داغ تر میکنند.
همین چند وقت پیش بود که دیدهبان حقوق بشر از کشته شدن 140 هزار نفر طی جنگ داخلی در سوریه خبر داد که حدود 7000 هزار تن از آنان را کودکان تشکیل میدهند؛ جنگی که با دست و دلبازیهای حاکمان سعودی برای تروریستهای تکفیری هر روز بر دامنه آن افزوده میشود.
با روی کارآمدن دولت اعتدالگرای یازدهم در ایران، "دکتر روحانی" رییس این دولت، اولویت سیاستخارجیاش را تقویت روابط دوستانه و نزدیک با همه همسایگان ایران، به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس و بالاتر از همه، عربستان سعودی اعلام کرد.
این گشودگی دیپلماتیک ایران با پاسخ مثبت سعودیها همراه شد، به طوری که "ملک عبدالله" با ارسال نامهای، پیروزی دکتر روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران را تبریک گفت؛ همان زمان بسیاری از محافل سیاسی و رسانهای، از آب شدن یخ روابط تهران و ریاض سخن گفتند.
اما برقراری رابطه دوستانه میان ایران و عربستان برخلاف گمانه زنیهای رسانهای چندان هم سهل و ساده نیست، و همانگونه که در بالا ذکر شد، فهرست بلند بالایی از موارد اختلافی میان طرفین وجود دارد که رسیدن به نقاط مشترک در رابطه با این موارد اختلافی با توجه به منافع استراتژیک دو طرف، تقریبا غیر ممکن است؛ اما آنچه که فرآیند تقریب روابط تهران و ریاض را دشوارتر میسازد، وجود گروههای متنفذ افراطی در دستگاه حکومتی آل سعود است.
شاهزاده "مقرن بن عبدالعزیز" که در سال گذشته با فرمان پادشاه عربستان به سمت معاونت نخستوزیری این کشور نائل شد، توانسته است در داخل خاندان سعودی، طیفی میانه رو را ایجاد کند و به این ترتیب طیف رادیکال رسوخ کرده در دربار سعودی را کنار بزند.
طیف مذکور که عناد با ایران را در راس برنامههای خود قرار داده است، برای پیشبرد اهداف نامشروع خود از پناهنده شدن در دامان رژیم صهیونیستی ابایی ندارد و بر مبنای اسناد برخی منابع خبری، طی سالیان اخیر بویژه پس از آغاز موج بیداری اسلامی در جهان عرب، دیدارها و مکاتباتی میان مقامات امنیتی و نظامی تل آویو و طیف تندرو حاکمیت آل سعود برقرار شده است.
افشای ارتباط محرمانه طیف تندرو خاندان سعودی با مقامات صهیونیستی به حدی اعتبار و حیثیت عربستان را در معرض تهدید قرار داد که "محمد بن نایف" وزیر کشور عربستان، بیانیهای رسمی صادر کرد که در آن آمده است، دیدار با صهیونیستها به نمایندگی از طرف خاندان سعودی نیست.
به غیر از بحران سوریه و پرونده هستهای ایران که به نظر میرسد مواردی لاینفک در فهرست مناقشات تهران و ریاض هستند، باید لبنان را هم به جمع فهرست مذکور اضافه کرد.
در آذر ماه سال گذشته، دو انفجار تروریستی در نزدیکی سفارت ایران در بیروت رخ داد که به موجب آن 26 تن از جمله رایزن فرهنگی ایران در لبنان به شهادت رسیدند. عامل این انفجار تروریستی کسی جز "ماجد الماجد" سرکرده گروهک تروریستی "عبدالله عزام" نبود. گروهکی که با پشتیبانی عربستان سعودی در سال 2004 به عنوان شاخه نظامی القاعده در لبنان تاسیس شد تا روند صلح و آشتی سیاسی در این کشور را به مخاطره بیندازد. "ماجد الماجد" که چند روز پس از این عملیات تروریستی، به طرز مشکوکی کشته شد، با "بندر بن سلطان" رئیس سابق سازمان اطلاعات عربستان سعودی در ارتباط بوده و از او دستور میگرفت.
آل سعود که همواره از تنوع و تکثر قومیتی و سیاسی درون لبنان برای نیل به اغراض شوم خود، بهره برده است، در یک همپوشانی آشکار با رژیم صهیونیستی، پروژه برهم زدن وحدت ملی در لبنان را از سالها قبل کلید زده است. ابزار رژیم آل سعود برای تحقق هدف مذکور جریان غربگرای 14 مارس است که همواره در تنشزایی فرقهای و سیاسی در لبنان برای تضعیف جبهه مقاومت پیش قدم بوده است.
این همه در حالی است که جمهوری اسلامی ایران برخلاف عربستان سعودی، همواره در جهت تحکیم پایههای وحدت ملی لبنان گام برداشته است. همچنین مقامات ایرانی در جریان تجاوزات گاه و بیگاه ارتش رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، با حمایت از ملت لبنان و مقاومت حزب الله، دسیسههای مرتجعین عرب و اشغالگران صهیونیستی را خنثی کردهاند.
عراق را باید آوردگاه دیگری دانست که در آن منافع و مواضع تهران و ریاض تصادم مییابد، با اینکه ایران، پس از خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی از خاک عراق، برای استقرار نظم و امنیت در این کشور مساعدتهای زیادی را انجام داده است، اما گویا آرامش در عراق چندان مطابق میل حاکمان سعودی نبوده است.
صحت ادعای فوق را، تحرکات گروهک تروریستی "داعش" در استان الانبار تایید میکند، گروهکی که سرکردههای آن، پیوند وثیقی با عناصر امنیتی رژیم آل سعود دارند.
در پایان باید خاطرنشان کرد، با توجه به تضارب استراتژیکی که میان منافع ایران و عربستان وجود دارد و همچنین با توجه به عنادورزی و لجاجت بخشی از بدنه حاکمیت آل سعود که بقاء خود را در آتش افروزی در منطقه میبیند، به نظر میرسد راه برقراری رابطه دوستانه میان ایران و عربستان، بیش از حد تصور صعبالعبور باشد.
انتهاي پيام/
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
روابط ایران و عربستان چگونه بهبود خواهد یافت؟
روابط ایران و عربستان چگونه بهبود خواهد یافت اذعان رسانه های غربی به اشتباه خود درباره ماکت ناو آمریکایی تحلیل عوامل ضروری برای بهبود روابط ایران و عربستان نامه سناتورهای آمریکایی به رئیس جمهور این کشور درباره ایران بازتاب واکنش ایران به اقدام خصمانه دولت کانادا و افزایش صادرمعاون وزیر خارجه:ایران به دنبال تقویت روابط با عربستان در همه ابعاد است
معاون وزیر خارجه ایران به دنبال تقویت روابط با عربستان در همه ابعاد است سیاست > دیپلماسی - فارس نوشت معاون عربی و آفریقاى وزارت خارجه ایران در دیدار با سفیر جدید عربستان گفت تهران به دنبال تقویت روابط با ریاض در همه ابعاد مى باشد و تأثیرگذارى دو کشور توان جهت دهى تتوصیه تحلیلگر پاکستانی: اسلام آباد در بهبود روابط ایران و عربستان میانجی شود
توصیه تحلیلگر پاکستانی اسلام آباد در بهبود روابط ایران و عربستان میانجی شود اسلام آباد - ایرنا - یک تحلیلگر امور سیاسی و امنیتی پاکستان روز چهارشنبه به دولت محمدنواز شریف توصیه کرد برای بهبود روابط ایران و عربستان سعودی میانجیگری کند به گزارش روز چهارشنبه روزنامه اردو زبان اکسایران و عربستان به دنبال تقویت روابط
ایران و عربستان به دنبال تقویت روابط کد خبر ۳۸۸۱۸۰ تاریخ انتشار ۰۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۰ ۰۴ - 21 March 2014 معاون عربی و آفریقاى وزارت خارجه ایران در دیدار با سفیر جدید عربستان گفت جمهوری اسلامى ایران به دنبال تقویت روابط با عربستان در همه أبعاد است چرا که معتقدیم تأثیر گذارى و پتنگاهی به روابط تهران - مسقط ایران و عمان، روابطی بر پایه عقلانیت و همزیستی مسالمتآمیز
نگاهی به روابط تهران - مسقطایران و عمان روابطی بر پایه عقلانیت و همزیستی مسالمتآمیزروابط ایران و عمان با قدمت تاریخی و سیاستهای مسالمتجویانه کارگزاران دو کشور حالت منحصر به فردی به خود گرفته است تهران و مسقط همواره سیاستهای همگرایانه را در دستور کار خود قرار دادهاند به گامیر عبداللهیان در دیدار با سفیر جدید عربستان: ایران به دنبال تقویت روابط با عربستان در همه ابعاد است
امیر عبداللهیان در دیدار با سفیر جدید عربستان ایران به دنبال تقویت روابط با عربستان در همه ابعاد است معاون عربی و آفریقاى وزارت خارجه ایران در دیدار با سفیر جدید عربستان گفت تهران به دنبال تقویت روابط با ریاض در همه ابعاد مى باشد و تأثیرگذارى دو کشور توان جهت دهى تحولات جهان اسهانیزاده: عربستان قابل اعتماد نیست، روابط تهران-ریاض باید قطع شود/ سعودیها سیاستهای تفرقهافکنانه و ضدایران
هانیزاده عربستان قابل اعتماد نیست روابط تهران-ریاض باید قطع شود سعودیها سیاستهای تفرقهافکنانه و ضدایرانی را در کل منطفه دنبال میکنند یک کارشناس خاورمیانه با بیان اینکه ریاض در جای جای منطقه و کشورهای عربی به دنبال تفرقهافکنی و اجرای سیاستهای ضد ایرانی خود است گفت تا زمشاور وزیر امور خارجه: سفرهای احمدی نژاد به عربستان بیفایده و خالی از دستاورد بود/راه بهبود روابط میان ایران
مشاور وزیر امور خارجه سفرهای احمدی نژاد به عربستان بیفایده و خالی از دستاورد بود راه بهبود روابط میان ایران و عربستان میاندار شدن میانهروهاست مشاور وزیر امور خارجه تاکید کرد هم در ایران و هم در عربستان یکی از شروط بهبود شرایط میاندار شدن میانهروها و عقلاست که با توجه به رروابط ایران و عربستان چگونه بهبود خواهد یافت؟/ ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی یا دکور یک فیلم؟!
روابط ایران و عربستان چگونه بهبود خواهد یافت ماکت ناو هواپیمابر آمریکایی یا دکور یک فیلم در پی دو روز انتشار اخبار ناصحیح درباره ساخت ماکت یک ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس افشای پشت پرده این ماجرا سبب شد رسانه های غربی اخبار قبلی خود در این زمینه را تصحیح کنند به گزاراسامه حمدان در گفتوگو با فارس: روابط ایران و حماس راهبردی است/2 طرف در مسیر تقویت روابط گام برمیدارند
اسامه حمدان در گفتوگو با فارس روابط ایران و حماس راهبردی است 2 طرف در مسیر تقویت روابط گام برمیدارندمسئول سیاست خارجی حماس با اشاره به روابط راهبردی بین ایران و جنبش حماس تصریح کرد که این روابط در مسیر پیشرفت و تقویت قرار گرفته است اسامه حمدان مسئول سیاست خارجی جنبش حماس در گفعربستان مانع بهبود روابط ایران و آمریکا
عربستان مانع بهبود روابط ایران و آمریکا روزنامه السفیر چاپ لبنان به تحرکات اخیر عربستان اشاره کرد و نوشت این تحرکات حامل پیامهائی است اول اینکه عربستان می خواهد نقش رهبریت را در منطقه پس بگیرد و در این راستا از نفوذ اقتصادی خود در منطقه استفاده کند دیگر اینکه این پیام را به واشتعاملگرایی؛ مسیر جدید روابط قطر با ایران
گزارش تعاملگرایی مسیر جدید روابط قطر با ایران از آغاز جنگ داخلی سوریه و رسوخ تروریستهای تکفیری از سراسر دنیا به این کشور قطر در کنار عربستان و ترکیه از حامیان مالی و لجستیکی این تروریستها بود و حاکمان قطر با دلارهای نفتی و گازی خود آتش جنگ در سوریه را شعلهورتر کردند اماسفیر عربستان در تهران: پادشاه ما نگاه مثبتی به روابط به ایران دارد
سفیر عربستان در تهران پادشاه ما نگاه مثبتی به روابط به ایران دارد سیاست > دیپلماسی - مهر نوشت سفیر عربستان با اشاره به نگاه مثبت ملک عبدالله پادشاه سعودی به روابط با جمهوری اسلامى ایران گفت با توجه به ظرفیت هاى بالاى دو کشور در جهان اسلام شایسته است که روابط در عاامیر عبداللهیان در دیدار سفیر جدید عربستان: ایران به دنبال تقویت روابط با عربستان در همه ابعاد است
امیر عبداللهیان در دیدار سفیر جدید عربستان ایران به دنبال تقویت روابط با عربستان در همه ابعاد استمعاون عربی و آفریقاى وزارت خارجه ایران در دیدار با سفیر جدید عربستان گفت تهران به دنبال تقویت روابط با ریاض در همه ابعاد مى باشد و تأثیرگذارى دو کشور توان جهت دهى تحولات جهان اسلام بروابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر توسعه
روابط ایران و جمهوری آذربایجان در مسیر توسعه باکو- ایرنا - ابراهیم رحیم پور معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه کشورمان در پایان سفر سه روزه خود به باکو روابط دو کشور را در مسیر توسعه و رو به رشد توصیف کرد به گزارش ایرنا معاون وزیر امور خارجه کشورمان که در یک کنفرانس مطبپادشاه عربستان نگاه مثبتی به روابط به ایران دارد/ تلاش برای توسعه روابط در همه زمینه ها
سیاسی سیاست خارجی سفیر جدید عربستان در تهران پادشاه عربستان نگاه مثبتی به روابط به ایران دارد تلاش برای توسعه روابط در همه زمینه ها سفير عربستان با اشاره به نگاه مثبت ملك عبدالله پادشاه سعودي به روابط با جمهوري اسلامى ايران إظهار داشت با توجه به ظرفيت هاى بالاى دو كشور در جرهبر مسیحیان مارونی لبنان : خواستار بهترین روابط با ایران هستیم
در دیدار با سفیر ایران رهبر مسیحیان مارونی لبنان خواستار بهترین روابط با ایران هستیم بیروت – ایرنا - کاردینال بشاره راعی رهبر مسیحیان مارونی لبنان انطاکیه و سایر مناطق مشرق زمین تاکید کرد که برای تحقق منافع مشترک لبنان و جمهوری اسلامی ایران خواستار بهترین روابط با ایران به عنو-
گوناگون
پربازدیدترینها