واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گورستان 4700 ساله روستای کشیک نیکشهر دیدنی است نیکشهر، زاهدان- ایرنا- مسوول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر گفت: گورستان 4700 ساله متعلق به عصر مفرغ در روستای کشیک از توابع بخش مرکزی نیکشهر برای گردشگران و مسافران نوروزی دیدنی است.
خیرالنساء امیری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گورهای پیش از تاریخ این گورستان متعلق به دوران عصر مفرغ در 12 کیلومتری شمال شهر نیکشهر بالادست سد خیرآباد قرار دارند.
وی بیان کرد: گورستان روستای کشیک در سال 1391 با حفاری بیل مکانیکی که قرار بود برای روستای کشیک کانال انتقال آب با لوله را انجام دهد کشف شد و از جمله بزرگترین گورستانهای عصر مفرغ سیستان و بلوچستان محسوب می شود که وسعت آن به 35 هکتار می رسد.
وی ادامه داد: این محل از استقرارگاههای مهم هزاره سوم قبل از میلاد در امتداد رودخانه کشیک است که تدفین در این گورستان بصورت قبوری با معماری ساخته شده از دیوارهای سنگ چین و سقف مسطح سنگی هستند که در عمق یک و نیم متری از زمین قرار گرفته اند.
مسوول اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر گفت: با توجه به آثار بدست آمده در این گورستان ارتباط نزدیک ساکنان اولیه این منطقه با مناطق شمالی بمپور کاملا مشخص است.
امیری اظهار داشت: از ویژگی های مهم این گورستان می توان به وسعت نسبتا زیاد 35 هکتاری آن و قبور منحصر بفرد سنگی و قلوه سنگهای رودخانه ای و دیوار چینی شده دور قبر و با سقف مسطح سنگی پوشش داده شده اشاره کرد و از سویی دیگر قبور با طول 4 متر و عرض یک متر از ویژگی های مهم آن بشمار می رود.
وی از مهمترین آثار کشف شده گورستان کشیگ را ظروف سفالین و اشیا دوران مفرغی و سنگی- دسته هاون های بزرگ سنگی و مهرها اشاره کرد که کشف این آثار و دست یافته ها قدمت این گورستان را حداقل تا 4700 سال می رساند.
روستای کشیک با جمعیت بیش از دو هزار و 500 نفر از توابع دهستان ماهبان بخش مرکزی نیکشهر در فاصله 12 کیلومتری شمال مرکز این شهرستان و در بالادست سد خیر آباد واقع شده است.
رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیکشهر گفت: این شهرستان دارای 450 اثر تاریخی و باستانی کشف شده است.
امیری افزود: وجود آثار تاریخی و باستانی از جمله قلعه های نیکشهر، قصرقند، بنت، اسپکه، چانف و مسکوتان، هریدوک، پیپ، فنوج، شگیم، هیت، محوطه های باستانی و تاریخی شامل چهل دختران، هاتین (خاتون) گت و سیاه بن، تپه دمبیگان، جاپرجاهان کشیک، و مساجد جامع تاریخی قدیم فنوج و عبدالقادر نیکشهر و مسجدجامع هیچان، این شهرستان را به یکی از مهمترین و قدیمی ترین مناطق تاریخی و باستانی جنوب سیستان و بلوچستان تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: تاکنون 32 اثر از آثار یادشده در فهرست آثار ملی ثبت شده و تعدادی دیگر نیز در حال ثبت است.
وی اظهار داشت: نیکشهر با پیشینه درخشان در برگیرنده آثار تاریخی و باستانی فراوان بوده که برای استان سیستان و بلوچستان نیز دارای اهمیت ویژه ای است بطوریکه قدمت برخی از آثار تاریخی و باستانی، سفالها، ظروف و اشیا کشف شده در این شهرستان به هفت تا 9 هزار سال می رسد.
وی گفت: وجود بیش از 60 منطقه گردشگری نظیر آبشارها، روستاهای هدف گردشگری، نخلستانها و باغات میوه های گرمسیری و سردسیری و چشمه های آب معدنی و آب گرم، شهرستان نیکشهر را به یکی از مناطق مهم گردشگری سیستان و بلوچستان تبدیل کرده است. ک/3
7306 / 653
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]