واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ فروردين ۱۳۹۳ (۹:۰ق.ظ)
بيزنس مانيتور: رشد صنعت پتروشيمي ايران در گرو لغو تحريم ها است موسسه بيزينس مانيتور با بررسي صنعت پتروشيمي و وضعيت سياسي و اقتصادي ايران، بهبود اقتصادي و لغو تحريم ها را از عوامل کليدي رشد صنعت پتروشيمي دانسته است.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، موسسه بيزينس مانيتور به بررسي وضعيت صنعت پتروشيمي ايران پرداخته است. بر اساس اطلاعات منتشر شده از ايران صنعت پتروشيمي براي افزايش حجم صادرات خود و به چالش کشيدن کشورهاي حاشيه خليج فارس آماده مي شود. اما بررسي هاي بيزينس مانيتور حاکي از آن است که ايران همچنان با مشکل مواد اوليه، سرمايه گذاري و بحران هاي سياسي مواجه است. مشکلات مذکور باعث کاهش شديد حجم توليدات پتروشيمي ايران مي گردند.
ايران و کشورهاي 1+5 در نوامبر 2013 به توافقي شش ماهه دست يافتند. به موجب اين توافق بخشي از تحريم هاي اعمال شده بر بخش خودرو و واردات و صادرات پتروشيمي ايران به شکل موقت لغو شد. در حال حاضر فرايند صادرات کالا به ايران با مشکلاتي مواجه است.
بر اساس اين گزارش، ايران در ماه مارس 2013 بالغ بر 8.12 ميليارد دلار فرآورده هاي پتروشيمي به کشور هاي چين، عراق، امارات و هند صادر کرده است. بر اساس آمار گمرک ايران، صادرات متانول اين کشور معادل 877 ميليون دلار و صادرات اوره به ارزش 866 ميليون دلار بوده است. در مورد صادرات ساير فرآورده هاي پتروشيمي آماري در دست نيست.
اقتصاد ايران يکي از عوامل کليدي در رشد صنعت پتروشيمي محسوب مي شود. بر طبق پيش بيني ها، اقتصاد ايران شاهد رشدي 2.8 درصدي در سال 2014 و رشد 3.4 درصد در سال 2015 خواهد بود. با اين حال در کوتاه مدت انتظار نمي رود که ايران به حجم توليد سابق خود دست پيدا کند و رشد توليدات پتروشيمي از 50 درصد فراتر نخواهد رفت. حتي با کاهش تحريم ها نيز صنعت پتروشيمي ايران با چالش هاي ساختاري جدي مواجه است. افزايش توان توليدي به خوبي از ميزان تقاضا پيشي خواهد گرفت اما همچنان برخي از بخش هاي با کمبود مواد اوليه مواجه هستند.
آمار و ارقام صادرات نشان مي دهد که ارزش صادرات انجام شده حتي قبل از مذاکرات ژنو نيز در حال افزايش بوده است. با اين حال به عقيده کارشناسان بيزينس مانيتور صادرات پتروشيمي ايران ممکن است نتواند به هدف تعيين شده دست پيدا کند. اين ميزان بنا به گفته مقامات ايراني 13 ميليارد دلار در سال هاي 2013 و 2014 خواهد بود.
بهبود نسبي شرايط، نرخ ريسک صنعت پتروشيمي ايران را کاهش خواهد داد. ايران در حال حاضر با 59.1 امتياز در ليست نرخ ريسک صنايع پتروشيمي خاورميانه و شمال آفريقا که توسط موسسه بيزينس مانيتور تهيه شده است، در جايگاه پنجم قرار دارد. اين در حاليست که کويت با 1.7 امتياز بيشتر در جايگاه چهارم و رژيم صهيونيستي با 1.6 امتياز کمتر در جايگاه ششم قرار دارند. پيش بيني هاي بلند مدت درباره صنعت پتروشيمي ايران کاملا وابسته به شرايط سياسي و بين المللي و لغو شدن تحريم ها عليه ايران خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]