واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معرف فرهنگ ایرانی به ملتهای آزاده باشیم
کد خبر: ۳۸۸۸۳۷
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۹ - 26 March 2014
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با انتقاد از ضعف دستگاههای فرهنگی کشورمان در تعمیق و اصالت بخشیدن به مبانی فرهنگی ایرانی و اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران باید به صورت فعالانه نسبت به شناساندن و معرفی فرهنگ ناب ایرانی و اسلامی به ملتهای آزاده دنیا اقدام کند.
به گزارش خانه ملت؛ سید رمضان شجاعی کیاسری با تاکید بر لزوم پاسداشت فرهنگ اصیل اسلامی، ایرانی و انقلابی گفت: ما باید به داشتههای فرهنگی خود توجه کنیم و به مبانی فرهنگیمان مثل هنر، معماری، گویش، پوشش، زبان و حتی خوردنیها و آشامیدنیها اصالت ببخشیم چرا که اگر اینها را از دست بدهیم هویتی برای شناساندن خود نداریم.
وی افزود: شناسنامه ایرانی در واقع موسیقی، گویش، پوشش، آداب و رسوم و معماری آن است. ما باید از این هنرهای اصیل پاسداری کنیم و همچنین نسبت به تعمیق روحیه، ایثار، شهادتطلبی، استکبارستیزی و نترسیدن از قدرتهای بزرگ که فرهنگ اصیل ماست اقدام کنیم.
نماینده مردم ساری در مجلس یادآور شد: با وجود متولیان زیاد در حوزه فرهنگ، هر کسی منتظر است دیگری کاری کند و در واقع نهادهای فرهنگی هر کدام توپ را در زمین دیگران میاندازند.
شجاعی کیاسری با تاکید بر اینکه ایرانی باید با هویت خوددر جهان شناسانده شود ادامه داد: ایران درنقشه جهان باید با نام و هویت ایرانی معرفی شود اما اگر ما تمدن، هنر و فرهنگمان را نادیده بگیریم چیزی از هویت ایرانی هم باقی نمیماند. امروزه بسیاری از ملل دنیا مورد تهاجم فرهنگی استکبار قرار گرفتهاند اما ما به دلیل داشتن تمدن و فرهنگ کهن ایرانی میتوانیم فعالانه در عرصه شناساندن و معرفی فرهنگ ناب ایرانی، اسلامی و انقلابی به ملتهای آزاده دنیا وارد شویم.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با انتقاد از کاستیها و مشکلات حوزه فرهنگ در کشور تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از نامهایی که بر روی نوزادان و حتی مشاغل، حرف و شرکتها گذاشته میشود، متعلق به فرهنگ ایرانی نیست یا در بخش معماری، معماری بسیاری از ساختمانها یا معابر عمومی با فرهنگ ایرانی و اسلامی همخوانی ندارد. این در حالی است که ایران خود صاحب سبک هنر و معماری بوده است.
وی با بیان اینکه عدهای به دنبال تضعیف روحیه جهاد و ایثار و توجه به معنویت هستند یادآور شد: عدهای میخواهند شلدینی را در جامعه ترویج دهند تا بتوانند اباحهگری را جایگزین آن کنند. این در حالی است که اگر زبان، گویش، موسیقی و به طور کلی فرهنگ ایرانی جای خود را با مدل غربی عوض کند دیگر اینها متعلق به ما نخواهد بود. یا در مورد پوشش ما باید با توجه به سابقه دیرینه فرهنگی، خودمان مدل ارائه کنیم.
شجاعی کیاسری با تاکید بر لزوم توجه بیشتر دستگاههای فرهنگی به حفظ مبانی فرهنگ و هنر ایرانی و اسلامی در کشور اضافه کرد: در حال حاضر در بخش نقاشی، موسیقی و تولیدات سینمایی و تلویزیونی برخی گرایشهایی لحاظ میشود یا تکنیکهایی به کار گرفته میشود که متعلق به مردم ما نیست و با اعتقادات دینی و ملی ما سازگاری ندارد. ما باید با بهرهگیری از داشتههای فرهنگی خود هویت ایرانی و اسلامی را در این بخشها بیشتر مورد توجه قرار دهیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]