تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا را قرائت كند مثل اينست كه درماههاى ديگر تمام قرآن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842715006




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نوروز،میراث مشترک ملت‌های آسیای مرکزی، افغانستان و شبه‌قاره/50 کارشناس تاجیک: سمبل‌های نوروزی؛ نمایی از تاریخ و فرهنگ کهن تاجیکستان+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نوروز،میراث مشترک ملت‌های آسیای مرکزی، افغانستان و شبه‌قاره/50
کارشناس تاجیک: سمبل‌های نوروزی؛ نمایی از تاریخ و فرهنگ کهن تاجیکستان+تصاویر
یک استاد دانشگاه ملی تاجیکستان، سمبل‌های رایج و مختلف در نوروز را بیانگر تاریخ و فرهنگ پرسابقه این آیین کهن سنتی- مذهبی در این کشور دانست.

خبرگزاری فارس: کارشناس تاجیک: سمبل‌های نوروزی؛ نمایی از تاریخ و فرهنگ کهن تاجیکستان+تصاویر


«سعد الله حیدری» استاد بخش روزنامه نگاری و از محققان سنت‌های مردمی تاجیکستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در دوشنبه گفت: مردم تاجیک آرزوی خود را نه تنها با خواندن شعر، ترانه و سرودهای نوروزی بیان می‌کنند بلکه با گذاشتن انواع گوناگون میوه، سبزه، تصویر جانوران و اشیاهای رنگارنگ که هر کدام رمز یا سمبلی از آیین نوروز هستند، منزل، سفره و محل جشن عید خود را تزئین می‌کنند. وی افزود: رمزهای تاریخی وسیله‌‌ای برای بیان آرمان‌های اجتماعی بوده و شکل‌های لفظی، خطی، تصویری، اجرایی و مادی داشته و هر کدام از سمبل دینی، ادبی، اجتماعی و فرهنگی می‌باشند که در طول تاریخ از نسل به نسل دیگر منتقل شده است. به گفته استاد دانشگاه تاجیکستان، در تاریخ فرهنگ تاجیک‌ها هیچ رسوم و آیینی به مانند جشن نوروز عزیز و ارجمند و از نگاه شمار سمبل‌ها به این حد غنی نیست.

محقق تاجیک با اشاره به سمبل‌های شعری گفت: در ادبیات شفاهی مجموعه زیادی از ابیات و رباعی موجود است که بیانگر سمبل‌های نوروزی و تجسم آرمان و آرزوی مردمی هستند، ازجمله؛ نوروز رسید و شاد و خرم گشتیم  از رفتن دی ما همه بی غم گشتیم دیدیم و شنیدیم صد محنت و غم آخر به گل بهار همدم گشتیم. سفیدی نوروز رمز پاکی و بی گناهی است حیدری گفت: در جشن نوروز و سنت‌های مرتبط آن، رنگ سفید از اهمیت خاصی برخوردار بوده و در صحنه‌های تجلیل این عید، اشیا و مواد دارای رنگ سفید جایگاه ویژه‌ای دارند. وی تصریح کرد: مردم تاجیک چه در گذشته‌ها و چه امروز، رنگ سفید را به عنوان رمز پاکی، تمیز بودن، صلح، آرامش، آسمان صاف و سمبلی برای گشایش کار می‌دانستند و در انتخاب غذا، اشیا و پوشاک و آرایش منازل خود به این رنگ اولویت می‌دادند و می‌دهند. محقق تاجیک اضافه کرد: خوشبختانه بسیاری از این سنت‌ها تا به امروز در میان مردم و به خصوص اهل روستا باقیمانده و نشانگر پیوند‌های فرهنگی با گذشتگان است.

وی با اشاره به آیین‌های نوروز رنگ سفید را رنگ‌ اصلی این جشن بیان کرد. استاد دانشگاه گفت: درحالی که در جشن تحویل سال کهنه به نو به کودکان و از جمله به دختران لباس سفید می‌پوشانند و روی سفره نوروزی شکر، پنیر، ماست و غذا‌هایی از شیر و برنج تهیه شده می‌گذارند و از محصول گشتی عمدتا گوشت مرغ و ماهی را نیز روی سفره جای می‌دهند که سفید رنگ است. وی افزود: سیب، سیر و سنجد هم که مغز سفید دارند نیز بالای سفره گذاشته می‌شود. به گفته این محقق تاجیک، رسم سفید گزینی و سمبل گرایی از زمانه‌های خیلی قدیم معمول بوده و بنا بر اطلاعات موجود، در آثار پژوهشگران، شاهان ساسانی بامداد روز نوروز باز سفید به هوا سر می‌داده‌اند و همان صبح با خوردن شیر نودوشیده روز را آغاز می‌کرده‌اند. این استاد دانشگاه با اشاره به سنت‌های رایج در مناطق مختلف تاجیکستان افزود: در نواحی «رشت»، «درواز» و «مومن‌آباد» واقع در شرق و جنوب شرق کشور اصلا غذا‌های شیری به مانند شیربرنج، شیر لوش، شیر روغن تهیه شده و  در بین مردم توزیع می‌شود.

این محقق، سنت‌های مردمی گفت: رنگ سفید با این که سمبل خوشبختی و برکت است در موارد دیگر نیز استفاده می‌شود، از جمله زنان چادر روی عروس نو را با شاخه‌ای که با پنبه سفید درست شده‌ است، بالا می‌کنند تا مهمانان ببینند، اگر خانواده‌ای گاو بخرد سم و به پیشانی‌اش گرد آرد می پاشند. حیدری، رنگ سبز را از دیگر سمبل‌های نوروزی دانست و گفت: با اینکه منازل و صحنه جشن با جوانه‌های گندم نورورسته تزئین می‌شود یک چیز است و زمانی که گل‌های نوروزی را مردم به یکدیگر هدیه می‌کنند از دیگر عادات مردمی بوده که هر کدام معنا‌های خود را دارد.

وی افزود: در نواحی استان بدخشان در ایام نوروز مردم به خانه‌های یکدیگر می‌روند و زمانی که وارد می‌شوند در دست شاخه‌ای تروتازه درخت بید را دارند و می‌گویند: «شاگون بهار مبارک!» و میزبان و یا هر کدام مخاطب دیگر پاسخ می‌دهد: «به روی شما هم مبارک!» و هم‌زمان کمی آرد را گرفته کتف راست فرد وارد شده و همچنین به شاخه بید دست وی می ‌باشد. این محقق تاجیک معتقد است که اینگونه باورهای مردمی رایج در میان تمامی اقوام و ملت‌های ایرانی تبار بوده و در هر کدام از مناطق و گوشه این سرزمین بزرگ با شکل و وسیله‌های گوناگون حفظ و مراعات می‌شود.

وی اضافه کرد: همانگونه که رنگ سفید، سبز و یا سرخ حکمت و فلسفه ساده خود را دارد، همزمان این رنگ‌ها با نماد پاکی، بی گناهی و برکت معنای مبارزه 2 نیروی متضاد، 2 قطب به یکدیگر پیوسته به مانند شب و روز، نیک و بد، گرم و سرد، سیاه و سفید را نیز در خود تجسم کرده که در مجموع می‌توان بازتاب فرهنگ غنی این ملت قدیمی عنوان کرد. انتهای پیام/.

93/01/04 - 17:23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن