واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زنجان سرزمین جاذبه های هزار رنگ - مینا افشاری زنجان - ایرنا - زنجان سرزمینی با تنوع اقلیمی بالا و آب و هوایی چهار فصل، دارای جاذبه هایی متنوع و گوناگون و شکفت انگیز است.
به گزارش ایرنا، نرسیده به غرب، میانه راه شمالغرب، ضلع جنوب غربی گیلان، همسایه جنوبی اردبیل، دروازه ورود به ارومیه و تبریز، هم دیوار شرقی همدان و ایستاده بر سر هزار راه ایران، منطقه ای قرار گرفته است که می توان انواع شگفتی ها را در آن مشاهده کرد.
زمانی نام خمسه بر آن نهاده بودند که بیانگر پنج منطقه متنوع و مختلف در یک سرزمین خاص بود، مدتی عنوان پایتختی ایران بر دوش می کشید و دورانی سرزمین روحانیون زرتشتی محسوب می شد.
امروز این شهر و استان مشهور است به زنجان، پایتخت غواصان دریا دل، پایتخت شور و شعور حسینی و سرزمین مادری دانشمند هسته ای کشور شهید دکتر مجید شهریاری.
با همه این عناوین و مقدمات، زنجان استانی است که می توان از تماشای هر گوشه و کنار آن لذت برد و از آرامش بی انتهای آن بهره گرفت.
اگر مسافر این استان باشی می توانی از مسیر هوایی، زمینی و یا راه آهن برای ورود به آن استفاده کنی و اگر خودرو شخصی زیر پایت قرار گرفته و می توانی به شخصه در تمام نقاط دیدنی آن بایستی و تماشاگر زیبایی های آن باشی از سه مسیر شرقی، غربی و شمالغربی می توان وارد استان زنجان شد.
بیایید سفرمان را از ورودی شرقی و از اتوبان قزوین - زنجان آغاز کنیم.
در ابتدای راه با شهر صنعتی ولی سبز و جذاب ابهر مواجه می شوید که رودخانه فصلی ابهر رود از وسط آن رد می شود و این روزها می توان صدای جاری آن را در کنار باغ های سرسبز و شکوفا شنید و از آن لذت برد.
بقعه پیر احمد زهر نوش، بقعه شاهزاده زید الکبیر، مسجد جامع قروه و امامزاده اسماعیل شناط در شهر ابهر از اماکن زیارتی و سیاحتی هستند که گویای تاریخ غنی و مذهبی این شهر می باشند.
خرمدره و ابهر همسایه دیوار به دیوار همدیگر هستند تا آنجایی که اگر از جاده ترانزیت عبور کنی نمی توان فاصله ای میان این دو شهر پیدا کنی!
خرمدره نیز برای خود نگینی سرسبز محسوب می شود که باغ های انگور آن فصل بهار و عید نوروز نشاط را به دل هر تماشاگر می بخشند و بوی شیرین گلهایش خیال را تا آسمان پرواز می دهد.
هنوز 15 کیلومتر از خرمدره دور نشده ای که دست چپ مسیر می توانی شهر هیدج را مشاهده کنی و مهمان همشهریان حکیم هدیجی شوی.
استان زنجان به لحاظ جغرافیایی ساختار عجیبی دارد و می توانی در همان مسیر فراخ و همواری که می روی در هر دو سوی راه تماشا گر کوه های سر به فلک کشیده ای باشی که در آن واحد و با فاصله ای بسیار کم دو نوع محیط را به نمایش گذاشته اند.
دست چپ می توانی فضایی سر سبز و با باغ هایی بسیار وسیع را ببینی که تا قله کوه ها کشیده شده اند و خبر از هوایی معتدل می دهند و دست راست فضایی را مشاهده کنی که تا خود کوه باغی نیست و کشت زارها و در نهایت کوه هایی با قله های برفی.
از شهر صائین قلعه که عبور کنی از دور می توانی گنبد نیلگون سلطانیه را ببینی، گویا که این بنای عظیم از دل تاریخ سر بلند کرده تا عبور مسافرانی را نظاره گر باشد که همچون زمان می آیند و می روند و از هیچ یک اثری باقی نمی ماند و او همچنان پا برجاست.
سلطانیه فقط شهر سلطان محمد خدابنده با آن گنبد خشتی بزرگش نیست و می توان مجموعه تاریخی چلبی اوغلی، بقعه علامه حلی، چشمه شاه بلاغی که زمانی میزبان پادشاهان قجری بود و در نهایت معبد داشن کسن را در آن بیابی.
از سلطانیه تا شهر زنجان راهی نیست اما نرسیده به پلیس راه می توانی سمت راست خود تقاطعی را ببینی که تو را به پشت کوه های برف گرفته و سر به فلک کشیده می برد تا شاهد هوای معتدل، بهاری و بسیار لطیف طارم باشی.
شهرستان طارم خود منطقه ای بزرگ از شگفتی ها است و می توان در هر فصل انواع میوه های تازه را در آن یافت، از سبزی باغ ها و دشت هایش لذت برد و هم مسیر رود بزرگ قزل اوزن شد و دست در دست باغ های زیتون تا شهر های شمال کشور رسید.
اما شهر زنجان خود قصه ای دیگر دارد و مرکز استان محسوب می شود.
شهر زنجان را از هر سو که بنگری با کارخانجات روبرو می شوی و سپس نوار سبز رنگی که از شرق تا غرب در جنوب این شهر کشیده شده و پا به پای زنجان رود پیش رفته است.
در شهر زنجان می توان به مهمانی مردان نمکی بروی و سوغاتی ات را از طولانی ترین بازار ایران بخری و در نهایت غذایت را در کارونسراهای دل پذیر آن میل کنی.
چاروق به پایت کن و با چاقو زنجان به سراغ خوردنی های شیرین و دل چسبش برو گردنبد و ظرف ملیله برای اقوام به سوغاتی ببر.
زنجان شهر هنرهای فلزی است با مردمی خون گرم و مهمان نواز.
بر سر دو راهی رفتن به غرب و شمال غرب قرار گرفته ای نمی دانی باید سراغ ماهنشان بروی و یا مسیر زرین رود در پیش گرفته از ایجرود بگذری تا به زیارت بقعه قیدار نبی(ع) برسی!
مسیر غرب را که در پیش بگیری می توانی مهمان مردم زرین رود و از آنجا شهر حلب شود تا در گردشی که به سمت جنوب می کنی به شهر قیدار برسی، در بقعه قیدار نبی (ع) استخوانی بترکانی و سپس مسیر بزرگترین غار آهکی ˈغارکتله خورˈ جهان را در پیش بگیری.
اما اگر راه شمال غربی را انتخاب کردی میتوانی رفته رفته اطرافت تپه های رنگینی را تماشا کنی که هر یک قصه ای جداگانه دارند و آهنگی شیرین برای زندگی ات می نوازند.
90 کیلومتر که پیش رفتی برای رسیدن به شهرستان ماهنشان باید به سمت غرب بپچی و روستاهای سر سبز و رنگارنگ این منطقه را تماشا کنی!
ماهنشان منطقه سنگ ها و تیشه ها است و می توان انواع مواد معدنی را در آنجا یافت و هنوز نرسیده به شهر از تاریخ دو هزار و پانصد ساله آن خبر دار شد.
چند ده کیلومتر مانده به شهر ماهنشان قلعه بهستان سمت چپ و روبری مسیر خودنمایی می کند که روایت گر سرگذشت چند هزار ساله تاریخ این منطقه است.
برای همین است که زنجان به خمسه مشهور شده و می توان در یک روز شاهد پنج نوع آب و هوا و اقلیم متنوع بود، هم به زیارت رفت و هم تجارت کرد، هم تاریخ را مرور کرد و هم از سرسبزی فضا لذت برد و آرام گرفت.
زنجان شهر میهمان نوازان و میهمان پذیرانی است که تا کنون نا شناخته مانده است.
7319/522
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]