تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834985509




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکان کار در گفتمان وزیر کار


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:




موضوع کودکان کار، چالشی جهانی است؛ در این میان مسئله مهمی که شاید ذهن صاحب‌نظران، نهادهای مدنی و روزنامه نگاران فعال در این حوزه را مشغول کرده باشد، رویکرد دولت جدید به موضوع کودکان کار است. برای پاسخ به این سؤال بهترین شیوه، واکاوی گفتمان علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. آنچه در ادامه می‌خوانید یادداشتی از دکتر روزبه کردونی مدیرکل دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است با عنوان «کودکان کار در گفتمان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی.» جام جم سرا: طبق برآورد سازمان بین‌المللی کار، در سال 2012 حدود 168 میلیون نفر کودک کار وجود داشته است (6/10 درصد از کل جمعیت کودکان جهان) که بیش از
85 میلیون نفر آنها درگیر کارهای پرخطر بوده‌اند. همین برآورد اعلام کرده، جنوب صحرای آفریقا با 21/4 درصد بالاترین نسبت کودکان کار به کل جمعیت کودکان را شامل می‌شود. این در حالی است که این نسبت در آسیا و اقیانوسیه 3/9 درصد، در آمریکای لاتین 8/8 درصد و در خاورمیانه و شمال آفریقا
4/8 درصد است. 60 درصد کودکان کار در بخش کشاورزی، 25 درصد در بخش خدمات، حدود 5/7 درصد در بخش صنعت شاغل هستند و تنها یک نفر از هر پنج نفر آن‌ها مزد دریافت می‌کند. این اطلاعات و آمار نشان می‌دهد که مسئله کودکان کار یک چالش جهانی است و برهمین اساس جمهوری اسلامی ایران نیز نمی‌تواند ازاین مسئله مستثنا باشد.

بر این اساس این مقاله به تحلیل گفتمان علی ربیعی در خصوص کودکان کار می‌پردازد و بدین منظور متن سخنرانی وی در سومین نشست جهانی محو کار کودک (که در مهر 1392 در برزیل برگزار شده است) انتخاب و پیش فرض‌های این متن بررسی شده است. لازم به ذکر است، در تحلیل گفتمان پیش‌فرض‌ها، افکار قالبی و پیشداوری‌ها، زیرساخت استدلال و استنتاج نویسنده یا گوینده را شکل می‌دهند. بنابراین شناخت پیش‌فرض‌ها، تحلیل‌گر را قادر می‌سازد به لایه‌های زیرین یا اهداف واقعی صاحب اثر پی ببرد. واکاوی متن انتخاب شده نشان می‌دهد گفتمان ربیعی در خصوص کودکان کار شامل شش پیش فرض گفتمانی است که در ذیل به آنها اشاره شده است:
1 - به اشتراک گذاشتن دانش: یکی از پیش‌فرض‌های گفتمانی ربیعی، ضرورت به اشتراک گذاشتن دانش برای پیشبرد مقابله با کار کودکان است. در گفتمان وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی ایران شناخت سیاست‌ها، ابداعات نهادی، و قانون‌گذاری در چارچوبی تطبیقی، برای تشریک مساعی و هم‌چنین اقدام مؤثر در سطح ملی یکی از الزامات موفقیت در مواجهه با مقوله کودکان کار است.
2- مسئله اشتغال: دیگر پیش فرض گفتمانی علی ربیعی برای کنترل موضوع کودکان کار، بهبود وضعیت «اشتغال» است. ربیعی بر این باور است که موفقیت وقتی حاصل می‌شود که بتوان مسئله اشتغال و فقر بزرگسالان را بهبود داد. وی بیان می‌کند باید با رشد اقتصادی پایدار، قدرت دولت برای حمایت منعطف از فقرا و استقرار نظام جامع تأمین‌اجتماعی را افزایش دهیم.
3- تشکیل بانک‌های اطلاعاتی کارآمد: دسترسی به اطلاعات آماری دقیق در حوزه کودکان کار از دیگر مولفه‌های گفتمانی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در متن است. همین جا باید متذکر شد کلید واژه «بانک اطلاعاتی» یک از گزاره‌های اصلی گفتمانی دکتر ربیعی است. ایﺠﺎد ﻧﻈﺎم ﺟﺎﻣﻊ اﻃﻼﻋﺎﺗی، ﺗﺪویﻦ بانک‌های اﻃﻼﻋﺎﺗی و ﺑﻪﻃﻮر کﻠی ﻧیﻞ ﺑﻪ ﺷﻔﺎﻓیﺖ اﻃﻼﻋﺎﺗی نه تنها در این مقوله بلکه در دیگر بخش‌ها هم از کلید ارکان گفتمانی ربیعی است و براین اساس به عنوان یکی از رویکﺮدﻫﺎ و مأموریت‌های اﺳﺎﺳی وزارتخانه کار، تعاون و رفاه اجتماعی اعلام شده است.
4- الگوهای توسعه، عامل ایجاد کودکان کار: یکی از اصلی‌ترین پیش‌فرض‌های سخنان ربیعی در برزیل که شاید بتوان آن را جان کلام این متن نیز در نظر گرفت بیان این موضوع است که «مسئله کار کودکان برآمده از الگوی توسعه کشورهاست.» ربیعی پیش از طرح این مطلب بر این جامعه شناس بودن خود تأکید می‌کند تا به مخاطبان این پیام را ارسال کرده باشد که این تحلیل را به عنوان یک صاحب‌نظر اجتماعی ارائه می‌دهد نه به عنوان وزیر یک کشور در حال توسعه. علی ربیعی با بیان این نکته که کار کودکان یک واقعیت اجتماعی است به تببین این مسئله که تحمیل الگوی نئو لیبرالی توسعه بر کشورهای فقیر باعث ناکارامد شدن راهبردهایی نظیر آموزش و حمایت اجتماعی شده است عنوان می‌کند تقسیم ناعادلانه ثروت برنامه‌ریزی برای کودکان را پیچیده‌تر کرده است.
5- تأثیرگذاری روابط بین الملل بر کار کودکان: اشاره به تأثیر خشونت گرایی بویژه جنگ و تحریم بر کار کودکان دیگر محور گفتمانی در متن مورد بررسی است. ربیعی بر این اساس بر ضرورت خشونت‌زدایی در روابط بین‌الملل تأکید می‌کند و خواستار برخورد فعالانه‌تر دولتها در این خصوص می‌شود.
6- ضرورت استفاده از ظرفیت‌های بومی: در گفتمان ربیعی یک راهکار مهم در مواجهه با مسئله کودکان کار استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی بومی، ملی و دینی برای مقابله با این پدیده موثر است.

ربیعی برای تقویت این تحلیل و تأکید براینکه متون دینی به مقوله کودکان توجه دارند به حدیثی از پیامبر اسلام اشاره می‌کند که فرموده‌اند: «کودکان خود را بزرگ دارید و با آنان رفتاری شایسته داشته باشید.» در همین چارچوب وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیان می‌کند که دولت جمهوری اسلامی ایران تلاش برای محو بدترین اشکال کار کودکان را وظیفه‌ای اخلاقی و دینی تلقی می‌کند.
نتیجه‌گیری: در گفتمان علی ربیعی مدل‌ها و الگوهای توسعه، نابرابری ذاتی جوامع در حال توسعه، فقر و بیکاری و خشونت گرایی در عرصه بین‌الملل از جمله علل اصلی تأثیر گذار بر شکل‌گیری کار کودکان به‌شمار می‌آیند. ربیعی همچنین در بیان راهکارها برای مقابله با کار کودکان به ایجاد اشتغال، اشتراک دانش، دسترسی به آمار دقیق، اجتماعی دیدن کار کودکان و استفاده از فرهنگ‌های بومی، ملی و دینی تأکید دارد.|خورشید








۶ فروردین ١٣٩٣ ساعت ١٠:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن