واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معبد مهر مراغه گویای تاریخچه ای از آیین های باستانی ایران زمین است مراغه - ایرنا - معبد مهر مراغه گویای تاریخچه ای از آیین های باستانی و اصول بنیادین فرهنگی ایران زمین در دوره اشکانی و میراثی ارزشمند و تاریخی برای بازدید میهمانان نوروزی و گردشگران علاقه مند به آثار باستانی و تاریخی است.
به گزارش ایرنا، این معبد سه هزار ساله در روستای ورجوی از توابع مراغه قرار گرفته و محوطه آن شامل قبرستان، معبد و مجموعه ای تاریخی بوده و در سال 1356 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
معبد مهری از معابد مهم ایران و جهان بوده که به گفته کارشناسان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری جزو چهار معبد مهم مهرپرستی در کشور به شمار می رود.
این معبد در دوران کهن برای آیین مهرپرستی مورد استفاده قرار می گرفته و دارای پلانی زیرزمینی و صخره ای است که در دوره اشکانی و ساسانی بنا شده است.
معبد مهر مراغه در دوره صوفیه و تمدن اسلامی به مسجد و محلی برای تعلیمات مذهبی تبدیل و در دیوارهای آن آیات حجاری شده از قرآن کریم دیده می شود.
اطراف این معبد در این دوره به عنوان گورستان مورد استفاده مردم محلی قرار گرفته و در خود معبد مقبره ملا معصوم مراغه ای از علمای معروف قرن 13 هجری - قمری قرار دارد.
معبد مهر در سال 53 توسط پرویز ورجاوند باستان شناس ایرانی شناسایی شده و به اعتقاد وی این مکان بر اساس شواهدی مبنی بر سبک معماری میتراییسم در پلان آن، قابل مقایسه با معابد مهری ایتالیاست.
اگر چه قرابت سبک معماری این معبد با معابد مهری ایتالیا و معابد دوره میتراییسم اثبات نشده اما این اثر به عنوان یکی از قدیمی ترین بناهای تاریخی ملکی کشور شناخته شده و یکی از جاذبه های غنی و ارزشمند منطقه به شمار می رود.
کارشناسان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مراغه معتقدند در صورت اثبات همخوانی پلان معبد مهری با پلان های معابد دوره میتراییسم، این پلان جزو نادرترین پلان های موجود در کشور شده و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می شود.
سرپرست اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری مراغه به خبرنگار ایرنا گفت: معبد مهر مراغه جزو چهار معبد باقی مانده از دوره اشکانی در ایران بوده و احتمال دارد این معبد از منطقه وسیعی برخوردار باشد.
علیرضا پاشایی افزود: با کاوش ها و حفاری های باستان شناسی در این منطقه می توان دهلیزها، تونل های ارتباطی، سالن اصلی، بخش رخت کن و محوطه ای برای انجام مراسم خاص را شناسایی کرد.
وی اظهار کرد: در گمانه زنی محوطه این معبد در سال 82 و 88 بخش های دیگری از این معبد نمایان و شناسایی شد.
معبد مهر مراغه هر سال گردشگران و علاقه مندان زیادی را از کشورهای مختلف و سراسر ایران به سوی خود جذب می کند که در صورت سرمایه گذاری و محوطه سازی در اطراف آن، این معبد می تواند نقش بسزایی در جذب گردشگر خارجی به منطقه ایفا کند.
مراغه با حدود 500 اثر تاریخی و تپه های باستانی جزو 10 شهرستان تاریخی و فرهنگی کشور محسوب بوده که از این تعداد حدود 300 اثر تاریخی این شهرستان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
7483/590/587
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]