تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 5 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802042468




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحران کهنه ایران زمین امسال پر قدرت تر از همیشه باز می‌گردد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بحران کهنه ایران زمین امسال پر قدرت تر از همیشه باز می‌گردد
اوضاع اینقدر وخیم است که وزیر می‌خواهد نامه‌ای برای اعلام خطر به رئیس جمهور نوشته و با رسانه‌ای کردن این نامه نگاری، قصد اعلان خطر به عموم مردم را دارد. عمق فاجعه نیز تا آنجا پیش رفته که بحران تنها در یک شهر و استان ظاهر نخواهد شد بلکه تقریبا کل کشور را در بر خواهد گرفت.
کد خبر: ۳۸۸۳۲۳
تاریخ انتشار: ۰۲ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۶ - 22 March 2014




بدون اغراق، اگر می‌دانستیم که تا چه اندازه قرار است با کمبود آب دچار مشکل شویم، از همین امروز برای احیای قنات ها تلاش می‌کردیم و سخت‌ترین جریمه‌ها را برای مشترکان پر مصرف، آلایندگان آب ‌های زیر زمینی و خلاصه محدود کنندگان این نعمت استراتژیک قائل می‌شدیم.

به گزارش «تابناک»، دومین روز فروردین ماه مصادف است با روز جهانی آب؛ روزی که امروز بیست و دومین سال تولد آن در سازمان ملل است و به این دلیل نامگذاری شده تا کشورهای مختلف عضو این سازمان، در راستای اجرای بیانیه شماره ۲۱ سازمان ملل این روز را به عنوان روز ترویج و آگاه سازی مردم در مورد آب اختصاص داده و در نهایت شرایط پاسداشت این نعمت را فراهم آورند.

این در حالی است که دومین روز فروردین ماه امسال برای ما ایرانیان می‌بایست متفاوت از همیشه باشد چراکه با توجه به کمبود بارندگی های یکسال گذشته، سطح آب پشت اغلب سدها به شکلی کم سابقه پایین رفته و نوید خشکسالی و کم آبی بی سابقه‌ای می‌دهد.

این خبر بد را چند روز پیش حمید چیت چیان، وزیر نیور اعلام کرد و نسبت به پایین آمدن ارتفاع آب از تراز ایمنی مورد نیاز در شمار قابل توجهی از سدها هشدار داد؛ هشداری که وزیر وعده داد در قالب نامه‌ای به رئیس جمهور، به اطلاع وی خواهد رساند تا با توجه به وضعيت نابسامان منابع آبي و بارش ها در كشور، با جابه جايي اعتبارها يا اخذ يك مجوز ويژه و يا با استفاده از اعتبار خشكسالي، بارورسازي ابرها از سر گرفته شود.

چیت چیان با بیان اینکه دیگر تنها صحبت از کمبود منابع آبی در کشور برای مردم کفایت نمی‌کند، افزود: لازم است گزارش‌های تفصیلی همراه با اعداد و ارقام و گزارش تصویری از منابع آبی کشور در رسانه‌ها ارایه شود تا پیام‌های وضعیت کنونی منابع آب کشور، مخاطبان را قانع کند و پیام‌های وزارت نیرو مبنی بر لزوم مدیریت مصرف گوش شنوا پیدا کند.

با این مقدمه، کاهش میزان بازندگی ها در نقاط کشور به زبان درصد بیان شده و آشکار می‌شود که به رغم بارندگی‌های اخیر، یکی از کم بارش ترین سالها سپری شده و خشکسالی سختی در پیش است  که می‌توان سختی های زیادی برای مان به همراه داشته باشد.

بر اساس آمار و ارقام، میزان بارندگی در کل کشور از ابتدای مهرماه سال 92 تا اواخر بهمن ماه معادل 117.6 میلیمتر بوده که این میزان نسبت به سال گذشته که برابر 131.8 میلیمتر بوده، 10.8 درصد کاهش و نسبت به میانگین بلند مدت در این دوره که برابر 127.3 میلیمتر بوده، 7.6 درصد کاهش نشان می دهد.

این آمار برای طول یکسال گذشته نیز به نسبت مدت مشابه در سالهای قبل، وضعیتی مشابه را نشان می‌دهد و در نهایت رشد بارش در چند استان گیلان، ایلام و بوشهر رخ نداده بود، چه بسا شرایط بحرانی کشور را فرا می‌گرفت.

کافی است بدانیم که در خراسان شمالی بارش سالانه تقریا نصف شده و در کلانشهر پر جمعیت تهران، ذخیره آب سدها حدود 36 درصد نسبت به سال گذشته و 28.2 درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش نشان می‌دهد و علاوه بر این نقاط، آمار کاهش بارش از اغلب نقاط کشور مخابره می‌شود و علاوه بر اینها، پیش بینی هوا شناسی هم نوید خوبی درباره بهار نداده و به عنوان مثال در تهران، کاهش بیست و پنج درصدی باران بهاری پیش بینی می‌شود.

اگر به این مشکلات، مشکلات فعلی نظیر کمبود آب، شبکه توزیع فرسوده، افت کیفیت آب‌های زیر زمینی و... را بیفزاییم، درخواهیم یافت که مشکل باستانی ایران زمین، کمبود آب، که روزگاری رفع آن مهم ترین نیاز جامعه بود و به همین منظور قنات و آبراهه و امثال آن ساخته شده و رواج یافته بود، با قدرت تر از قبل بازگشته و قرار است همگی مان را محک بزند.

قرار است کمبود بارندگی قدرت تغییرمان در الگوی مصرف را سنجیده و یا موجب تغییر در الگوی مصرف این نعمت الهی در کشورمان شود و یا بحرانی پدید بیاورد که از زمان لوله کشی آب در کشورمان  تاکنون سابقه نداشته است.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن