تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خير دنيا و آخرت با دانش است و شرّ دنيا و آخرت با نادانى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815297866




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

داریم همین جور زندگی می‌کنیم،دارند همین جور می‌میرند!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: داریم همین جور زندگی می‌کنیم،دارند همین جور می‌میرند!
محمود ملکی
کد خبر: ۳۸۸۷۸۵
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۱:۵۳ - 26 March 2014


سینمای سال ۱۳۹۳، حداقل نوروز پر برکتی را سپری می‌کند. سینمایی که با چهار فیلم خط ویژه، طبقه حساس، معراجی‌ها و «چ» رونق گرفته است. صرف نظر از محتوای طنز طبقه حساس، سه فیلم دیگر نکاتی را برای تماشاگر ایرانی دارد که می‌توان از آن به غصه گفتن‌ها و نگفتن‌های جامعه ایرانی تعبیر کرد. 


خط ویژه از یک دیدگاه، غصه گفتن‌ها و گفتن‌های مکرر است. از یک سو وجود یک فرد یا یک طبقه رانت خوار در جامعه ایرانی که راه‌شان به همه جا باز است و همه در‌ها به روی آنان گشوده است و در مقابل آن خیل عظیم جوانانی که راه‌شان از هر جهت بسته است؛ یکی از بی‌سرانجامی در وطن سودای مهاجرت دارد، یکی برای امرار معاش خانواده تن فروشی می‌کند، یکی سرمایه اندکش را برای واردات اجناس درجه چندم حراج کرده و اجناس روی دستش مانده و دیگری شب و روز التماس می‌کند تا موعد چک پنج میلیونی که کشیده را به هر نحوی شده عقب بیاندازد. 


این غصه، در جامعه ایرانی مکرر است. سالهاست که همه هم این جوانان مستاصل وطن را می‌بینیم و هم این طبقه رانت خوار را. سالهاست که از این غصه می‌گوییم و می‌گوییم، اما نه جوان ایرانی حال و روز بهتری پیدا کرده است و نه طیف رانت خواران نفتی و غیر نفتی عده و عده یشان کم شده است. فقط رانت خواران به تناسب تغییر قدرت، جایگاه‌شان تغییر کرده است و هنرمند‌ترین آنان البته، با تغییر قدرت‌ها هم از جایشان تکان نخورد ه‌اند. استوار همچون کوه ایستاده‌اند و می‌خورند؛ رانت را می‌گویم. بیت المال را. دسترنج ملت رنج کشیده را و جوانان حسرت کشیده را. 


سال هاست این غصه را مکرر می‌کنیم و هیچ اتفاق تازه‌ای هم نمی‌افتد. فقط تعداد جوانانی که راه‌شان به همه جا بسته است همچنان زیاد می‌شود و رانت خواران همچنان به آنان می‌خندند. خط ویژه، قصه گفتن‌های مکرر است. گفتن‌هایی که مکرر است. شنیده می‌شود و شنیده می‌شود، اما... 
داریم همین جور زندگی می‌کنیم. دارند همین جور می‌میرند! 


 «چ» اما از آن سو قصه نگفتن هاست. نگفتن‌هایی که اسطوره‌های این ملت را به فراموشی سپرده است. آنقدر از چمران‌ها و وصالی‌ها نگفته‌ایم که حتی آنان که می‌دانند و می‌شناسد آنان را، فراموششان کرده‌اند. آنقدر از رنج مردمی چون پاوه و خرمشهر و سوسنگرد و... نگفته‌ایم که گویی هیچ اتفاقی در تاریخ نزدیک این مملکت نیفتاده است.


انگار هر چه بوده، همچون اکنون، آرامش و امنیت بوده است. آنقدر از مردان و زنانی که همه زندگیشان را برای امروز ایرانیان داده‌اند، نگفته‌ایم که گویا هیچوقت چنان انسان‌هایی در میان ما نزیسته‌اند. رنج و درد این مردم را چنان در لای زرورق‌هایی شیک مطرح کرده‌ایم که انگار اصلا حماسه‌ای در میان نبوده است.


همه هنر ما گویا این بود که بگوییم سربازی، رزمنده‌ای تیری خورد و به آرامی بر زمین افتاد و به شهادت رسید. آرام آرام. رزمنده‌ای که درد کشید، جگرش آتش گرفت، خانوده‌ای که برای یک عمر بی‌سپرست شد و پدر و مادری که ستون فقراتشان شکست و مردمی که... نگفته‌ایم و نمی‌گوییم. بگذار فراموش کنند. چ از یک منظر، غصه نگفتن‌ها و نگفته ست. اصلا چه تعداد ما می‌دانیم پاوه کجاست؟ قائله پاوه چه بود و وصالی و چمران که بودند و چه کردند؟ از چمران و همت و باقری نام‌هایی مانده است که بر بزرگ راههای تهران مانده است. پس بودجه فیلم‌های فاخرمان کجا می‌رود؟ فیلم‌های فاخری که در لوکیشن‌های شیک تهران قدیم برایمان ساخته می‌شود تا تاریخمان یادمان نرود.
آنقدر از دور‌ها و دور‌تر‌ها برایمان گفته‌اند و فیلم ساخته‌اند که سی سال پیش خود را فراموش کرده‌ایم. ساختن فخر و اعتبار جوانمردان و جوان زنان ایرانی در سال‌های نه چندان دور در همین بیست یا سی سال گذشته کار سختی است. گفتن از هنر مردان و زنان رنج کشیدهٔ این دیار در آن برهه سختی می‌خواهد و فداکاری. آنان در لوکیشن‌های شیک نجنگیده‌اند، آنان در گرند هتل نزیسته‌اند. آنان برای این خاک، برای این سرزمین جنگیده‌اند، گلوله خورده اندجان خود را از دست داده‌اند! اما که می‌داند چگونه؟ چه کسی می‌داند چگونه ایستاده‌اند که نسل بعد آنان بر جا بماند؟ غصه ما از این نگفتن هاست. نگفتن‌هایی که مکرر شده است.


داریم همین جور زندگی می‌کنیم. دارند همین جور می‌میرند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن