تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):روزه پرهيز از حرامها است همچنانكه شخص از خوردنى و نوشيدنى پرهيز مى‏كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805620384




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

5/ نصف جهان گردی تالار اشرف، اوج شکوه نقاشی‌های زرنگار


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: 5/ نصف جهان گردی
تالار اشرف، اوج شکوه نقاشی‌های زرنگار
تالار چشم‌نواز اشرف و کاخ موزه عمارت رکیب‌خانه اصفهان در محور تاریخی گردشگری دولت خانه صفوی با نقاشی‌های زرنگار بی‌همتا و گچ‌بری‌های پرکار عصاره هنر فاخر هنر شهر نصف جهان هستند.

خبرگزاری فارس: تالار اشرف، اوج شکوه نقاشی‌های زرنگار


به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، شکوه بی‌نظیر تاریخی و زیبایی‌های بی مثال شهری و شیرینی لهجه و گفتار و هنر و صنعت و معرفت اصفهانی‌ها سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خاک مصفای نصف جهان می‌کشاند. نام اصفهان که بر زبان می‌آید برای بسیاری افراد در برگیرنده کاخ‌های دلگشای صفوی و عمارت های رفیعی است که چشم هر بیننده را مبهوت جلال و جبروت خود می‌کند.

در محور گردشگری دولت خانه صفوی در خیابان استانداری عمارتی برجا مانده از کاخ‌های صفوی به نام تالار «اشرف» وجود دارد که در کنار قصرهای دیگری همچون؛ تالار سرپوشیده، کاخ «پشت مطبخ» و تالار «تیموری» و عمارت «رکیب خانه» و کاخ «هشت بهشت» مجموعه بی نظیر کاخ‌های «دولت خانه صفوی» را تشکیل می‌داده است. کلمه «اشرف» باعث شده تا تالار اشرف را به اشرف افغان نسبت دهند ولی مطالعات محققین و پژوهشگران اثبات کرده ساخت این بنا، ربطی به او نداشته و در زمان شاه سلیمان صفوی ساخته و تکمیل شده است. این اثر زرنگار از نظر هنر نقاشی و «مقرنس کاری» و گچ بری و طاق‌های متناسب «ضربی» از باشکوه‌ترین بناهای ایران است که در بسیاری از دیدارهای مسئولین با سفرا و وزرای خارجی چشم آن‌ها را مجذوب جلوه‌های بی‌نظیر خود ساخته است. در زمان جنگ جهانی اول این تالار زیبا با بی‌توجهی روبرو و به انبار تبدیل شده بود و در زمان‌های بعدی مجدد مورد مرمت و بازبینی قرار گرفت و نقاشی‌هایی که زیر گچ پنهان شده بود خارج‌شده و توسط اساتید بازآفرینی شد.

نقاشی‌های زرنگار و گچ بری‌های پر کار این بنا را به الگوی بی‌مثال تزئینات معماری عهد صفوی تبدیل کرده است. تالار اشرف از سال 1382 در اختیار اداره تشریفات استانداری اصفهان، برای مذاکرات و دیدارها با افراد و و هیئت های خارجی قرار گرفت و بازسازی و مرمت و تجهیز شد. تالار تیموری، تنها کاخی که ظل السلطان پسندید! به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، تالار تیموری دیگر کاخ محور دولت خانه صفوی در جنوب خیابان استانداری قرار دارد که به عقیده برخی محققین توسط تیموریان پس از تصرف اصفهان ساخته شده است.

البته بر اثر مرور زمان قسمت‌های زیادی از این کاخ از بین رفته و برخی قسمت‌های آن به کلی ویران شده است، مؤلف کتاب «آثار ملی اصفهان»، سازنده این بنا را تیمور گورکانی می‌داند که پس از قتل‌عام مردم و فتح شهر دستور ساخت این قصر در جوار باغ «نقش جهان» را صادر کرده است. تالار تیموری امروزه به «موزه تاریخ طبیعی» اختصاص داده‌شده که محل سکونت و کاخ تیمور در زمان استراحت در اصفهان بوده؛ همچنین کاخ مخصوص شاه اسماعیل اول صفوی نیز محسوب می‌شده است که معماری 5 دوره تیموری، «قره قویونلوها»، صفوی، قاجار و پهلوی را در دل خود جای داده و در دوره قاجار تعمیر و مرمت شده و برای کاربردهای اداری و دیوانی مورد استفاده قرار گرفته است و در دوران پهلوی برای باشگاه افسران استفاده می‌شده که موجب لطمات زیادی به ساختمان شده است. در حفاری‌هایی که در اطراف تالار تیموری انجام شد، نقاشی‌ها، سفال و لایه‌های تزئینی ارزشمندی مربوط به قرن ششم تا نهم کشف شد؛ همچنین این تالار در گذشته به دلیل وجود 4 حوض بزرگ به کاخ «چهار حوض» نیز مشهور بوده است. در یکی از زمان‌ها نیز این تالار باشگاه افسران نظامی بوده و تزئینات زیبا و «قطار بندی‌های» گچی موجود در دیوارها و سنگاب بسیار نفیس که با خط نستعلیق برجسته اشعاری از سال 1065 ه.ق بر بدنه دارد از تعلقات این کاخ تالار زیبای عصر تیموری است. عمارت تاریخی «رکیب خانه» نیز دیگر کاخ محور دولت خانه صفوی است که در عهد شاه‌عباس در قرن 11 بناشده و محل فرماندهی سواره‌نظام شاهان صفوی به حساب می‌آمده است. پس از عهد صفوی این عمارت متروک‌شده و در زمان فتح علی شاه توسط «حاج محمد حسین خان صدر» مرمت و تعمیر شده و مسعود میرزا ظل‌السلطان در این محل زندگی می‌کرده است.

در دوران پهلوی اداره ثبت احوال اصفهان به این محل آورده شده و تغییراتی در جبهه غربی آن صورت گرفته است که پس از پیروزی انقلاب این عمارت تعمیرات اساسی شده و به عنوان موزه هنرهای معاصر اصفهان به یکی از پر بازدیدترین جاذبه‌های شهری مبدل شده است. گزیده هنر فاخر اصفهان در موزه عمارت رکیب خانه به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از اصفهان، در حال حاضر این گنجینه میراثی که در سال 1375 افتتاح‌شده 2600 متر‌مربع مساحت دارد و به صورت نمایشگاهی در 1200 متر‌مربع صدها اثر نفیس هنری در آن به نمایش درآمده است. عمارت «رکیب خانه» در اوایل قرن یازدهم در میان دولت خانه صفوی ساخته شد و به عنوان محل نگهداری لوازم شکار و یراق‌آلات و اسباب سوارکاری از آن استفاده می‌شد که اکنون به عنوان تخصصی‌ترین موزه ایران، انواع بی‌نظیری از کتابت خطی و نیز آثار نگارگری و فلزکاری را در خود جای داده است. این موزه ارزشمند هنری دارای 7 بخش است که بخش کتاب و خط و بخش آثار لاکی و روغنی و بخش منسوجات چوب و نیز آبگینه و سفال و چینی و آثار فلزی و نگارگری و دست بافته‌ها را در بر می‌گیرد.

در بخش خط و کتابت این موزه مجموعه‌هایی نفیس از اوراق خوش‌نویسی و مجلدات قرآنی و کتب قدیمی شعر و حدیث و ادعیه نگهداری می‌شود، همچنین در بخش آثار لاکی این موزه، جلد قلمدان‌ها، جای طومار، قاب‌ها، آیینه‌ها، جلد آلبوم و آثاری از «میرزا بابای شیرازی»، «سمیرمی» و «آقا نجفعلی اصفهانی» مزین به نقش‌هایی از گل و مرغ، تک چهره، صورت سازی، ترنج وسرترنج و شکارگاه وجود دارد. در بخش سوم موزه منسوجات متنوع و کم نظیری از دوران صفوی تا قاجار قرار داده‌شده که قلم کارهای ساخت اصفهان و قالی‌ها و قالیچه‌های نفیس کاشانی و نائینی و نجف‌آبادی و نیز آثار نگارگری ایرانی در سبک‌های متنوع در کنار مینیاتورهای مکتب اصفهان و هرات و تبریز و نقاشی‌های تک چهره قاجار به چشم می‌خورد که در این میان تابلوی معروف «شکارگاه» اثر «حاج میرزا آقا امامی اصفهانی» که به شیوه سوخت و معرق و مینیاتور بر چرم ترسیم‌شده، خودنمایی می‌کند. همچنین زیورآلات و طلا و نقره و کمربندها، قاب دعا، انواع قوطی، قفل، باروت دان، جام‌های 40 کلید، قیچی و چاقو و آبگینه و نیز لوح‌های اهدایی دیگر اشیا و لوازم موزه هنرهای تزئینی عمارت رکیب خانه را تشکیل می‌دهد. به گزارش فارس، آثار خوشنویسی اسلامی ادعیه و قرآن بزرگ‌ترین خطاطان و نقاشان جهان اسلام در این موزه نگهداری شده و مجموعه‌های بی‌نظیر قلمدان و قاب و طومار و آلبوم وآئینه و نیز قالیچه‌های مشهور و مینیاتورهای فاخر و نگارگری‌های با ارزش ایرانی در کنار آثار نفیس و ظریف فلزی در این موزه نگهداری و به نمایش در آمده است.

آثار مشبک و معرق و نقاشی قهوه‌خانه‌ای و نیز خاتم سازی و منبت‌های موجود در این موزه که جزء آثار فاخر هنرمندان به نام در گذشته است در هیچ کجا یافت نشده و این موزه را در ردیف سه موزه برتر و مهم و ارزشمند فرهنگ و هنر ایران قرار می‌دهد. انتهای پیام/2301/س40

93/01/05 - 13:04





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن