واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کلید احیای طب سنتی کشور در دست مجلس شورای اسلامی است مشهد- ایرنا- پدر طب سنتی ایران گفت: در حال حاضر کلید احیا و نهادینه سازی طب ایرانی و اسلامی کشورمان در دست مجلس شورای اسلامی است.
استاد حسین خیر اندیش روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در مشهد افزود: با کمال تاسف تاکنون مجلس شورای اسلامی هیچ کاری برای احیای طب سنتی در کشور انجام نداده است، بلکه در این راستا حرکات معکوسی را هم از برخی نمایندگان مجلس فعلی پیرامون کنار گذاشتن این طب داشته ایم .
وی خاطر نشان کرد: احیای طب ایرانی و اسلامی توصیه مقام معظم رهبری است و خط مشی آن را نیز ایشان در خصوص نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی روشن ساخته اند.
به گفته وی ، از سوی دیگر اقبال مردمی در خصوص کاربرد طب سنتی اکنون تا حدی پیش رفته است که توانایی پاسخگویی درست به این خواسته ها چه از نظر علمی و چه به لحاظ امکانات دارو و درمان در کشور وجود ندارد.
وی بیان کرد: مجلس شورای اسلامی باید خیزش و علاقمندی مردمی که نسبت به رواج طب سنتی در کشور بوجود آمده است را مورد توجه قرار دهد و با وضع قوانین مدون و مشخص پیرامون احیای طب سنتی و اختصاص ردیف بودجه بدین منظور در بخش های مختلف شامل آموزش، تحقیق، کشاورزی، صنایع و وزارت بهداشت ، به این خواسته مردمی جامه عمل بپوشاند.
خیراندیش گفت: تاکنون هیچ حرکتی از مجلس شورای اسلامی در این زمینه صورت نگرفته و یک سطر قانون هم در این خصوص تدوین نشده است.
وی اظهارداشت: فرآیند نهادینه سازی طب سنتی در کشور تاکنون اتفاق نیفتاده است، چراکه جریان و حرکت مردمی که با علاقه شخصی گروهی شروع شده است، به معنای نهادینه شدن این طب در کشور نیست و از هیچ پشتوانه قانونی برخوردار نمی باشد.
وی گفت: اگر طب چینی که حیطه کاربرد آن کمتر از طب ایرانی و اسلامی می باشد، اکنون در جهان نهادینه شده است، به خاطر این می باشد که آنها 50 سال پیش در قانون اساسی شان این هدف را پایه ریزی کردند که باید نیمی از طب این کشور سنتی و نیمی دیگر طب رایج باشد.
وی بیان کرد: هم اکنون 500 هزار پزشک طب سنتی در داخل کشور چین و 600 هزار متخصص طب چینی در خارج از این کشور، خدمات این طب را به مردم ارایه می دهند.
رییس موسسه تحقیقات حجامت ایران در ادامه گفت: با تاسیس چند دانشکده طب سنتی و منتظر بودن برای فارغ التحصیلی پزشکان طب سنتی، به معنای احیای طب سنتی در کشور نیست و باید حرکتی ملی، فراگیر و همه جانبه در این خصوص صورت گیرد.
خیر اندیش در ادامه افزود: دست دولت جدید در زمینه احیای طب سنتی بسته است، زیرا حرکت های خوبی که در زمینه توسعه طب سنتی و تاسیس معاونت طب سنتی در دولت پیشین برداشته شد، پشتوانه قانونی نداشت.
پدر طب سنتی ایران گفت: در حال حاضر رییس جمهور و وزیر بهداشت دولت تدبیر و امید، هم علم و هم علاقه نسبت به احیا و توسعه طب سنتی در کشور را دارند، اما پشتوانه قانونی را ندارند.
وی با اشاره به حمایت های قوه قضاییه از طب سنتی گفت: ما از قوه قضاییه تشکر می کنیم که تاکنون با مجموعه شکایات بر علیه پزشکان و دست اندرکاران طب سنتی در کشور، اخلاقی و متعادل برخورد کرده و با وجود نبود قانون در این زمینه بسیاری از آنها را تبرئه کرده اند.
وی در بخشی از سخنانش قدمت طب ایرانی و اسلامی را هفت هزار ساله دانست و گفت: به اعتراف تاریخ دانان بزرگ، طب ایرانی و اسلامی نیمی از آن آسمانی و نیمه ریشه زمینی دارد و حاصل اندیشه های انبیاء و تفکرات اندیشمندان کشورمان است.
خیراندیش افزود: اگر طب ایرانی و اسلامی در کشور نهادینه شود، شاهد تحول و نشاط در بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعیٰ،خانوادگی و اقتصادی خواهیم بود و بسیاری از هزنیه های درمان کاهش یافته و حتی می توانیم خدمات این طب را به دنیا نیز صادر کنیم .
وی با بیان اینکه حیطه طب ایرانی و اسلامی حیطه وسیعی دارد، افزود: آموزه های این طب از عرصه زیستی و زندگی مانند سبک معماری و طراحی محل زندگی شروع شده و تا استفاده از مواد سمی در کشاورزی، تغذیه دام و طیور و پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها را شامل می شود.
وی در پایان گفت: در دل طب ایرانی و اسلامی 40 مکتب طب سنتی نظیر عطر درمانی، حجامتٰ، زالو درمانی ، طبیعت درمانی،خانواده درمانی، نشاط درمانیٰ،ورزش درمانیٰ،خنده درمانی،گریه درمانی،رقص درمانی،انرژی درمانی، ورزش درمانی و شوک درمانی گنجانده شده است.
رییس موسسه تحقیقات حجامت خراسان رضوی نیز طی سخنانی با اشاره به کاربردهای بسیار طب سنتی در پیشگیری و درمان بیماریهای مختلف گفت: ما اکنون نیازمند آموزه ها و راهبردهای طب ایرانی و اسلامی در تمامی زاویای زندگی هستیم.
دکتر محمد رضا کریمی افزود: بر طبق آموزه های طب سنتی، انسان های سالم باید به پزشکان طب سنتی مراجعه کنند چراکه روش های پیشگیری از بیماریها را آموخته و به کار گیرند.
وی گفت: هم اکنون بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی با رعایت رژیم غذایی مناسب و پیاده سازی زندگی صحیح قابل پیشگیری و درمان هستند.
وی در پایان افزود: احیای طب سنتی یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی در کشور است که در فرمایشات مقام معظم رهبری همواره مورد تاکید می باشد.
7487/659
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]