تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص): اى مردم! جز اين نيست كه خداست و شيطان، حق است و باطل، هدايت است و ضلالت، رشد ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815285548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موزه مردم شناسی ساوه نمادی از هنر و تاریخ


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

موزه مردم شناسی ساوه نمادی از هنر و تاریخ ساوه- ایرنا- موزه ها از مهم ترین مراکز حفظ و نگهداری یادگار مردمان قدیم هر دیار به شمار می روند که فرهنگ و تاریخ را از نسلی به نسل دیگر منتقل می کنند.


به گزارش ایرنا، موزه مردم شناسی ساوه با 100 شی شناسنامه دار که هر کدام سندی از تاریخ هستند تمدن مردم ساوه در روزگار قدیم را نمایان می کنند.
انواع کاشی، سفال، سماور، تنگ، سینی، قوری، گلدان و چراغ های گردسوز که در گذشته های دور از جمله کالاهای ضروری خانوارهای ساوه محسوب می شد و امروزه تعدادی از آنها زینت بخش خانه هاست در موزه مردم شناسی ساوه نگهداری می شود.
لباس های محلی نیز که در سالیان دور با مدل و رنگ های زیبا و خاصی در میان مردم منطقه رواج داشته در این موزه جایگاه خاصی دارد.
سکه و زیورآلات شامل گردن بندهای نقره و سنگی، دستبند و انگشتر که در گذشته زینت بخش لباس و ظاهر بانوان منطقه بوده و امروز سبک و مدل آنها تغییر یافته بخش دیگری از موزه مردم شناسی این شهرستان را به خود اختصاص داده است.
موزه مردم شناسی ساوه در جنوب مسجد انقلاب و آب انبار چهار سوق این شهرستان واقع شده است.
بنای چهار سوق ساوه با توجه به تزئینات موجود، از یادگارهای دوره صفویه به شمار می رود.
عمده مصالح کار شده در ساخت این بنا آجر، سنگ، کاشی، آهک، گچ و خاک است.
ˈگنبد چهار سوقˈ با دهانه ای نزدیک به 15 متر و ارتفاعی به همین اندازه از بیرون دارای پلان 12 ضلعی و از داخل بنا دارای پلان مدور است.
این اثر تاریخی در گذشته به عنوان محور اتصال راسته اصلی و مسیر بازار بوده و در دوره هایی نیز به عنوان تکیه برای برگزاری مراسم عزاداری و در زمانی نیز به عنوان زورخانه برای انجام ورزش های باستانی کاربری داشته است.
از مهم ترین تزئینات باقی مانده درگنبد اسماء الله، محمد (ص) و علی (ع) است که به خط کوفی بنایی با کاشی انجام شده است.
این بنا در سال 1356 به شماره 1382 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و در سال 86 به عنوان نخستین موزه شهرستان ساوه (موزه مردم شناسی) با هدف معرفی قومیت ها و فرهنگ مردم مورد بهره برداری قرار گرفت.
این موزه همه روزه پذیرای مهمانان نوروزی است و راهنمایان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ساوه با حضور در این مکان اطلاعات کامل را در اختیار مسافران و گردشگران قرار می دهند.ک/4
7337/686
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن