واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: السفیر: احتمال وقوع جنگ منطقهای وجود دارد بین الملل > خاورمیانه - واحد مرکزی خبر نوشت:
روزنامه السفیر نوشت احتمال وقوع جنگ منطقه ای وجود دارد. روزنامه السفیر چاپ لبنان در مطلبی تحت عنوان « در جولان چه می گذرد؟ » به قلم محمود بری نوشت ظاهرا در پشت این هیاهوئی که در خاورمیانه به راه افتاده است قضیه بزرگی در پشت پرده در حال تدارک است. چند روز قبل روزنامه اسرائیلی یدیعوت آحارانوت به نقل از دیپلماتهای غربی در مسکو گزارش داد «درچند هفته اخیر دهها نفر از افسران و کارشناسان وابسته به نیروی ویژه ارتش روسیه وارد سوریه شده اند». درهمین خصوص گزارشهائی به نقل از دستگاههای اطلاعات غربی منتشر شد مبنی بر اینکه پروازهای هواپیماهای روسیه به فرودگاههای سوریه و برعکس افزایش یافته است و دراین باره گفته شد این هواپیماها حامل سلاح هستند. نویسنده با بیان اینکه از سوی دیگر گزارشهائی درباره محموله کشتی های روسیه در بندر طرطوس منتشرشده است این سوال را مطرح می کند که چه چیزی باعث شده است روسها به حال آماده باش در بیایند آیا این درست است که بگوئیم مسکو به دنبال استحکام بخشیدن به هم پیمان گرانبهای خود در خاورمیانه برای مواجه با حمله احتمالی از مرزهای جنوبی با اردن است جائی که واشنگتن اردوگاههائی برای آموزش جنگجویان مخالف بشار اسد تدارک دیده است و هزینه آنها و تجهیزاتشان را عربستان می پردازد؟ نویسنده می افزاید صرف نظر از جدی بودن یا نبودن این حمله که تمامی رسانه های منطقه و جهان درباره آن گزارش داده اند و اینکه آیا عملا این حمله رخ خواهد داد یا نه باید گفت آماده شدن برای این حمله فراتر از واکنش به یک اقدام نظامی از طرف چند هزار جنگجوی باز نشسته مشابه گروه « بلک واتر » در عراق است.
به همین خاطر این سوال جدی مطرح می شود که چه واقعیتی در پس پرده « حمله مزدوران » از مرزهای اردن نهفته است؟ نکته ای که دراین خصوص باید مد نظر داشت این است که در تمامی حوادثی که در منطقه رخ می دهد باید نقش اسرائیل و پیامدهای این حوادث بر اسرائیل را مد نظر قرار داد.
نویسنده در ادامه به تحولات جولان اشاره می کند و می افزاید از نظر راهبردی چیزی که در تحولات لبنان مشاهده می شود بیشتر از قله کوه یخی نیست و چیزهائی که دیده نمی شود زیر آب قرار دارد و باید درباره این بخش از کوه یخی صحبت شود به ویژه که ظاهرا مسائل ضد و نقیضی هم صورت می گیرد چون اسرائیل از سوئی با باز کردن گذرگاههای ارتباطی با سوریه، از زخمیهای شورشیان سوریه در بیمارستانهای خود استقبال می کند و از سوی دیگر منطقه (مرزی ) را نظامی می کند و توافقنامه های مرزی را زیر پا می گذارد و علاوه بر اینها به جبهه النصره و سپاه اسلام تجهیزات نظامی می دهد. نویسنده در خصوص نظامی کردن جولان می افزاید در این خصوص رسانه ها درباره استقرار یگان نظامی جدید اسرائیل در جولان اشغالی خبر دادند و نوشتند که نیروهای این یگان از آموزشهای رزمی فشرده برخوردارند. نویسنده تاکید می کند اکنون این مسائل (حضور اسرائیلیها ) دیگر مطرح نیست و طرف سوری که تا بنا گوش در مشکلاتش غرق شده است احتمال نمی دهد که از این منطقه با خطر مواجه است ولی در جبهه جنوب دمشق که هم مرز با اردن است ما شاهد استقرار پنج یگان نظامی سوریه هستیم.
نویسنده تصریح می کند تحولات در مرزهای سوریه و اسرائیل می تواند بیانگر احتمال وقوع درگیری نظامی باشد ولی این درگیری قرار نیست از مرز اردن صورت گیرد بلکه قرار است ارتش اسرائیل مستقیما این حمله را از مرز جولان اجرا کند.
این احتمال زمانی قوت می یابد که قضیه عبد الاله البشیر فرمانده جدید ارتش آزاد سوریه را مد نظر قرار دهیم. او افسر سوری است که در سال دوهزار و دوازده از ارتش سوریه جدا شد و بعد از درگیری با ارتش سوریه زخمی شد و به بیمارستانی در اسرائیل منتقل شد. چندی بعد اعلام شد وی در زمان درمان مرده است و در درعا به خاک سپرده شده است تا اینکه کارشناسان اسرائیلی این طور برنامه ریزی کردند که زمان برای اعلام زنده بودنش فرا رسیده است تا وی به عنوان رئیس جدید ارتش آزاد سوریه انتخاب شود. نویسنده با اشاره به اینکه تدارک برای چنین تحولاتی در واشنگتن برنامه ریزی شده است می افزاید در حالی که تهران به دادن سلاحهای پیشرفته خود به ارتش سوریه ادامه می دهد مشاهده می شود که مسکو هم همچنان به حمایتش از ارتش و دولت سوریه ادامه می دهد ولی روسیه دراین راستا اقدام ناگهانی نیز دارد چون همزمان با این حمایتها نیروهای عملیاتی خود را در شرق دریای مدیترانه تقویت کرده است و رزمناوهای هسته ای خود را به این منطقه اعزام کرده است. آمادگیهای نظامی این چنینی در منطقه بیانگر احتمال وقوع جنگی گسترده در صورت لزوم است و این وضعیت نظامی بشارت دهنده آینده ای آرام نیست و احتمال دارد جنگی رخ دهد که نه تنها سوریه بلکه تمامی منطقه را در کام خود فرو ببرد و جنگ منطقه ای رخ دهد که ابتدا اسرائیل آنرا علیه سوریه آغاز کند و بعد دامنه آن به اردن ، عربستان و احتمالا ایران کشیده شود. نویسنده خاطر نشان می کند ظاهرا این سناریو که واشنگتن می خواهد آنرا به تعویق بیاندازد اشتهای هم پیمانان آمریکا به ویژه عربستان و اسرائیل را تحریک کرده است و آنها که به شدت خواستار تغییر نظام سوریه هستند دراین راستا از فرصت به وجود آمده یعنی اختلاف میان سنی و شیعی از سوئی و وارد شدن « سلفیهای تکفیری » در معادله جنگ علیه محور مقاومت از سوی دیگر بهره برداری می کنند. 4949
جمعه 1 فروردین 1393 - 16:52:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]