واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طبیعت بکر و بی نظیر پالنگان آماده پذیرایی ازگردشگران نوروزی سنندج- ایرنا - روستای پالنگان یکی از روستاهای گردشگری استان کردستان است که با دارا بودن طبیعتی جذاب، بکر و بی نظیر، آثار تاریخی گوناکون و مردمانی پاک و بی ریا هرساله در ایام نوروز مسافران و گردشگران زیادی را در خود جای می دهد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، روستای پالنگان در فاصله 57 کیلومتری کامیاران و 112 کیلومتری مرکز استان (سنندج) قرار دارد. این روستا، از جنوب غربی به کوههای کل و سرلو و از جنوب شرقی به گردنه زمان گریوه محدود شده است.
این روستا در محدودهای کوهستانی استقرار یافته وبا اقلیمی معتدل و خشک، در فصول بهار و تابستان آب و هوایی معتدل و مطبوع دارد و در پاییز و زمستان، سرد و خشک است، رودخانه سیروان در شمال روستا و رودخانه تنگیور، شاخه ای از رودخانه سیروان در میان آبادی جریان دارد و فضای جذابی به آن میبخشد.
روستای پالنگان یکی از روستاهای قدیمی استان کردستان است و از جمله آثار ارزشمند این روستا میتوان به قلعه پالنگان، بقایای آتشکده و پلهای تاریخی رودخانه تنگیور اشاره کرد که بخشی از این آثار به دورههای پیش از اسلام تعلق دارند و برخی نیز از بناهای دوران اسلامی هستند.
مردم این روستا به زبان کردی و گویش اورامی سخن میگویند، مسلمان و پیرو مذهب تسنن هستند.
روستای پالنگان به دلیل برخورداری از موقعیت ویژه و معماری پلکانی، جلوهای زیبا و بسیار منحصر به فرد دارد و مناظر و چشماندازهای زیبای آن، در بیشتر فصول جذاب و جالب توجه است.
** مهمترین جاذبههای طبیعی روستا
رودخانه سیروان از به هم پیوستن تمامی رودهای بخش جنوب غربی، غرب و مرکز استان، مانند رودخانههای قشلاق، گاو رود و گردلان، تشکیل یافته است.
این رودخانه در نطقه اورامان پس از پیوستن به رودخانه بل وارد استان کرمانشاه میشود و در پایان به رودخانه الوند (حلوان) میپیوندد و با نام دیاله در خاک عراق به دجله میریزد. اطراف این رودخانه، بسیار زیبا و محل زیست انواع پرندگان و ماهیان است. آبشارهای زیبا، از دیگر جاذبههای طبیعی روستا به شمار میرود.
چشمه های سید علاالدین، خاتون و شیته که در باغ شیخ عمر قرار گرفته اند از جاذبه های طبیعی روستا محسوب می گردند.
در 10 کیلومتری شمال غربی روستای پالنگان و در دامنه کوههای روستای ˈگوازˈ، چشمههای آب معدنی وجود دارد، رنگ آب خروجی چشمه شیری رنگ است که بر وجود مواد آهنی و گوگردی دلالت دارد.
آبهای گوگردی برای نوشیدن و برطرف کردن برخی بیماریهای پوستی، بیماریهای مجاری تنفسی، رماتیسمی و بیماریهای جلدی مفید هستند.
همه ساله، در اردیبهشت ماه، دامداران گلههای خود را برای چرا، به ییلاق میبرند؛ منظره این کوچ بهاری، زیبایی و شکوه زندگی در ارتفاعات را دوچندان میکند.
این روستا محل مناسبی برای پرورش ماهی است و مجتمع شیلات پالنگان ازجمله جاذبههای طبیعی و گردشگری روستا به حساب میآید. پوشش گیاهی روستا شامل انواع گیاهان دارویی مانند گل گاوزبان، خاکشیر، گل ختمی، گل بابونه و کاسنی و انواع درختان بلوط، کیکم، ارژن و بنه است و اطراف روستا را مراتعی سرسبز، در برگرفته است.
قلعة تاریخی پالنگان در فاصله 800 متری روستا و در نزدیکی چشمههای شیخ علاالدین، شیخ خاتون و شیخ عمر واقع شده است، این قلعه قدمتی طولانی دارد و واجد اهمیت تاریخی است.
طبق آمارها، این روستا هر روزه در ایام نوروز پذیرای گردشگران داخلی است و سالانه نیز گردشگرانی خارجی از طبیعت بکر و جذاب این روستا دیدن می کنند و از جاذبه های این روستای پلکانی لذت می برند.
در روستای پالنگان انواع ورزشها و بازیهای محلی متداول است و مردان روستا اغلب در سوارکاری مهارت دارند. گرزبازی، قل قلان و چاک چاک از دیگر بازیهای رایج در روستاست.
موسیقی کردی از غنا و شور و حال خاصی برخوردار است و انواع آهنگهای شاد و یا حزین آن در مراسم مختلف، نواخته میشود از انواع موسیقی کردی، میتوان به مواردی از جمله سیاه چمانه؛ چپله و گریان اشاره کرد.
برخی رقصهای گروهی به نام هلپرکی با همراهی زنان و مردان فامیل، از جمله مراسم محلی است که به ویژه در عروسیها متداول است.
مردم روستای پالنگان به سنت دیرین خود از پوشاک محلی که همان لباس کردی است، استفاده میکنند.
مهمترین صنایع دستی روستا، گیوهبافی، جاجیم بافی و موج بافی است. موج یا رختخواب پیچ، بیشتر در مناطق روستایی و در ماههای سرد سال به عنوان روانداز کاربرد دارد و ماده اولیه آن پشم است و با نقوش و طرحهای منوع بافته میشود.
دوینه، شلمین، پرپوله، ولوشه، غازینه و انواع غذاهای گیاهی از متداول ترین غذاهای محلی در روستای پالنگان هستند.ک/4
7348/570
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]