محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1853524848
توصیه امام صادق(ع) به ایرانیان در عید نوروز
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
توصیه امام صادق(ع) به ایرانیان در عید نوروز
نوروز با بهار میآید که یادآور رستاخیز و تحولی ژرف و دل انگیز در حیات بشر است و اینک، کتاب بزرگ آفرینش، فرا روی ماست،بهار، بازتاب شگفت راز حیات در عرصه هستی است.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،به نقل از مشرقحجتالاسلام والمسلمین «میرزا احمد اسدی» در گفت و گویی به شرح فرازهایی از دعای تحویل سال پرداخته است.
* همانطور که مستحضرید، نوروز امسال همچون سال گذشته با ایام سوگواری ریحانه النبی همراه شده است. این تقارن را چگونه ارزیابی میکنید؟
بسم الله الرحمن الرحیم. در ابتدای سخن، فرا رسیدن ایام فاطمیه را محضر امام زمان(عج)، نایب بحق ایشان حضرت آیت الله العظمی خامنهای و شیعیان راستینش تسلیت عرض مینمایم.
تقارن ایام نوروز با ایام فاطمیه اول و دوم را به فال نیک میگیریم که به تعبیر روایات، این تقارن و هماهنگی؛ یک نفحه الهیه است: «إِنَّ لِلَّهِ فِي أَيَّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحَاتٍ أَلَا فَتَرَصَّدُوا لَهَا ؛ برای خداوند متعال در روزگاران شما نفحاتی پیش میآید، سعی کنید خود را در معرض این نفحات الهی قرار دهید»[1].
هر از چند گاهی این نسیم های رحمت به سوی ما میوزد، گاهی شرایط زمانی و مکانی زمینهای میشود تا انسان قدمی به سوی حق بردارد. این نسیم های رحمت بسیار مغتنم هستند و سبب توفیقاتی است که انسان قدمی یا منزلی از سیر الی الله را طی کند و به مراتب بالاتر برسد.
این تقارن ممکن است از همین قبیل باشد. همین که در این ایام سخن از فاطمه زهرا(س) است، باب توفیقی است. هر اندازه که به این باب نزدیک شویم به باب معرفت نزدیک شدهایم و هر اندازه از آن دور شویم، از سعادت و معرفت محروم ماندهایم.
اینکه حضرت رسول(ع) در حق امیرالمؤمنین علی(ع) فرمود: أَنَا مَدِينَةُ الْعِلْمِ وَ عَلِيٌّ بَابُهَا فَمَنْ أَرَادَ الْعِلْمَ فَلْيَأْتِ مِنَ الْبَاب[2]» فقط اختصاص به حضرت ندارد بلکه فاطمه زهرا(س) و سایر ائمه اطهار(ع) نیز این گونه اند.
* آیا میتوان این همزمانی و تقارن را یک فرصت توصیف کرد؟
بله صد در صد. مبادا برخی افراد این ایام را به غفلت و لهو و لعب بپردازند که مایه خسران آنهاست.
حافظ تعبیری دارد که باید زبان حال همه ما شیعیان در این ایام باشد و فاطمیه را مغتنم بشماریم: حافظ از دست مده دولت این کشتی نوح / ور نه طوفان حوادث ببرد بنیادت
* حرف و حدیثهای بسیاری پیرامون تایید و یا رد نوروز از سوی معصومین(ع) مطرح شده است. آیا روایتی در این محدوده وجود دارد؟
هیچ معصومی این موضوع را رد نکرده است. اصلاً مرحوم شیخ عباس قمی در بیان اعمال و وظایف عید نوروز بابی را اختصاص دادهاند که در آن آمده است: حضرت صادق(ع) به «معلى بن خنيس» - که ایشان یکی از اصحاب خاص امام صادق هستند و در باب فقه روایات زیادی از ایشان نقل شده است - تعليم فرموده كه چون روز نوروز شود "غسل كن"، "پاکیزهترین جامههاى خود را بپوش"، "خود را به بهترين بوها خوشبو گردان"، "در آن روز روزه بدار"، "وقتی از نماز پيشين و پسين و نافلههاى آن فارغ شدى چهار ركعت نماز بگذار. بدین صورت؛ در ركعت اول بعد از حمد ده مرتبه سوره إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ بخوان و در ركعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قُلْ يَا أَيُّهَا الْكَافِرُونَ و در ركعت سوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ و در ركعت چهارم بعد از حمد ده مرتبه قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ الْفَلَقِ و قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ بخوان و بعد از نماز به سجده شكر برو و دعای اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ الْأَوْصِيَاءِ الْمَرْضِيِّينَ وَ عَلَى جَمِيعِ أَنْبِيَائِكَ وَ رُسُلِكَ بِأَفْضَلِ صَلَوَاتِكَ وَ بَارِكْ عَلَيْهِمْ بِأَفْضَلِ بَرَكَاتِكَ وَ صَلِّ عَلَى أَرْوَاحِهِمْ وَ أَجْسَادِهِمْ اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ بَارِكْ لَنَا فِي يَوْمِنَا هَذَا الَّذِي فَضَّلْتَهُ وَ كَرَّمْتَهُ وَ شَرَّفْتَهُ وَ عَظَّمْتَ خَطَرَهُ اللَّهُمَّ بَارِكْ لِي فِيمَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَيَّ حَتَّى لا أَشْكُرَ أَحَدا غَيْرَكَ وَ وَسِّعْ عَلَيَّ فِي رِزْقِي يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ اللَّهُمَّ مَا غَابَ عَنِّي فَلا يَغِيبَنَّ عَنِّي عَوْنُكَ وَ حِفْظُكَ وَ مَا فَقَدْتُ مِنْ شَيْءٍ فَلا تُفْقِدْنِي عَوْنَكَ عَلَيْهِ حَتَّى لا أَتَكَلَّفَ مَا لا أَحْتَاجُ إِلَيْهِ يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ را بخوان".
* پس نوروز مورد تایید امامان شیعه است؟
بله، مورد تایید است و به آن اهتمام میورزیدند.
* دعای معروف تحویل سال چطور؟ آیا آن هم مستند است؟
در كتب غير مشهوره آمده است كه در وقت تحويل سال اين دعا را بسيار بخوانند «يَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ و به روايت ديگر يَا مقلبالقلوب وَ الْأَبْصَارِ يَا مُدَبِّرَ اللَّيْلِ وَ النَّهَارِ يَا مُحَوِّلَ». در برخی از اقوال آمده که این دعا را 366 مرتبه بخوانید. در در باب این دعا برخی گفتهاند چون چنين كنى، گناهان پنجاه ساله تو آمرزيده شود و بسيار بگو "يَا ذَا الْجَلالِ وَ الْإِكْرَامِ".
آنچه که قرائت شد عیناً عبارت مرحوم مجلسی در کتاب "زاد المعاد" میباشد. در شرافت این روز همین بس که در کتب دعا مطرح شده و بر عظمت و افتخار نوروز همین بس که اعمال و آداب نوروز بر قلم شریف مرحوم محدث قمی جاری شده است.
* از نظر فقهی میتوان دعای تحویل سال را اثبات کرد؟
در فقه و اصول بابی تحت عنوان تسامح در ادله سنن داریم. فقها این را از قدیمالایام متعرض شدهاند و مستندشان هم روایاتی معروف است که: «مَنْ بَلَغَهُ عَنِ النَّبِيِّ ص شَيْءٌ فِيهِ الثَّوَابُ فَفَعَلَ ذَلِكَ طَلَبَ قَوْلِ النَّبِيِّ ص كَانَ لَهُ ذَلِكَ الثَّوَابُ وَ إِنْ كَانَ النَّبِيُّ ص لَمْ يَقُلْه[3]».
منظور از روایت چنین است که در سنن، آداب و برنامههایی که جزء واجبات نیست؛ اگر به شما روایتی رسید و دستور به پایبندی فلان سنت داد، آن را انجام دهید ولو اینکه پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) هم نگفته باشند.
اگر به فردى بگويند فلان عمل نيك نزد خداوند متعال فضيلت و ثواب دارد و او هم آن را به قصد رسيدن به اين فضيلت، انجام بدهد، ذات اقدس الهى، آن ثواب را به او خواهد داد، اگر چه واقع امر اینچنین نباشد.
بنابراین به اعتبار این روایت و فرمایش فقها، دعاهایی که در موقع تحویل سال خوانده میشود اگر سند معتبری هم نداشته باشد مورد تأیید است. خود معصومین(ع) نیز فرمودهاند که در این مسائل دنبال سند نباشید و اگر سند ضعیف باشد شما عمل کنید و ثواب برای شما منظور خواهد شد.
* علمای قدیم اعتقادی به این نوروز و اعمال آن داشتهاند؟
مرحوم آقا میرزا ابوالفضل زاهدی قمی نزد حوزویان و افاضل، معروف و مشهور هستند و امام راحل و مراجع دیگر نیز به ایشان اهتمام زیادی داشتند. مرحوم آقای زاهدی مقید بودند که در تحویل سال این ذکر را به عدد روزهای سال قرائت میکردند.
برخی روایت کردهاند که علاوه بر دعای یا مقلبالقلوب این دعا را نیز در نوروز به عدد روزهای سال بخوانید: «اللَّهُمَّ هَذِهِ سَنَةٌ جَدِيدَةٌ وَ أَنْتَ مَلِكٌ قَدِيمٌ أَسْأَلُكَ خَيْرَهَا وَ خَيْرَ مَا فِيهَا وَ أَعُوذُ بِكَ مِنْ شَرِّهَا وَ شَرِّ مَا فِيهَا وَ أَسْتَكْفِيكَ مَؤُنَتَهَا وَ شُغْلَهَا يَا ذَا الْجَلَالِ وَ الْإِكْرَامِ[4]».
* چگونه میتوانیم عیدمان را اهلبیتی کنیم؟
با ادعیهای که پیشتر ذکر کردم، پیوندی بین عید نوروز و خاندان عترت برقرار میشود. اینگونه عید نوروز مقدس و مبارک میشود، همانطور که آمده است: "بارک لنا فی یومنا هذا" برای ما مبارک بدار؛ "الذی فضلته" این روزی که تفضیلش دادی؛ "کرمته" تکریم کردی؛ "شرفته" شرافت دادی.
* تفکرمان نسبت به عید نوروز باید چگونه باشد؟
در برخورد با نوروز برخی افراطی و برخی تفریطی هستند که هر دو غلط است. برخی در پی مقابله با نوروز هستند و برخی به دنبال آسمانی جلوه دادن این رسم؛ که هر دو گروه درحال حرکت در کژراهه میباشند.
در بین مردم رسوم ناصواب زیادی است اما رسوم صحیح و منطقی هم وجود دارد که ما باید جهات مثبت را تعمیم بدهیم و تشویق کنیم، در مقابل نیز جهات منفی را به مردم تذکر بدهیم.
از همین دعایی که مرحوم مجلسی در باب نوروز نقل کرده معلوم میشود که ما باید به دید احترامآمیزی به این روز نگاه کنیم اما حواسمان باشد که مسلمان و معتقد به ائمه و انبیا علیهم السلام هستیم. پس همانگونه که دیدمان به مسائل، دید ایمانی است؛ به نوروز هم به دید ایمانی بنگریم.
* احسن الحال به چه معناست؟
درسهای بسیاری در این دعا وجود دارد. در فرازی از دعای تحویل سال میخوانیم: «يَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ». از خدای اینچنینی، چنین درخواست میکنیم که ما را به بهترین حال متحول و دگرگون کن.
این بهترین حال کدام است؟ همانی است که مولانا امیرالمومنین علی(ع) میفرمایند: "هر روز که در آن گناه نکنید، عید شماست". پس طبق فرمایش ایشان، احسن الحال، حالی است که از گناه نکردن بدست میآید.
* "احسن الحال" از منظر فقها چگونه است؟
اگر به فقیهی بگوییم محول الحال چیست؟ بر حسب اقتضای فقاهتش میگوید بهترین حال برای انسان این است که تمام افعالش طبق دستور شرع باشد. چراکه فقه عبارت است از اینکه هر عمل و هر فعلی از عبد حکمی دارد.
فقیه میگوید؛ شما در این عالم وقتی به تکلیف میرسید هر حرکت و عملی که انجام میدهید ـ صغیر باشد یا کبیر؛ فردی باشد یا اجتماعی؛ ظاهری باشد یا اجتماعی؛ همه اینها ـ حکمی دارد. لذا از دیدگاه یک فقیه، احسن الحال یعنی انسان به این پایه برسد که همه اعمالش طبق احکام الهی باشد.
* متکلّمین "احسن الحال" را چگونه توصیف میکنند؟
احسن الحال از دیدگاه چنین افرادی، مطابق با علم کلام است. علم کلام علمی مرتبط با مبدأ، معاد و اعتقادات صحیح است.
لذا از نگاه متکلم، احسن الحال این است که اعتقاداتمان را تکمیل کرده و بدون تقلید به این اعتقادات رسیده باشیم.
* یک فیلسوف از "احسن الحال" چه تعبیری دارد؟
فلاسفه در این باره خواهند گفت؛ ما انسان را از همه حیوانات، نباتات و جمادات ممتاز میدانیم و امتیاز انسان در بین سایر موجودات به این است که در قوه علمی و عملی سرآمد باشد.
علت چنین تفکری این است که انسان را در دو قوه عملی و نظری، از سایر موجودات ممتاز میدانند. به عبارت دیگر میتوان گفت که "انسان کامل کسی است که در حکمت عملی و نظری به کمال رسیده باشد".
* از نگاه اهل معرفت چطور؟
اگر به عارف بگوییم "احسن الحال" را در «يَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَى أَحْسَنِ الْحَالِ» را به چه منظور میدانید، میگوید: احسن الحال خدایی شدن است یعنی تمام وجود انسان خدایی بشود. گفتار و کردارش، ظاهر و باطنش خدایی شود.
* استغاثه از خداوند برای دگرگونی حال فقط در ادعیه تحویل سال وجود دارد؟
خیر؛ در دعاهای ماه مبارک رمضان که هر روز میخوانیم، نیز تعبیر "احسن الحال "وجود دارد: «اللهم غیر سوء حالنا بحسن حالک ؛ خدایا بد حالی ما را به حال خوش خودت تغییر بده».
اولاً این نکته معلوم باشد که خداوند هم باید خیلی حال خوشی داشته باشد. این باء اگر باء قسم باشد یک معنا دارد، اگر باء سببیه باشد معنای دیگری دارد، اگر باء تشبیه باشد یک معنای دیگر دارد.
حتی ممکن است این باء به معنای الی باشد که به حسن حال تو نزدیک بشوم. استاد آیت الله حسن زاده آملی در شرح اشارات در نمط بهجت و سعادت که از نمط های غنی و دلنشین اشارات شیخ هست، میفرمودند: این "غیر سوء حالنا بحسن حالک" در همین جهت است و ابنسینا آنجا میگوید، خداوند تبارک و تعالی "اجل مبتهج" است[5].
* احسن الحال را از دیدگاه اقشار مختلف بیان کردید؛ برای حسن ختام، نظر شریف خود را در مورد "احسن الحال" بیان بفرمایید.
حضرت حق در بهجت، سرور و خوشحالی سرآمد است. البته "حال" درباره حق غیر از "حال" در مورد ما میباشد. "حال" ما حساب دیگری دارد و "حال" حق تعالی خودش داری تفسیری است. بسیاری از اسرار ادعیه و معارفی که در بین ماست مسکوت مانده و لازم است به این معارف توجه شود.
"حول حالنا" عبارت عجیبی است، این تحول در فرهنگ دینی ما بسیار بااهمیت است. بنای خلقت با تحرک است و این خلیفة الله شدن تعبیری دیگری از احسن الحال میباشد که به معنای تغییر و تحول است.
به بیان دیگر احسن الحال یعنی انسان؛ مظهر اسماء و صفات حضرت حق باشد. اگر ائمه اطهار(ع) در اوج قله خدا نمایی هستند، شیعیان آنها هم تا حدی ممکن است به آنها شبیه باشند.
پینوشت:
[1]. بحار الأنوار (ط - بيروت)؛ جلد 74، صفحه 166.
[2]. إعلام الورى بأعلام الهدى؛ صفحه 159.
[3]. المحاسن، جلد 1، صفحه 25.
[4]. زاد المعاد؛ صفحه 328.
[5]. الاشارات و التنبيهات، صفحه 141.
تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]
صفحات پیشنهادی
عید نوروز به عنوان یک میراث فرهنگی ایرانیان
یکشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱ ۱۷ عید نوروز چون اعیاد اسلامی از آداب و رسومی خاص اسلامی برخوردار است و علاوه بر آن برخی آداب و رسوم نیکو نیز در ایام نوروز در میان مردم ایران زمین دیده میشود در ادامه به برخی از این آداب و رسوم اشاره می کنیم نماز عید یکی از آداب عید نوروز خواندن نتنها ایرانیان عید نوروزرا با این همه شور و شوق جشن میگیرد
سهشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۱۷ معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان اردبیل گفت غیر از ایرانیان هیچ کسی نمیتواند این عید را با این همه شور و شوق جشن بگیرد علیرضا عبداللهی درگفت وگو با خبرنگار ایسنا تصریح کرد اگر کل اقوم ملل دنیا را بگردیم هیچ عیدی بهدر گفتوگو با فارس مطرح شد توصیههای امام جمعه موقت قزوین برای گذراندن ایام نوروز در فاطمیه
در گفتوگو با فارس مطرح شدتوصیههای امام جمعه موقت قزوین برای گذراندن ایام نوروز در فاطمیهامام جمعه موقت قزوین گفت در صورت دوری از معصیت و حفظ حرمت نسبت به ایام فاطمیه صله رحم در این ایام منعی ندارد حجتالاسلام عبدالکریم عابدینی در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین در خصوص حفظامام جمعه اهواز: حرمت ایام فاطمیه در ایام عید نوروز نگه داشته شود
امام جمعه اهواز حرمت ایام فاطمیه در ایام عید نوروز نگه داشته شودامام جمعه اهواز گفت بزرگان کشور و فقهها نگران بودند که مبادا ایام نوروز باعث شود مردم وظیفه خود را نسبت به بیبی دو عالم انجام ندهند و مراقب باشند حرمت این ایام نگه داشته شود به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز آیت ابه خاطر مصدومیت مقابل نساجی بازی نکردم صادقیان: برای عید نوروز دستم خیلی خالی است/ مجبور شدم قرض بگیرم
به خاطر مصدومیت مقابل نساجی بازی نکردمصادقیان برای عید نوروز دستم خیلی خالی است مجبور شدم قرض بگیرممهاجم تیم فوتبال پرسپولیس گفت اوضاع مالی مناسبی ندارم و برای عید نیز دستم خالی است به گزارش خبرگزاری فارس پیام صادقیان پس از بازی امروز مقابل نساجی ابتدا در خصوص بازی نکردنش گفامام جمعه نمین: سنت حسنه دستگیری از فقرا در آستانه عید نوروز حفظ و تقویت شود
امام جمعه نمین سنت حسنه دستگیری از فقرا در آستانه عید نوروز حفظ و تقویت شود نمین اردبیل - ایرنا - امام جمعه نمین گفت سنت حسنه دستگیری از فقرا و نیازمندان در آستانه عید نوروز باید حفظ و تقویت شود به گزارش ایرنا حجت الاسلام علی رحیمی در خطبه های این هفته نماز جمعه نمین افزودامام جمعه بجستان تاکید کرد لزوم بزرگداشت ایام فاطمیه در روزهای عید نوروز
امام جمعه بجستان تاکید کردلزوم بزرگداشت ایام فاطمیه در روزهای عید نوروزامام جمعه بجستان بر لزوم بزرگداشت ایام فاطمیه در روزهای عید نوروز تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از گناباد حجتالاسلام محمدحسن ایزدی امشب در جلسه هماهنگی برگزاری عزاداری روز شهادت حضرت فاطمه س در بجستانامام جمعه شهرری تاکید کرد حفظ حرمت ایام فاطمیه در عید نوروز
امام جمعه شهرری تاکید کردحفظ حرمت ایام فاطمیه در عید نوروزامام جمعه شهرری گفت امسال عید نوروز در بین دو فاطمیه قرار دارد و مردم باید تلاش کنند که حریمها از بین نرود به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران حجتالاسلام سیدعلی شاهچراغی در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرری ضمنعید نوروز برای غیر ایرانیانیان
عید نوروز برای غیر ایرانیانیان از ويژگيهاي عمده مراسم نوروز در بين تركان قبرس رسوم مشترك مانند رنگ كردن تخممرغ و خواندن ترانه و سرود و رفتن به كوه و دشت و كنار مزارع و سبزهداران تهيه غذاي مخصوص است كه به بهانه آن اغلب گرسنگان بر سفره توانگران گرد ميآيند کد خبر ۳۸۷۶۵۸ تاریخ90 امامزاده و بقعه متبرکه در ایام عید پذیرای زائران و مسافران نوروزی خواهد بود
90 امامزاده و بقعه متبرکه در ایام عید پذیرای زائران و مسافران نوروزی خواهد بود قزوین - ایرنا - مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان قزوین گفت در نوزوز امسال 90 امامزاده و بقعه متبرکه در این استان میزبان زائران و مسافران نوروزی می باشند حجت الاسلام والمسلمین مصطفی نوروزی روز سه شن**فرش قرمز نوروز زیر پای میهمانان تبریز/ شهر اولین ها آماده تر از هر سالی برای استقبال از عید باستانی ایرانیان
استانها شمال آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد فرش قرمز نوروز زیر پای میهمانان تبریز شهر اولین ها آماده تر از هر سالی برای استقبال از عید باستانی ایرانیان تبریز – خبرگزاری مهر کلانشهر تبریز که در طول سالیان دراز مسافران زیادی را بدرقه کرده نوروز 93 متفاوت تر از هر سالی بر5 توصیه ضروری برای پیشگیری از سوء استفاده در خریدهای IT شب عید
5 توصیه ضروری برای پیشگیری از سوء استفاده در خریدهای IT شب عیدایام پایانی سال یکی از مقاطع پرفروش در بازارهای لوازم الکترونیکی و IT است و برخی واحدهای صنفی اقدام به عرضه کالاهای کارکرده تعمیری و تقلبی با بهایی کمتر از قیمت واقعی میکنند اطلاع از چند نکته ساده مانع از ضرر احتمالتأکید امام جمعهی ایلام بر حفظ حرمت ایام فاطمیه در نوروز
جمعه ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵ ۵۶ امام جمعهی ایلام گفت در نوروز باید حرمت ایام فاطمیه حفظ شود به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهی ایلام حجتالاسلاموالمسلمین محمدنقی لطفی در خطبههای نماز جمعهی این هفتهی ایلام اظهار کرد ایام فاطمیهی اول و دوم با عیدنوروزطوایفی که در نوروز جوجه خروس و بزغاله عیدی می دهند
چهارشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۳۴ معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت مردم در این استان در آخرین پنجشنبه سال با پخت غذاهای مخصوص مانند شیر برنج حلوا و شله زرد به یاد درگذشتگان خود عید مردگان را در این روز گرامی میدارند رحیم دادیعيد نوروز با اجراي چهرهها و هنرمندان در راديو تهران
عيد نوروز با اجراي چهرهها و هنرمندان در راديو تهران داريوش كاردان سعيد شيخ زاده امير صمصامي ناصر طهماسب مريم شيرزاد و ميرطاهر مظلومي اجراي برنامه هاي نوروزي راديو تهران را بر عهده دارند به گزارش حوزه رادیو و تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه صدا و سیماتوصیههای یک پزشک برای سفر نوروزی
توصیههای یک پزشک برای سفر نوروزی سفر رفتن با فرد میانسال سالم زن باردار یک سالمند و یا یک کودک متفاوت است و هر یک توجهات خاصی را میطلبد کد خبر ۳۸۶۰۰۰ تاریخ انتشار ۲۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۱۴ - 12 March 2014 رئیس مرکز بینالمللی طب مسافرتی ایران به ارائه توصیههایی پیرامون سفر درنوروز رسم کهن ایرانیان فرصتی برای نزدیک شدن دل ها
نوروز رسم کهن ایرانیان فرصتی برای نزدیک شدن دل ها قصرشیرین - ایرنا - نوروز رسم کهن ایرانیان عید بزرگ و باستان ایران زمین با قدمتی به بلندای تاریخ فرصتی برای نزدیک شدن دل ها و صله ارحام است به گزارش ایرنا قوم بزرگ زاگرس نشین در غرب ایران اسلامی در اولین روز بهار مانند همه ایرا-
گوناگون
پربازدیدترینها