تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه چيز است كه در هر كس باشد منافق است اگر چه روزه دارد و نماز بخواند و حج و عمر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848602873




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حق غنی سازی پیروزی دیپلماتیک قابل توجهی برای ایران است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: حق غنی سازی پیروزی دیپلماتیک قابل توجهی برای ایران است
ˈمایکل سینگˈ مدیرعامل اندیشکده موسسه واشنگتن معتقد است، دادن حق غنی سازی به ایران در برنامه اقدام مشترک، به منزله ارسال پیام شکست آمریکا و پیروزی دیپلماتیک قابل توجهی برای ایران است.
آفتاب: سینگ در مقاله منتشر شده در پایگاه اطلاع رسانی این اندیشکده آمریکایی نوشت: در بحث بر سر تحریم های ایران - نقش آنها در نشاندن ایران به پای میز مذاکره و جایگاه مناسب تر آنها در استراتژی دیپلماتیک آمریکا در آینده – توجه کمی به تغییر اساسی در موضع مذکراتی گروه پنج بعلاوه یک در برابر ایران شده است. این گروه دیگر خواستار توقف غنی سازی اورانیوم در ایران نیست. درواقع، پنج بعلاوه یک در برنامه اقدام مشترک تصدیق کرد که ایران تا ابد مجاز به غنی سازی خواهد بود.

سینگ افزود: تغییر موضع آمریکا از ˈغنی سازی صفرˈ به غنی سازی محدود، پیروزی دیپلماتیک قابل توجهی برای ایران بود. تروئیکای اروپایی (فرانسه، آلمان و انگلیس) و سپس گروه پنج بعلاوه یک از یک دهه پیش بر ضرورت توقف همه فعالیت های مرتبط با غنی سازی و بازفرآوری، از جمله تحقیق و توسعه، در ایران تاکید می کردند و ایران نیز بر ˈحق غنی سازیˈ پافشاری و از توقف غنی سازی پس از از سرگیری آن در پی شکست مذاکرات هسته ای با تروئیکای اروپایی در سال 2005 خودداری می کرد.

نویسنده با اشاره به تحریم هایی که آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورها از سال 2005 علیه ایران اعمال کردند، خاطر نشان کرد: با این وجود، این گروه پنج بعلاوه یک و نه ایران بود که اول عقب نشینی کرد. این گروه در اکتبر 2009، طرح مبادله سوخت را ارایه کرد که طبق آن، ایران در ازای دریافت میله های سوختی مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران باید ذخایر اورانیوم با غنای پایین خود را به کشوری دیگر منتقل می کرد. این پیشنهاد به صراحت حق غنی سازی ادعایی ایران را به رسمیت نشناخت اما، به طور ضمنی موافقت کرد که ایران به غنی سازی اورانیوم تا سطح 5 درصد یا کمتر ادامه دهد.

سینگ با بیان این نکته که برنامه اقدام مشترک امضا شده در 24 نوامبر 2013، نقطه اوج تغییر در موضع پنج بعلاوه یک در قبال غنی سازی اورانیوم از سوی ایران بود، افزود: متن این برنامه حاکی از آن است که ˈایران مجاز به داشتن برنامه غنی سازی است که از سوی طرفین تعریف شده باشد و دارای مولفه های مرضی الطرفین منطبق با نیازهای عملی باشد.ˈ اما، در این نکته که ایران نیاز عملی به غنی سازی دارد، جای تردید وجود دارد. ایران سرشار از منابع نفت و گاز است و تا قبل از اعمال تحریم های اخیر، یکی از صادرکنندگان بزرگ نفت در جهان بود. با این حال، صرفنظر از این مساله و به فرض قبول استدلال ایران مبنی بر تلاش برای متنوع کردن منابع تامین انرژی بنا به دلایل زیست محیطی و دیگر دلایل، غنی سازی اورانیوم چندان منطقی و معقول به نظر نمی رسد زیرا وارد کردن سوخت به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست و شمار بسیار کمی از کشورهای غیر هسته ای، خود اورانیوم را غنی سازی می کنند. ممکن است ایران بگوید که به دنبال وارد کردن سوخت راکتور نیست و خودش می تواند آن را تامین کند اما، باید گفت، این کشور ذخایر اورانیوم کمی دارد و به هر شکل، به واردات اورانیوم طبیعی نیاز دارد. درواقع، دو معدن اورانیوم ایران در مجموع، سالانه آن اندازه تولید ندارند که حتی کفاف تامین سوخت یک راکتور یکهزار مگاواتی را بدهد.

مدیر موسسه واشنگتن با اشاره به نتایج نظرسنجی اخیر و موافقت 96 درصدی ایرانی ها با حفظ حق پیشبرد برنامه هسته ای حتی با وجود تحریم های اقتصادی و انزوای بین المللی و موافقت 6 درصدی با ادامه برنامه غنی سازی هسته ای گفت که این نشان می دهد که مردم ایران حاضر به مصالحه ای هستند که ضمن آوردن رفاه اقتصادی، برنامه انرژی هسته ای غیرنظامی ایران را محفوظ دارد.

به گفته سینگ، عده ای ممکن است بگویند که حتی اگر ایران نیاز عملی به غنی سازی نداشت، تغییر موضع پنج بعلاوه یک از ˈصفرˈ به غنی سازی ˈمحدودˈ قابل پیش بینی بود زیرا این کار راه را برای توافقنامه دیپلماتیکی هموار می کند که هزینه ای اندک برای پنج بعلاوه یک دارد.

مجاز شمردن غنی سازی در ایران، روند راست آزمایی فعالیت های ایران را دشوار می سازد. اگر به ایران اجازه غنی سازی داده شود، به تبع آن، اجازه استخراج معدن، تبدیل و ذخیره اورانیوم و نیز ساخت سانتریفیوژ و وارد کردن قطعات و مواد مرتبط به این کشور داده خواهد شد. طبق برنامه مشترک، به ایران حتی اجازه داده می شود که به تحقیق درباره سانتریفیوژهای پیشرفته و آزمایش آنها ادامه داده شود. در صورت نقض توافقنامه هسته ای از سوی ایران یا انقضای آن، این کار(ادامه تحقیق و آزمایش) می تواند زمان مرحله جهش ایران را به طور قابل توجهی کاهش دهد.

به اعتقاد نویسنده، اجازه غنی سازی به ایران به سوالات و تردیدهایی درباره سیاست آمریکا در قبال غنی سازی دامن می زند. با توجه به ماهیت قابلیت استفاده دو گانه غنی سازی، واشنگتن درصدد کنترل و تحدید گسترش این فن آوری بود. عقب نشینی آمریکا از تلاش برای ملزم کردن ایران به توقف غنی سازی به منزله مشوقی برای رقابت و هماوردی همسایگان و رقبای ایران با توانمندی های تهران و عامل تضعیف تلاش ها برای متقاعد کردن کشورها به صرفنظر کردن از غنی سازی و بازفرآوری است که احتمالا موجب گسترش فن آوری غنی سازی خواهد شد.

سینگ در بخش پایانی این مقاله نوشت؛ اجازه غنی سازی به ایران، شکستی برای واشنگتن محسوب می شود. در زمانی که نفوذ آمریکا در خاورمیانه به کمترین میزان رسیده است، ارسال این پیام به متحدان و دشمنان به معنی از بین رفتن اراده آمریکاست.

غنی سازی صفر یک موضع چندان حداکثری نیست بلکه در ازای آنچه که ایران به آن نیاز ندارد(غنی سازی)، چیزی را به ایران می دهد که به شدت به آن نیاز دارد(کاهش تحریم ها). ضرورتی نداشت که پنج بعلاوه یک از غنی سازی صفر عقب نشینی کنند. در زمانی که تحریم ها تاثیری قابل ملاحظه بر اقتصاد ایران دارند، پنج بعلاوه یک باید امکان تاثیرگذاری کامل این تحریم ها را فراهم کنند. دادن حق غنی سازی شاید موجب تسریع روند حصول توافقنامه شود اما با منافع حیاتی آمریکا، مغایرت دارد.




تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن