محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852720412
افق اقتصاد ایران در سال 93 از دیدگاه سیف
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افق اقتصاد ایران در سال 93 از دیدگاه سیف
کد خبر: ۳۸۷۵۷۰
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۹ - 18 March 2014
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه سیاستگذار پولی باید به دنبال دستاوردهای پایدار باشد و نه آرامبخشهای کوتاهمدت و مقطعی، تاکید کرد: بررسی شوکهای وارده و دلایل رکود در کشور به خوبی نشان میدهد که راهحل رفع این مشکل، تزریق نقدینگی نیست، ضمن اینکه رویکرد ماههای اخیر بانک مرکزی به طور مشخص در برهه حاضر که کشور در آستانه اجرای مرحله دوم اصلاح قیمت حاملهای انرژی و یارانهها قرار دارد، بسیار مفید و حائز اهمیت بوده و توانسته است آرامش نسبی را به اقتصاد کشور بازگرداند.
به گزارش مهر، ولی اله سیف افزود: تزریق نقدینگی فقط یک تسکین دهنده است که با ایجاد تورم در دورههای بعدی و کاهش تراز حقیقی منابع بنگاهها دوباره نیاز به نقدینگی را بازتولید می کند و کشور را از مسیر کاهش تورم که به زحمت به دست آمده است، دوباره خارج می کند.
سیف اظهار داشت: این در حالی است که سهم قابل توجهی از رکود حاکم بر اقتصاد کشور به مشکلات طرف عرضه مربوط میشود. موانع موجود در فضای کسب و کار کشور، شرایط بینالمللی و وضع تحریمهای ناعادلانه بر علیه کشور، محدودیت نقل و انتقالات ارزی، مشکلات مربوط به واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه و سرمایهای، دسترسی نداشتن به فناوری تولید مناسب، بهرهوری پایین تولید در کشور و .... در مجموع انعطاف محدود در طرف عرضه اقتصاد و واکنش آن به محرکهای طرف تقاضا را محدود تر کرده است.
وی گفت : بدیهی است در چنین شرایطی افزایش نقدینگی، نه تنها کمکی به حل مشکلات واحدهای تولیدی نخواهد داشت، بلکه به واسطه تشدید فشارهای تورمی موجود، واجد آثار منفی بر اقتصاد کلان کشور از جمله بخش تولید نیز خواهد بود.
رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: رویکرد ماههای اخیر بانک مرکزی به طور مشخص در برهه حاضر که کشور در آستانه اجرای مرحله دوم اصلاح قیمت حاملهای انرژی و یارانهها قرار دارد، بسیار مفید و حائز اهمیت بوده و توانسته است آرامش نسبی را به اقتصاد کشور بازگرداند.
وی تاکید کرد : یکی از مسایل کشور ما در گذشته این بوده است که در مسیر انجام اقدامات اصلاحی اقتصادی استمرار و پایداری لازم را نداشتهایم و این امر سیاستگذار را در یک چرخه باطل گرفتار کرده است.
سیف افزود: خوشبختانه اکنون که با رویکرد انضباط مالی دولت و رویکرد انضباط پولی بانک مرکزی همراه با اصلاح انتظارات تورمی، نرخ تورم کاهش مطلوبی را داشته است، نباید این دستاورد را به آسانی از دست داد و باید توجه داشت، به رغم این که نرخ تورم جاری اقتصاد کشور در مقایسه با استانداردهای بینالمللی و عملکرد سایر کشورها بالاست، اما مهار و کاهش تورم در ماههای اخیر را باید دستاوردی چشمگیر تلقی کرد که نیازمند تقویت، استمرار و پاسداشت است.
رئیس بانک مرکزی گفت: علاوه بر این، بازارهای مالی و به ویژه بازار ارز از ثبات نسبی مطلوب برخوردار بوده است و مهمتر آنکه این ثبات نه از تزریق حراج گونه ذخایر ارزشمند ارز و طلای کشور، بلکه با رویکردهای صحیح اقتصادی (انضباط پولی و مالی)، افزایش اعتماد عمومی به تقید سیاستگذاران به تبعیت از اصول انضباطی اعلام شده و کاهش انتظارات تورمی در کشور حاصل شده است.
وی گفت : دشواری سیاستگذاری اقتصادی و به ویژه سیاستگذاری پولی هم باید مدنظر باشد است. سیاستگذار پولی باید در تنظیم سیاستها و رویکردهای خود منافع و مصالح اقتصاد ملی را در نظر بگیرد که این امر ممکن است در ابتدا خوشایند برخی نباشد، اما پس از حصول و تثبیت اهداف، همگان از ثمرات آن برخوردار خواهد شد.
سیف افزود: سیاستگذار پولی باید به دنبال دستاوردهای پایدار باشد و نه آرامبخشهای کوتاهمدت و مقطعی.
وی گفت: رویکرد صحیح این خواهد بود که سیاستگذار رویکرد کنونی مبنی بر مهار تورم در کشور را استمرار بخشد و در عین حال ضمن رعایت انضباط پولی، زمینه مناسبتری را برای هدایت منابع مالی به سمت فعالیتهای مولد فراهم کند.
رئیس بانک مرکزی افزود : در این مسیر، کاهش تورم میتواند از طریق فراهم کردن زمینه کاهش نرخهای سود و تسهیل هدایت منابع مالی به سمت فعالیتهای مولد و اشتغالزا، زمینه تداوم در این مسیر را فراهم آورد و روند قبلی را که به تضعیف فعالیتهای اقتصادی شده بود ، متوقف کند و رشد اقتصادی مثبت در سال آینده را فراهم آورد و در مجموع اقتصاد کشور را به سمت شکوفایی هر چه بیشتر رهنمون کند.
رئیس بانک مرکزی افزود: تا زمانی که تنور سفتهبازی در کشور داغ باشد، فعالیتهای تولیدی از پویایی و رشد لازم برخوردار نخواهد بود و کلید حمایت از تولید در کشور، مهار و کاهش تورم به صورتی پایدار است.
وی گفت: همچنین باید توجه داشت که در همه اقتصادهای دنیا و در مبانی نظری بانک مرکزی به عنوان آخرین قرضدهنده در نظر گرفته میشود و کشوری را نمیتوان یافت که از طریق استقراض مستمر از بانک مرکزی اقتصاد پویا و موفقی را بنا کرده باشد.
وی گفت : انتظار میرود رویکرد ماههای اخیر و تلاش این بانک در زمینه تقویت انضباط پولی به همراه التزام دولت به متوسل نشدن به منابع تورمزای بانک مرکزی که در همین ماههای گذشته ثمرات آن نمایان شده و بخش عمده آن نیز به آرامی در حال نمایان شدن است ، به فال نیک بگیریم و تلاش کنیم ، اقتصاد کشور که سالهای اخیر به تزریق پول پرقدرت تورمزای بانک مرکزی عادت کرده است ، به مسیر سلامت و بالندگی خود بازگردد.
سیف تصریح کرد : اتکای مستمر بر منابع بانک مرکزی خود یکی از دلایل و نشانههای بی تعادلی در بازار پول و مآلاً کل اقتصاد تلقی میشود و اقتصاد فاقد تعادل و استحکام، آن اقتصادی نیست که نظام، در الگوی اقتصاد مقاومتی به دنبال دستیابی به آن است.
سیف در ادامه افق اقتصاد ایران در سال 93 را به شرح ذیل ترسیم کرد:
1- با توجه به اصلاح قيمت حاملهاي انرژي و با عنايت به آثار تورمي اجراي اين طرح، لزوم تداوم تضعيف انتظارات تورمي و تحقق هدف ثبات اقتصاد کلان ايجاب مينمايد کماکان سياستهاي پولي، ارزي، اعتباري و تجاري از انضباط منطقي برخوردار باشند که به نحوي سازگار با پيام سياستهاي کلي اقتصادي مقاومتي ابلاغي مقام معظم رهبري است.
2- در عين حاليکه رعايت انضباط پولي به عنوان خط مشي اساسي بانک مرکزي در سال آينده مدنظر خواهد بود، همزمان تامين نقدينگي لازم براي بخشهاي اقتصادي، به ويژه بخشهاي توليدي، از اولويت برخوردار خواهد بود. تامين سرمايه در گردش بنگاههاي اقتصادي و تامين منابع لازم براي پروژههاي اقتصادي در شرف اتمام نيز در سياستهاي بانک مرکزي مورد توجه خواهد بود.
3- در فرآيند اصلاح قيمتهاي نسبي، ضمن جلوگيري از بروز اختلال و نوسان در نرخ ارز در شرايط فعلي و دو نرخي بازار ارز، فراهم آوردن زمينههاي لازم جهت اصلاح نرخ ارز - با توجه به شرايط اقتصاد کلان و روابط خارجي کشور- و گذر به نرخ ارز واحد و استقرار نظام تک نرخي ارز، از اولويتها و برنامههاي جدي بانک مرکزي در سال آينده خواهد بود.
4- براي سرعت بخشيدن به روند خروج از وضعيت رکود، اتخاذ تمهيدات لازم و آگاهانه براي بهرهمندي از روشهاي تامين مالي خارجي و استفاده از منابع صندوق توسعه ملي از جمله اولويتهاي شبکه بانکي کشور و دولت ميباشد. در حال حاضر، تعداد زیادی طرح و پروژه زيربنايي در بخشهاي مختلف اقتصاد شناسايي شده که با اتکا به تامين مالي خارجي، در مراحل مختلف تصويب، آمادهسازي و اجرا قرار دارند. در همين راستا شوراي محترم پول و اعتبار در جلسه مورخ 20/12/1392 و با هدف سرعت بخشيدن به تامين مالي پروژههاي زيربنايي و استفاده از منابع خارجي و همچنين منابع صندوق توسعه ملي موافقت نمود درصورتيکه پروژهها يا طرحها داراي توجيه فني، اقتصادي و مالي، از منظر بانکهاي عامل باشند از رعايت مقررات احتياطي بانک مرکزي ج.ا.ا (سقفهاي تعيين شده در آيين نامه تسهيلات و تعهدات کلان و آييننامه تسهيلات و تعهدات اشخاص مرتبط) مستثني گردند.
5- گسترش و تقويت چتر نظارتي بانک مرکزي بر عملکرد بانکها و موسسات اعتباري مجاز و غيرمجاز از اقدامات اساسي ميباشد که در تداوم اقدامات آغاز شده در نيمه دوم سال 1392 پيگيري خواهد شد. در اين ميان، ساماندهي بازارهاي مالي و موسسات اعتباري غيررسمي، يکي از برنامههاي جدي بانک مرکزي در سال آتي را تشکيل ميدهد. بهبود توانمندي سياستهاي پولي، ارزي و اعتباري در گرو ساماندهي موسسات اعتباري غيررسمي بوده و در اين ميان، تعامل و هماهنگي سه قوه از اهميت بسزايي برخوردار ميباشد.
6- مطالبات غيرجاري بانکها ترسيمکننده تصوير نامطلوبي از وضعيت نظام بانکي ميباشد. اقدامات اساسي در جهت فراهم نمودن بسترهاي لازم براي حصول توافق ميان بانکها و بدهکاران فراهم شده و چنانچه بدهکاران بانکي استفاده مناسب و منطقي از فرصتهاي فراهم شده را ننمايند، اقدامات حقوقي جدي و مستمر به منظور کاهش مطالبات غيرجاري بانکها در دستور کار بانک مرکزي قرار خواهد گرفت.
7- از جمله وظایف مهمی که بانک مرکزی در سال آتی عهده دار می باشد، تببین اقدامات و تدابیر سیاستی و اجرایی لازم در جهت تحقق اهداف مرتبط تعیین شده در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی توسط مقام معظم رهبری و ماموریت های محوله در نامه ابلاغی توسط رییس جمهور محترم خواهد بود. بانک مرکزی به مقوله مقاوم سازی اقتصاد از منظر استحکام بخشی و تقویت ثبات اقتصاد کلان کشور در مقابل شوکهای بیرونی که سعی در ایجاد بی ثباتی در اقتصاد را دارند، می نگرد و تلاش خواهد نمود در کمیته اجرایی نمودن سیاستهای اقتصاد مقاومتی در بانک مرکزی، تدابیر جامعی را در جهت تقویت ثبات اقتصاد کلان از ابعاد مختلف و به ویژه تقويت ثبات پولی در اقتصاد اندیشیده و سیاستها و اقدامات لازم جهت اجرا توسط بانک مرکزی و شبکه بانکی را طراحی و پیشنهاد دهد. نگاهی به تحولات سالهای اخیر و تمرکز دشمنان نظام بر اعمال تحریم و ایجاد موانع و محدودیت بر سر راه بانک مرکزی به منظور بی ثبات سازی اقتصاد کشور به خوبی حاکی از اهمیت و جایگاه ویژه بانک مرکزی در استقرار ثبات اقتصادی و حصول به اهداف اقتصاد مقاومتی دارد و این امر مسئولیت این بانک در دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی را دو چندان می سازد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
امید به بهبود اقتصاد ایران در سال 93
سهشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۰۶ یک کارشناس اقتصادی تاکید کرد با روند رو به مثبتی که اقتصاد کشور در شش ماهه دوم سال جاری در پیش گرفت در صورت تداوم سیاستهای مناسب اقتصادی سال آینده میتواند دوره رشد اقتصاد باشد علی بخشی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشکاهش ارزش پول ملی معضل اقتصاد ایران در سال جاری و آینده است
سهشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹ ۲۴ اگر کاهش ارزش پول ملی به عنوان مهمترین معضل اقتصادی ایران در سال 92 جبران نشود شاید بتوان به هدف گذاریهای اقتصادی سال 93 نزدیک شد اما امکان تخقق کامل نخواهد داشت محمدباقر صدری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به تغییرئیس کل گمرک ایران در گفتوگو با فارس خبر داد تحقق ۷۵ درصدی درآمد گمرک در سال ۹۲/ ابلاغ تعرفههای ۹۳ با رویکرد
رئیس کل گمرک ایران در گفتوگو با فارس خبر دادتحقق ۷۵ درصدی درآمد گمرک در سال ۹۲ ابلاغ تعرفههای ۹۳ با رویکرد اقتصاد مقاومتیرئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه ۷۵۰۰ میلیارد تومان از درآمد ۱۰ هزار میلیاردی گمرک تا پایان سال محقق میشود گفت حقوق گمرکی جدید با رویکرد اقتصاد مقاومتیایران هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۳
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اعلام کرد ایران هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۳ سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۳ را ۹۸۷ میلیارد دلار اعلام کرد و کشورمان را هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در این سال معرفی کرد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا با بررسی میزان تمدیرعامل بورس کالای ایران در پاسخ به فارس تشریح کرد نقش و اقدامات بورس کالا در راستای تحقق اقتصادی مقاومتی/ رو
مدیرعامل بورس کالای ایران در پاسخ به فارس تشریح کردنقش و اقدامات بورس کالا در راستای تحقق اقتصادی مقاومتی رونق تالار محصولات کشاورزی در سال آیندهمدیرعامل بورس کالای ایران با تشریح اقدامات برای تحقق اهداف مهم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گفت اقتصاد مقاومتی در بازاری کارا و شفافپیش بینی یک استاد دانشگاه از رشد اقتصادی ایران در سال آینده/عدالتیان:ظرفیت بخش خصوصی فراموش نشود
پیش بینی یک استاد دانشگاه از رشد اقتصادی ایران در سال آینده عدالتیان ظرفیت بخش خصوصی فراموش نشود اقتصاد > اقتصاد کلان - جمشید عدالتیان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در رابطه با رشد اقتصادی ایران در سال آینده توضیح می دهد جمشید عدالتیان عضو هیات نمایندگانچهره سال اقتصاد ایران به انتخاب محمد غرضی/ کسی که تورم را کاهش داد
چهره سال اقتصاد ایران به انتخاب محمد غرضی کسی که تورم را کاهش داد اقتصاد > اقتصاد سیاسی - محمد غرضی چهره سال اقتصاد ایران را انتخاب کرد غرضی که با شعار دولت ضدتورم در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ شرکت کرد و با کسب حدود پانصد هزار رأی نفر ششم شگذری 7 روزه بر اقتصاد ایران در جهان کاهش دیون خارجی ایران طی یک سال/ فشار آمریکا به هند برای کاهش خرید نفت از
گذری 7 روزه بر اقتصاد ایران در جهانکاهش دیون خارجی ایران طی یک سال فشار آمریکا به هند برای کاهش خرید نفت از ایرانکاهش تولید خودرو در ایران برای دومین سال متوالی کاهش 4 میلیارد دلاری دیون خارجی این کشور طی یک سال بر اساس اعلام بانک جهانی و فشار آمریکا به دهلی نو برای کاهش خرید نچکیده اخبار اقتصادی در روز جاری پرفروشترین گوشیهای موبایل در آستانه سال نو/ پایان آموزش مهارتی نسل دوم اتب
چکیده اخبار اقتصادی در روز جاریپرفروشترین گوشیهای موبایل در آستانه سال نو پایان آموزش مهارتی نسل دوم اتباع افغان منتفی شدن حضور حسن روحانی در اتاق بازرگانی ایرانواردات آنتیویروس ممنوع نیست پرفروشترین گوشی موبایل در آستانه سال نو پولهای آزادشده به ایران نرسید پایانحوزه اقتصاد بینالملل در سالی که گذشت انعقاد و اجرایی شدن توافق ژنو و بازتاب ابلاغ سیاست اقتصاد مقاومتی
حوزه اقتصاد بینالملل در سالی که گذشتانعقاد و اجرایی شدن توافق ژنو و بازتاب ابلاغ سیاست اقتصاد مقاومتیآنچه در صفحه اقتصاد رسانههای خارجی در سال 1392به چشم میخورد اخبار تحریم علیه ایران و پس از انعقاد توافق ژنو اجرا شدن و تاثیر این توافق بر اقتصاد ایران و در اواخر سال بازتابپیشبینی اقتصاد ایران در سال آینده
پیشبینی اقتصاد ایران در سال آیندهبرای تورم و اثرگذاری آن بر اقتصاد باید نقدینگی کنترل شود کنترل نقدینگی یک بُعد است و بُعد دیگر کنترل خلق اعتبار بانکهاست یعنی اگر هدف کنترل تورم است بهجای کنترل نقدینگی باید بر کنترل خلق اعتبار بانکها تأکید بیشتری شود اشاره چندی پیش دکمدیرعامل صندوق مهر امام رضا(ع) مطرح کرد تشریح ۳ استراتژی صندوق سال آینده/ ساماندهی تولید داخلی زمینهساز تحقق
مدیرعامل صندوق مهر امام رضا ع مطرح کردتشریح ۳ استراتژی صندوق سال آینده ساماندهی تولید داخلی زمینهساز تحقق اقتصاد مقاومتیمدیر عامل صندوق مهر امام رضا ع با تشریح ۳ استراتژی این مجموعه برای سال آینده گفت در شرایط کنونی که اقتصاد مقاومتی اولویت اصلی نظام است ساماندهی تولید داخلایران و روسیه در سال 1392؛ از هم افزایی دیپلماتیک تا افق روشن تجاری
ایران و روسیه در سال 1392 از هم افزایی دیپلماتیک تا افق روشن تجاری مسکو - ایرنا- روابط ایران و روسیه در سال جاری شمسی متاثر از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در کشورمان و نیز توافق هسته ای ژنو شاهد تحرک جدی مسکو برای عقب نماندن از قافله رقبای غربی به منظور حضور پررنگ در بازار76وزیر اقتصاد: مطالبه رهبری آغاز حماسه اقتصادی از سال آینده است
وزیر اقتصاد مطالبه رهبری آغاز حماسه اقتصادی از سال آینده است تهران – ایرنا – وزیر امور اقتصادی و دارایی با یادآوری دیدار امروز مسوولان و فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت مطالبه رهبر معظم انقلاب آن است که سال آینده سر آغازی برای حماسه اقتصادی باشد به گزارش خبرنگاربارزندگی روی دوش زنان افتاد/ چند درصد اقتصاد ایران در اختیار زنان است؟
بارزندگی روی دوش زنان افتاد چند درصد اقتصاد ایران در اختیار زنان است اقتصاد > اقتصاد کلان - با توجه به جمعیت ۲۱ میلیون و ۱۶۰ خانواری کشور تقریبا ۱۲ درصد یا یک هشتم از خانوادهها در ایران به دست زنان اداره میشود فریده عنایتی اشک چشمانش را با گوشه روایران هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۳ شد
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا خبر داد ایران هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در سال ۲۰۱۳ شد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۱۳ را ۹۸۷ میلیارد دلار اعلام کرد و ایران را هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا در این سال معرفی کرد به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران سازمانجزئیات توافق جدید ایران و جمهوری آذربایجان/ رودخانههای مشترک مرزی ساماندهی میشود
اقتصادی انرژی جزئیات توافق جدید ایران و جمهوری آذربایجان رودخانههای مشترک مرزی ساماندهی میشود مديركل رودخانههاي مرزي و منابع آب مشترک وزارت نیرو از نهایی شدن دستورالعمل مشترک ساماندهی تثبیت و کناره بندی رودخانه های مرکزی ایران و جمهوری آذربایجان خبر داد به گزارش خبرنگار م-
اقتصادی
پربازدیدترینها