واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بارش سال زراعی 93-92 کاهش شدید منابع آبی اصفهان را جبران نمی کند اصفهان- ایرنا- مدیر روابط عمومی اداره کل هواشناسی اصفهان گفت: مجموع بارش سال زراعی 93-92 نمی تواند کاهش شدید منابع آبی این استان از جمله سد زاینده رود را جبران کند.
« جلال حیدری » روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان بارش تنها اندکی از تنش خشکسالی هیدرولوژی (کاهش حجم جریان رودخانه ها یا سطح آبهای زیر زمینی) را کاهش می دهد.
وی ادامه داد: در بیشتر نقاط استان وضعیت بارش نسبت به مقدار بلند مدت در حد نرمال و کمی کمتر از نرمال است.
حیدری، میانگین بارش در سطح استان اصفهان در نیمه نخست سال زراعی 93-92 را 109 میلیمتر اعلام کرد و افزود: این میزان نسبت به مقدار میانگین بلند مدت آن در همین دوره حدود دو درصد افزایش داشته است.
وی اظهار کرد: مقایسه آماری وضعیت بارش زراعی سال 93-92 نسبت به سال گذشته در بیشتر مناطق استان روند کاهش را نشان می دهد و بیشترین کاهش مربوط به مناطق مرکزی و جنوبی استان است.
مدیر روابط عمومی هواشناسی اصفهان با بیان اینکه امسال برخلاف چند سال گذشته بیشتر بارش ها در بیشتر نقاط استان در ماه های دی و بهمن به شکل منجمد (برف) بوده است، اضافه کرد: یکی از عوامل بارش برف، گسترش هوای سرد قطبی و نفوذ آن از عرض های جغرافیایی بالاتر به عرض های پایین تر بوده است.
وی افزود: اکنون پوشش برف در مناطق سردسیر نسبت به چند سال گذشته بهتر است اما با این وجود همچنان میزان ارتفاع برف در مناطق سردسیر غرب استان و سرچشمه های آبی زاینده رود نسبت به مقدار بلند مدت، کمتر است.
حیدری ادامه داد: با وجود اینکه وضعیت بارش در سال زراعی 93-92 تاکنون نرمال بوده است اما به علت کمبود بارش های متوالی در حوضه زاینده رود و روان آب نامناسب در چند سال گذشته همچنین برداشت و مصرف بیش از اندازه، ذخیره آب سد زاینده رود در وضعیت مناسبی نیست.
وی با بیان اینکه « به سبب بالا بودن دمای هوا از نیمه دوم سال 91 تا پایان بهار امسال، تبخیر سطحی افزایش داشت » ، افزود: تبخیر سطحی، اثر نامطلوبی بر ذخیره برف، آب و رطوبت خاک گذاشته است.
مدیر روابط عمومی هواشناسی اصفهان، اظهار کرد: با توجه به پیش بینی نرمال بودن دمای هوا در سال زراعی 93-92 انتظار می رود که تبخیر سطحی در حوضه زاینده رود کمتر از سال گذشته باشد.
وی افزود: بنابر این شرایط ماندگاری برف در سرچشمه ها، منابع آبی و مناطق مرتفع استان فراهم می باشد و بر خلاف سال گذشته با ذوب زود هنگام برف مواجه نخواهیم شد.
وی اظهار کرد: ضخامت برف و سطح پوشش آن، منبع مناسبی برای افزایش رطوبت خاک و تغذیه آبهای سطحی است.
حیدری در عین حال تصریح کرد: باید توجه داشت تا رسیدن بهار و گرم شدن هوا مقدار برفاب کمک چندانی به افزایش روان آب در بالادست سد زاینده رود نمی کند و تراز آب همچنان پایین خواهد بود.
وی با بیان اینکه پیش بینی فصلی برای سه ماه آینده نشان می دهد از اواسط اسفند جاری تا بهار 93 بارش و دما به طور تقریبی نرمال است، افزود: این امر شرایط مساعدتری را نسبت به دوره مشابه در سال گذشته نشان می دهد.
مدیر روابط عمومی هواشناسی اصفهان گفت: لازم است مدیریت مناسب برای مصرف بهینه آب مد نظر قرارگیرد تا از هدر رفت آب جلوگیری شود و با اجرای الگوی صحیح مصرف این ماده حیاتی، ذخیره مناسب برای فصل تابستان 93 مهیا شود.
ت/7140/ 7132
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]