تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 27 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر که خوش نیت باشد روزیش زیاد می شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816179599




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از مراسم چهارشنبه سوری بیشتر بدانید


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
از مراسم چهارشنبه سوری بیشتر بدانید
چهارشنبه سوری یکی از رسوم زیبا و کهن ما ایرانیان بوده که می‌توان با زنده نگه داشتن آن تنهایی غم و فاصله میان اعضای خانواده را کمرنگ نمود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران شهر حال و هوای خاصی دارد، همه مردم ضمن آماده شدن برای سال جدید خود را برای یک روز خاص در پایان سال آماده می‌کنند این روز چهارشنبه آخر سال بوده که افراد خانواده برای این روز برنامه ریزی خاصی دارند، پدرها وظیفه خرید، مادرها در تدارک و درست کردن غذاهای سنتی مربوط به این روز و بالاخره کودکان و نوجوانان این روز را در خرید ترقه، فشفشه، نارنجک و ... خلاصه کرده‌اند.
چهارشنبه سوری یکی از آداب به جای مانده از عهد باستان و ارمغانی برای به جلوه در آمدن نوروز است که بر گرفته از دو واژه چهارشنبه (یکی از روزهای هفته) و سوری (به معنای سرخی) است که ایرانیان این روز را با برپایی آتش و پریدن از روی آن جشن می‌گیرند.
آتش در نزد ایرانیان نماد روشنی، پاکی، زندگی و تندرستی بود و در گذشته چند روز مانده به نوروز مردمانی به نام آتش افروز که پیام آور این جشن اهورایی بودند به شهرها و روستاها می‌رفتند تا مردم را برای برپایی این آیین زیبا آماده سازند.
آتش افروزان مردانی هنرمند بودند که با برگزاری نمایش‌های خیابانی، دست افشانی، سرودها و آوازهای شورانگیز به سرگرم کردن و خشنود ساختن مردم می‌پرداختند هدف آنها انتقال نیروی مثبت به مردم برای غلبه بر غم و افسردگی بود.
در زمان ما هنوز نمونه کوچکی از این افراد به نام حاجی فیروز وجود دارند که البته با مردمان آتش افروز گذشته تفاوت بسیار دارند.
حاجی فیروز از باورهای زیبای گره خوردن با نوروز است که ریشه‌ای بسیار قدیمی دارد نامش گواه پیروزی لقبش نشان بزرگواری و سروری و چهره سیاهش نمایانگر بازگشت او از جهان مردگان و نیز نشانه سیاهی زمستان است و لباس سرخش هم نشان دهنده سرخی آتش و آمدن گلها و طبیعت زیبای نوروزی است.
در شاهنامه فردوسی اشارهایی درباره بزم چهارشنبه‌ای در نزدیکی نوروز وجود دارد که بیانگر قدمت این آیین زیبا در نزد ایرانیان است.
هر ساله ایرانیان در آخرین شب چهارشنبه سال با اجرای سنت‌های قدیمی و برگزاری مراسمی خاص این شب را همراه هم و در بیرون از خانه جشن و شادی می‌پردازند تا خود را برای سالی پر از شادی و موفقیت آماده کنند.
در این شب در فضای مناسب با جمع آوری هیزم آتش روشن کرده و اهل خانه زن، مرد، پیر، جوان از روی آن می پرند و با گفتن زردی من از تو سرخی تو از من بیماری‌ها، ناراحتی‌ها و نگرانی‌های سال کهنه را به آتش سپارده تا سال نو را با شادابی وآسودگی خیال آغاز کنند.
از مراسم قابل توجه در این شب می‌توان به شال انداختن، قاشق زنی، کوزه شکنی، آتش بازی، گرفتن فال، خوردن آجیل و درست کردن غذاهای سنتی مانند آش ترش اشاره کرد.
این آیین زیبا در اکثر نقاط ایران اجرا می‌شود و اما متاسفانه در شهرها مدتی است چهارشنبه سوری به چهارشنبه سوزی تبدیل شده و نسل‌های جدید به خصوص از دهه 70 به بعد از این روز خاطره خوبی به یاد ندارند.
شال اندازی یکی از رسوم زیبای مربوط به این شب است که در آن جوانان شال یا دستمال خود را از منافذ تعبیه شده در سقف اتاق‌ها به داخل آویزان کرده و در قالب اشعاری به صاحب خانه می‌گویند شالمان را نسوزانی (به این معنی که آن را خالی برنگردانی) صاحب خانه هم داخل شال را از گردو، بادام، تخم مرغ پخته، کشمش و ... پر می‌کند و می‌گوید بالا ببر و بدین ترتیب صاحب شال خوشحال آنجا را ترک می‌کند.
قاشق زنی از دیگر مراسم شب چهارشنبه سوری است که در آن دختران و پسران جوان پارچه‌ای بر سر کرده و روی خود را می‌پوشانند و خانه همسایگان و آشنایان می‌روند صاحب خانه هم از صدای قاشق‌هایی که به کاسه می‌خورد در راباز کرده و داخل ظرف‌ها را از آجیل، نقل، پول و شکلات لبریز می‌کند.
چهارشنبه سوری در فرهنگ سنتی مردمان ایران وابسته به دین یا قومیت خاصی نیست و درمیان اغلب ایرانیان این رسم زنده نگه داشته شده است که می‌توان با اجرای آن افسردگی، غم، تنهایی و فاصله‌ای به وجود آمده در میان اعضای خانواده را که حاصل زندگی ماشینی امروز است برطرف نمود و افراد خانواده را به این بهانه دور هم جمع کرد.
خانواده، مدارس و رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی را در زنده نگهداشتن این سنت زیبا داشته باشند اما متاسفانه مدتی است در شهرهای مانند تهران، این آیین به فراموشی سپرده شده و چهارشنبه سوری در تهران به شب آتش سوزی تبدیل شده است و هیچ کس در این شب جرات بیرون آمدن از منزل خود را ندارد که این امر می‌تواند زمینه فراموشی این سنت زیبا را فراهم کند.گزارش از نزاکت الهیاری
انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن