واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
صیانت از سلامت مردم خطوط قرمز فعالیت های بخش آب و فاضلاب کشور است گرگان - ایرنا- مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، موضوع کیفیت آب شرب را یکی از مسائل مهم در مجموع وزارت نیرو بیان کرد و گفت: صیانت از سلامت مردم باید به عنوان خطوط قرمز فعالیت ها بوده و نیز واقعیت را برای مشترکین شفاف سازی کنیم
مهندس ˈحمیدرضا جانبازˈ روز گذشته در جمع مدیران شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی گلستان در گرگان با اشاره به اینکه سال آینده تابستان سختی را پیش رو داریم، تصریح کرد: از همین الان جلسات بحران بصورت هفتگی در دستور کار قرار گیرد تا در کشور جیره بندی آب شرب نداشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه مشکل تامین آب شرب شهرها علاوه بر موضوع کمیت یک بعد کیفتی نیز به خود گرفته است، اظهارکرد: دراستان گلستان یک عقب ماندگی تاریخی در زمینه استفاده از آب های سطحی وجود دارد و باعث اتکاء کمی آب استان به منابع زیر زمینی شده است.
جانباز همچنین با بیان اینکه در بخش های مربوط به جابجایی جمعیت منفعلانه برخورد می کنیم و شهر گرگان بعنوان مرکز استان، رشد بی رویه جمعیت داشته است،. افزود: این رشد جمعیت مانع تکمیل و توسعه طرح هایی که در برنامه پیش بینی کرده ایم، می شود.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب با بیان اینکه دور نمای سال 1393 دور نمای خیلی روشنی در عبور از مشکلات نیست، گفت: هم اینک در اکثر نقاط کشور پایین تر از نرم بلند مدت بارش داریم که میانگین 18 درصد رشد منفی را در پی داشته و این رقم در استان گلستان میانگین 30 تا 40 درصد نرم بلند مدت بوده است.
مهندس جانباز یاداور شد: رفتار ما نسبت به مشترکان باید تغییر کرده و یک تغییر در رفتار ها
و فعالیت ها داشته باشیم که براساس آن بتوانیم طرح های خود را برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به مشکلات توزیع آب سالم و بهداشتی در بین مشترکان یادآور شد: باید سامانه جدیدی برای تامین آب شرب سالم و بهداشتی طراحی کنیم و از این وسعت شبکه توزیع خارج شویم و در مشترکان این مساله را نهادینه کنیم که سامانه دیگری می تواند برای استفاده از آب بهداشتی و سالم وجود داشته باشد که جدای از آب شرب برای مصارف دیگر تامین می شود.
به گفته جانباز، با استفاده از مشاورین تراز اول کشوری و جهانی این تغییر رفتار رامی توانیم در سطح کشور داشته باشیم و در قالب برنامه ریزی جامع طوفان فکری را به وجود بیاورد.
وی گفت: هم اکنون 4 میلیارد متر مکعب در شهرها و 1800 میلیارد متر مکعب در روستاها آب توزیع می کنیم که این حجم توزیع با استاندارد آب بسیار فاصله دارد.
این مسوول کشوری با اشاره به اینکه تغییر در برنامه ها باید مدنظر مدیران قرار گیرد، افزود: نیروی انسانی را آموزش دهید تا با استفاده از این ظرفیت بهتر از قبل بتوانیم برنامه ها را در سطح کشور اجرایی سازیم و سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی، برگزاری دوره های آموزشی، هدفمند و با استفاده از اساتید متخصص بیشتر مورد توجه قرارگیرد.
وی درادامه تاکید کرد که شرکت مهندسی آب و فاضلاب به تنهایی نمی تواند بار سنگین تامین و توزیع آب را بر دوش بکشد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در بخش فاضلاب گفت: در گلستان جای کار زیادی برای بخش فاضلاب وجود دارد و با توجه به اقدامات خوبی که در استان انجام شده امید داریم که با برنامه ریزی های تخصصی تر، روش های جدیدی برای واگذاری انشعابات فاضلاب انجام شود و با هدف گذاری مشخص این استان نیز بتواند در حوزه فاضلاب خود را به میانگین کشوری نزدیک کند.
مهندس جانباز در حاشیه بازدید از تصفیه خانه فاضلاب و آزمایشگاه مرکزی شهر گرگان که روز گذشته انجام شد ،نیز گفت: کارهای بسیار خوبی در این بخش ها انجام شده که این امر باعث افتخار و غرور است.
وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش های سرپرست و مجموعه شرکت آب وفاضلاب استان گلستان یاداور شد: نگاه علمی می بایست سرلوحه کارهای ما قرار گیرد.
در پایان مهندس جانباز بهمراه شوندی فرمانده حوزه بسیج، مشاور مدیرعامل در امور ایثارگران شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور و مدیران عامل آب وفاضلاب شهری و روستائی استان گلستان با خانواده معظم شهدا دیدار کرد.
در ابتدای این جلسه سرپرست شرکت آب وفاضلاب استان گلستان گزارشی ار اقدامات صورت گرفته در بخش های مختلف آب وفاضلاب ارائه نمود و گفت: اگرچه امروزه تامین آب شرب سالم برای شهروندان از دغدغه های اصلی متولیان وزارت نیرو و شرکت های آب و فاضلاب است ،اما میزان جمعیت و نرخ رشد آن درکنار فرهنگ مصرف آب و کمبود منابع آبی، دغدغه مسوولان را درتامین بموقع این مایه حیات دوچندان کرده است.
مهندس ˈسید منصور هاشمیˈ افزود: نگاهی گذرا به آمارها نشان می دهد که با توجه به میزان بارندگی و بارش برف در سال آبی جاری(مهرماه 92 الی مهرماه93) در مقایسه با سال های گذشته، استان گلستان و بویژه شهرهای گرگان و گنبد در سال آینده با کمبود آب شرب مواجه می باشند.
وی با اشاره به محدودیت های آب شرب استان ادامه داد: وضعیت تنش آبی در استان، عدم توازن میان تولید و مصرف شهری در شرایط حال و آینده، عدم برخورداری بخش شرب از منابع آب های سطحی و متکی بودن به منابع آب زیر زمینی و برداشت های بی رویه چاه های کشاورزی بخشی از محدودیت های آب شرب استان گلستان است.
هاشمی تصریح کرد: محدودیت شدید مالی، قدمت و فرسودگی چاه ها و عدم تامین اعتبارات تخصیصی برای بازسازی آنها و وقوع خشکسالی های پی در پی از دیگر محدودیت های آب شرب استان است.
سرپرست شرکت آبفا گلستان با اشاره به برداشت های بی رویه چاه های کشاورزی در تابستان یادآور شد: در فصل تابستان پیک برداشت های آب کشاورزی با پیک مصرف آب شرب در استان همزمان می باشد که این خود منجر به افت شدید آب در سطح چاه ها خواهد شد.
وی ادامه داد: توجه جدی به راندمان آب در کشاورزی و الگوی کشت، توجه به اعتبارات بخش آب شرب در برنامه های کوتاه مدت یک ساله و میان مدت 5 ساله، برنامه ریزی جدی برای بالابردن سهم منابع آب های سطحی در تامین آب شرب از توصیه های ما برای بهبود بخش آب(شرب، کشاورزی، صنعت) استان می باشد.
استان گلستان با وجود ظاهر سرسبز طی سال های اخیر از خشکسالی و کمبود منابع آبی در رنج است.
601
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]