واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون عمرانی استانداری خوزستان ؛ میزان آب منتقل شده در طرح انتقال آب ˈبهشت آباد ˈبه 482 میلیون متر مکعب کاهش یافت اهواز-ایرنا-معاون عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به اینکه میزان آب منتقل شده درطرح انتقال آب از سرشاخه های کارون ˈبهشت آبادˈبه 482 میلیون متر مکعب در سال کاهش یافت گفت: این در حالی است که این میزان در گذشته یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب در سال بود .
ˈاحمد سیاحی ˈدر جلسه شورای اداری که عصر دوشنبه در محل سالن شهید هاشمی استاندرای خوزستان برگزار شد گفت: با تلاش مسوولان استان خوزستان و تصویب در شورای عالی آب کشور, مقرر شد سالانه 152 میلیون متر مکعب آب برای استان اصفهان، 180 میلیون متر مکعب برای استان کرمان و 150 متر مکعب برای استان یزد از سرشاخه ها کارون و برای تامین کمبود آب آشامیدنی این استان ها منتقل شود.
وی افزود: مسوولان استان خوزستان همواره معتقد بودند که آب رودخانه کارون به تمامی مردم کشور تعلق دارد اما انتقال یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب آب در سال از سرشاخه های کارون نشان دهنده این است که این میزان برای تامین آب کشاورزی و صنعت است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان بیان کرد: در چند مدت اخیر مسئله طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون به یکی از دغدغه های مهم مردم ومسوولان استانی تبدیل شده بود که با تهیه گزارش هایی در خصوص وضعیت آب کارون و شفاف سازی در خصوص اعداد و ارقام ارایه شده از میزان نیاز آبی استان های مقصد در این طرح خوشبختانه این مشکل نیز حل شد .
سیاحی با اشاره به اینکه 85 درصد از آب آشامیدنی شهرهای مختلف استان خوزستان از رودخانه کارون تامین می شود ,افزود:یکی از مسائل مهم در استان خوزستان این است که از هر واحد از آب می توان بهترین بهره برداری را داشت .
وی افزود:یکی از مسائل مهم در طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون این بود که با اجرای این طرح مقرر شده بود که صنعت و کشاورزی در استان های هدف توسعه یابد در صورتی که استان خوزستان قابلیت چهار کشت در سال را دارد.
معاون عمرانی استاندار خوزستان گفت: طرح انتقال آب از سرشاخه های کارون تنها برای تامین بخشی از کمبود آب آشامیدنی شهرهای مقصد است.
سیاحی به اشاره به اینکه هیچ آبی برای توسعه بخش کشاورزی و صنعت استان های مقصد در طرح انتقال آب بهشت آّباد منتقل نمی شود گفت: یکی از مسائلی که در جلسات مشترک برگزار شده بین چهار استان خوزستان،اصفهان، یزد و کرمان با وزیر نیرو و در جلسات شورای عال آب مطرح شد این است که در شهرهای مقصد حق آبه هایی برای کشاورزی و صنعت در نظر گرفته شده که مصوب شد در ازای این حق آبه ها خسارت پرداخت شود.
وی افزود: میزان آب های زیر زمینی و آب های موجود هر استان مشخص است و قرار نیست کارون تمامی آب آشامیدنی استان های مقصد را تامین کند.
معاون عمرانی استانداری خوزستان افزود: برای پایش و اندازه گیری دقیق میزان آب منتقل شده به استان های مقصد ،مسئله استفاده از تونل به طور کامل منتفی شده زیرا نمی توان انتقال آب از طریق کانالی با 64 کیلومتر و با ارتفاع 6 تا 10 متر میزان دقیق آب منتقل شده را پایش کرد.
سیاحی بیان کرد: در این خصوص معین شده بود آب منتقل شده از سرشاخه های کارون ابتدا به استان اصفهان و سپس به استان های یزد و کرمان منتقل شود که در طرح جدید معین شد آب مورد نیاز این استان ها به صورت مستقیم از سرشاخه های کارون تامین شود و دیگر آبی از زاینده رود به یزد و کرمان منتقل نمی شود.
وی افزود: در مسئله سد کارون سه نیز مقرر شد که پل ارتباطی روستاییان ساخته شود و مشکلات سد گتوند نیز با نظارت وزات نیرو هرچه سریعتر حل شود.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با اشاره به تشکیل شورای آب در استان خوزستان گفت: از این پس مشکلات حوزه آب استان در شورای آب استان خوزستان مورد بررسی قرار می گیرد.
سیاحی با اشاره به برگزاری مانور ارتقاء ایمنی راه های استان گفت: با توجه به افزایش جمعیت و خودرو در استان خوزستان ,فرهنگ ترافیک و رانندگی در استان خوزستان باید تغییر کند./7161/642
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]