واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معمای جاده های بی نشان و گردشگران سردرگم تهران - ایرنا - نصب علائم مناسب و راهنمایی گردشگران در شهرهای هدف بازار گردشگری ساده ترین راه حفظ جان آدمی و یا دستکم نجات آنان از سردرگمی است.
نصب چند تابلوی اطلاع رسانی مناسب در جاده ها خیلی ساده تر از ساخت جاده است؛ وقتی جاده با هزینه های سرسام آور احداث می شود اما تابلوی اشتباه و یا نامناسب نصب می شود؛ در واقع تمام زحمات جمعی از متخصصان و کارکنان از بین می رود و از پیامدهای این غفلت نیز خسارات جانی و مالی خواهد بود.
معمای تابلوهای علائم راهنمایی و رانندگی در جاده ها و نبود حفاظ های ایمنی ماجرای پیچیده ای شده به طوریکه از رانندگان اتوبوس های بین شهری و کامیونداران گرفته تا مسافران روزهای تعطیلات نوروز و تابستان از نبود این تابلوها و حفاظ های ایمنی در برخی مسیرهای جاده ای گلایه دارند.
نبود تابلوهای نشان دهنده مسیر، علائم هشداردهنده، تابلوهای تعیین کننده سرعت مجاز، خط کشی های غیراستاندارد و... از جمله انتقاد آنان است.
اگر گردشگر خارجی با چنین صحنه هایی مواجه شود به طور قطع دیگر ایران را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب نخواهد کرد درحالی که حضور گردشگران درهر کشوری به اشتغال و رونق اقتصادی کشور مقصد منجر می شود.
** نصب تابلوهای مناسب
تابلوها باید با توجه به شرایط آب و هوایی متغیر باشد تا بتواند اطلاعات درستی را به رانندگان منتقل کند برای مثال تابلوهای فصل زمستان مثل لغزنده بودن جاده ها در فصل برف و باران کاربرد دارد ، در سایر فصول که برف و باران نمی بارد کاربرد چندانی ندارد و باید از تابلوهای مخصوص فصل استفاده کرد همچنین نصب تابلوهای زیاد نیز مشکل ساز است و موجب حوادث رانندگی می شود.
البته جاده های برون شهری خیابان های ما اشکالات دیگری هم دارد که نصب نشدن علائم و راهنمای مربوط به سایت های گردشگری و موزه های کشور به زبان های خارجی به ویژه انگلیسی از جمله این اشکالات است.
** نبود علائم راهنمایی و رانندگی در بسیاری از راه ها
ناصر رضایی کارشناس گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا گفت: علائم راهنمایی و رانندگی یک نماد استاندارد و بین المللی است که به عنوان زبان بین المللی عمل می کند ، نیاز به ترجمه ندارد و همه با اندکی آموزش می توانند آن را درک کنند.
وی افزود: در کشورهایی که زبان انگلیسی زبان رسمی مردم آنجا نیست این زبان به عنوان زبان بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد.
رضایی گفت: وجود نشانه ها و علائم راهنمایی و رانندگی در جاده ها به خاطر این است که راننده و گردشگر بدون هیچ مشکلی مسیر حرکت خود را پیدا کند.
این کارشناس تصریح کرد علائم راهنمایی و رانندگی اکنون در بسیاری از جاده ها و مسیرهای کشور وجود ندارد که این مساله بر مشکلات رانندگی و تردد خودروها می افزاید.
رضایی برای مثال به نبود این علائم در مسیرهای تردد برخی شهرهای کشور اشاره کرد و گفت: در جاده ها و خیابان های شهر همدان تابلو و علائم راهنمایی و رانندگی به صورت کافی نصب نشده و مسافر و گردشگر برای یافتن مکان و جایی در این شهر همواره با مشکل روبرو است.
رضایی تصریح کرد تابلو در واقع حاوی آدرس محل و مکان مورد نظر ما است و باید در فواصل مختلف برای راهنمایی مسافران و گردشگران برای یافتن رستوران، مسجد و... نصب شده باشد.
این کارشناس گفت: در جاده های برون شهری نیز تابلوهایی مختلف از جمله تعیین فاصله بین دو شهر و یا بیشتر پیش بینی نشده که این مساله مسافر و گردشگر را با سردرگمی مواجه می کند.
رضایی به همکاری نهادهای مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی ، راهنمایی و رانندگی و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نصب تابلوهای دو زبانه در راهها و جاده های کشور اشاره کرد و گفت: چنانچه این تابلوها در فواصل مختلف نصب شود گردشگر در پیداکردن مقصد با کمترین مشکل مواجه می شود که سبب رونق اقتصادی کشور خواهد شد.
وی افزود: تهران و اصفهان از نظر نصب علائم و نشانه های راهنمایی و رانندگی در وضعیت خوبی قرار دارد؛ در این شهرها تابلوهای دو زبانه در فواصل مختلف به چشم می خورد و این موضوع تاثیر زیادی در راهنمایی مسافران و گردشگران ایفا می کند. این تابلوها باعث می شود که گردشگر سردرگم نشود و در زمان کوتاه به مقصد خود برسد.
وی افزود: باید قبل از ورود گردشگر خارجی زمینه ، زیرساخت ها و تسهیلات را فراهم کنیم تا در مدتی که در ایران اقامت دارد رضایت او کسب شده باشد.
این گردشگر بااشاره به اینکه باید گردشگر نهایت آسایش و آرامش را در سفر به ایران تجربه کند ، گفت: گردشگر از جیب خود در ایران هزینه می کند و باعث افزایش اشتعال ، رونق اقتصادی و درآمد در کشور می شود ، شایسته است که بهترین امکانات را برای او فراهم کنیم.
** آشنا نبودن مردم ایران به زبان انگلیسی
وی آشنا نبودن مردم نقاط مختلف کشور به زبان انگلیسی را یکی از مشکلات گردشگران ورودی به کشور دانست و گفت: اغلب مردم ما به زبان انگلیسی آشنایی ندارند و این مساله ناشی به آموزش غلط این زبان در مدارس باز می گردد.
رضایی افزود: آموزش های مدارس درمورد زبان کاربردی نیست و دانش آموز پس از فارغ التحصیلی حتی نمی تواند یک جمله درست انگلیسی بگوید که این مساله باعث می شود گردشگران خارجی در ایران با مشکل روبرو شوند و حتی ایرانیانی که به خارج از کشور سفر می کنند نیز این مشکل را دارند.
وی گفت: وقتی به کشورهای خارجی سفر می کنید حتی راننده و بقال آنجا می تواند به زبان انگلیسی با گردشگران صحبت کند اما در ایران این گونه نیست و آنان حتی قادر به یک ارتباط ساده با گردشگر خارجی نیستند.
** نشان های زندگی
نشان های راهنمایی و رانندگی یا علائم و نشان های جاده ای، نمادهایی هستند که در کنار خیابان ها و یا در بالای جاده ها و بزرگراه ها به منظور اطلاع رسانی به راننده ها و عابرین نصب شده است.
درهشت دهه گذشته با توجه به روند رو به افزایش خودروها، جاده ها و ترافیک شهری و آمدوشد میان شهری، این نمادها و علائم زیادتر، متنوع تر و کاراتر شده اند.
شماری از کشورها با خطی مشی تصویری، ساده تر کردن و استاندارد سازی هر چه بیشتر علائم، مشکل جهانگردان و تاجران را در این زمینه رفع کرده و امنیت آمد و شد ترافیکی را بالاتر برده اند.
بررسی های کارشناسی پلیس نشان می دهد نبود علائم هشداردهنده و تابلوهای نشان دهنده مسیر تاکنون تصادفات رانندگی خونینی را رقم زده است.
در مواردی هم دیده شده که تابلوها در محل نامناسبی جانمایی شده یا اطلاعات روی آن صحیح نیست. نصب سرعت گیرها در محل موجب شده رانندگانی که با سرعت بالا در حرکت هستند هنگام رسیدن به این موانع کنترل را از دست داده و در پی آن حادثه ، نخستین اتفاق ناخوشی است که از آن گریزی نیست .
براساس برخی آمارها سالانه حدود 20 هزار نفر از هموطنان در حوادث مختلف رانندگی جان خود را از دست می دهند که به گفته کارشناسان از جمله عوامل بروز این حوادث استاندارد نبودن جاده ها است.
فراهنگ (5) ** 1569**1601**
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]