محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1841991554
چگونه ریشه تنبلی را بخشکانیم؟
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
چگونه ریشه تنبلی را بخشکانیم؟
گاهی ما بتنهایی یک تنبلخانه شاه عباسی نقلی و سیار برای خودمان هستیم. با تمام وجود حس میکنیم ذهنمان در فضای داخلی یک تنبلخانه محصور شده، تنبلخانهای در روان و رفتارهای ما که مثل مستأجری در ما خوش نشسته و نمیخواهد بلند شود.
به گزارش نامه نیوز به نقل از جام جم، گاهی تنبلی ما تا آنجا پیش میرود که در شرایط بغرنج هم حس و حال یک اعتراض زبانی ساده را هم نداریم و انتظار داریم دیگری یا دیگرانی پیدا شوند و اعتراض ما از حنجره آنها مطرح شود و ما را از آن وضع خلاصی دهد نه این که خود بهدنبال خلاصیمان باشیم.
برای بسیاری از ما پیش میآید که ذهن مان در طول زمان به کمد شلوغی از کارهای نیمه تمام و شروع نکرده تبدیل میشود و حس عذابآوری که حتی در خواب هم رهایمان نمیکند سراغمان میآید. یک پشت کنکوری میخواهد برای کنکور بخواند، اما حساش را ندارد. یکی میخواهد مقالهای برای یک همایش بنویسد، اما مدام امروز و فردا میکند. دیگری میخواهد کار جدی نوشتن پایاننامهاش را آغاز کند، اما به ماه بعد موکول میکند. یکی میخواهد وزنش را کم کند، یکی آموزش ورزش جدیدی را شروع کند. یکی برود دندانپزشکی و دندان شکستهاش را درست کند، اما هر روز یک بهانه و توجیه تازه تراشیده میشود.
ما گاهی بخشی از یک روز یا حتی بخشی از یک هفته یا ماه را خراب میکنیم به این امید که اگر آن کار را به فردا موکول کنیم در فرصت و مجال و حوصله بهتری به سرانجام خواهد رسید. حتی اگر بخت با ما یار باشد و آن خواسته انجام شود، اما نمیتوان خسارات ذهنی و روانی ناشی از این تنبلیها را نادیده گرفت.
دکتر عباس کمرهای، روانشناس در گفتوگو با «جامجم» در پاسخ به این پرسش که اگر بخواهیم تعریفی اجمالی از پدیده تنبلی یا اهمالکاری به دست آوریم چه نکاتی برجسته خواهد بود، میگوید: از نظر روانشناسی «اهمالکاری» یعنی به آینده محول کردن کاری که تصمیم به اجرای آن گرفتهایم. اما این واژه نزد افراد مختلف، معانی متفاوتی دارد و برداشت مختلفی از آن میشود. من شش وجه را ذکر میکنم. این که شما بدون علت کاری را به تأخیر میاندازید. شما نتایج نامطلوب «به تعویق انداختن» کار را درنظر میگیرید. شما با وجود آگاهی به زیانهای اهمالکاری، کارتان را به تعویق میاندازید. شما از اینکه عادت به اهمالکاری دارید، خودتان را سرزنش میکنید. شما ناخودآگاه به اهمالکاری خود ادامه میدهید و سرانجام این که شما از اینکه کارتان را بهموقع انجام نمیدهید، ناراحت هستید.
وی با اشاره به این که وجوه مختلف «اهمالکاری» و به «تعویق انداختن» کارها، عمدتا در این قالبها میگنجد، تصریح میکند: البته این قالبها از جهت قدرت تأثیرگذاری در یک رده نیستند. بعضی در حد طبیعی قرار دارد و ممکن است حتی در بهتر ارائه دادن آن کار نیز به شما کمک کند، اما بهطور کلی، به تعویق انداختن کار، رفتاری ناپسند و ناراحتکننده است که پیامدهای ناخوشایندی دربر دارد و هرگز نمیتوان از تأخیر در کارها، به تصور و گمان بهتر ارائه کردن آنها دفاع کرد.
اهمالکاری به هر نحوی که باشد، رفتاری نامطلوب و نکوهیده است که بتدریج در وجود انسان به صورت عادت در میآید. پس با آن مبارزه کنید، زیرا پیامدهای به تأخیر انداختن کارها برای خود شخص نیز رنجآور است و احساسی که از آن تأخیر در او ایجاد میشود، علاوه بر زیانهای پیشبینی شده و نشده شرمساری و بیزاری از خویشتن را نیز در بر دارد.
اما آیا کسانی را میتوانیم پیدا کنیم که در همه ماهها، روزها و هفتههای سال بیآنکه احساس رخوت و تنبلی داشته باشند مسئولیتهایشان را بیهیچ کم و کاست انجام بدهند؛ کسانی که وقتی خطی میکشند هیچ نقطه چین و گسستی در خطوطی که ترسیم میکنند، نباشد؟
«اهمالکاری» به هر نحوی که باشد، رفتاری نامطلوب و نکوهیده است که بتدریج در وجود انسان به صورت عادت در میآید. پس با آن مبارزه کنید، زیرا پیامدهای به تأخیر انداختن کارها برای خود شخص نیز رنجآور است و احساسی که از آن تأخیر در او ایجاد میشود، شرمساری و بیزاری از خویشتن را نیز در بر دارد.
دکتر کمرهای میگوید متأسفانه این عادت نزد بیشتر مردم رایج است و بسیار نادرند کسانی که دچار این بیماری نباشند. ما عادت داریم برای خطاهای خود از جمله تأخیر در کارها به عذر و بهانه و منطقی جلوه دادن آن روی بیاوریم. در نتیجه با این کارخود، به تجدید و تقویت آنها کمک میکنیم. وقتی برای به تعویق انداختن و تنبلی در کارهای خود عذر و بهانه میآورید، در حقیقت آن را امری موجه جلوه میدهید و عواقب آن را از یاد میبرید. گاهی به زشتی عادتی که پیدا کردهاید، میاندیشید و از اینرو نزد وجدان خود شرمنده میشوید این احساس خوبی است که میتواند شما را از ادامه روش قبلی بازدارد. ولی این کلیت ندارد. در حالت اول یعنی احساس شرمندگی و ناخوشایندی که براساس سهلانگاری در شخص ایجاد میشود، ممکن است بتدریج فرد را به دوری و پرهیز از ادامه این رفتار تشویق کند؛ در حالی که بیتفاوتی درباره آن قطعا فرد را به ادامه این رفتار سوق میدهد.
تنبلی را در صورت این سه مولفه ببینید
این روانشناس، پدیده تنبلی یا اهمالکاری را در سه وجه مختلف «خود شکوفایی»، «حفظ موقعیت شخصی» و «احساس بیمسئولیتی نسبت به دیگران» قابل بررسی میداند و میافزاید: خودشکوفایی با خصوصیات فرد و هدفهایی که در زندگی دنبال میکند، ارتباط دارد، مثلا خانمی به مردی علاقهمند است یا برعکس، آن خانم یا آقا با این که دوست دارند ابراز علاقه کنند و طرف مقابل را نسبت به احساسشان آگاه کنند، اما عملا در این ابراز ناتوانند و همه تلاشهای خود را در این مورد به کار نمیبندند و از مشاورههای دیگران هم بهرهای نمیبرند، بنابراین با یک ناکامی و احساس بد مواجه میشوند.
دومین مولفه، «حفظ موقعیت شخصی» است. این مولفه به تمام فعالیتهایی اطلاق میشود که فرد برای زندگی خود به کار میبرد. همه وظایف شغلی و شخصی او بهمنظور آن که از زندگی خود هرچه بیشتر لذت ببرد در این تعریف قرار میگیرد. بهعنوان مثال در انجام تکالیف درسی خود تنبلی میکنید. باکسی قول و قرار میگذارید و سرموقع حاضر نمیشوید، در نتیجه برنامه او را بهم میزنید، بنابراین تأخیر شما در ارتباط دوستانه شما اثر ناخوشایندی برجای میگذارد که شما باعث آن شدهاید وقتی دوستی اینرا به شما گوشزد میکند شما به اظهارات او توجه نمیکنید، ناراحت میشوید و ناراحتی خود را بروز میدهید.
اما سومین مولفه «احساس مسئولیت نداشتن درباره دیگران» است. در کارتان احساس مسئولیت نمیکنید و در زندگی بتدریج دوستانتان را از دست میدهید. شما بهعنوان کسی که همیشه کارهایش را با تأخیر انجام میدهد، معرفی شدهاید ولی به آن توجهی ندارید. اگر کسی شما را تنبل خطاب کند ناراحت میشوید چون نسبت به رفتار خود حساسیت پیدا کردهاید. خود را به خاطر همین رفتار نکوهیده سرزنش میکنید ولی نمیخواهید به دیگران حق بدهید که از رفتار شما اظهار شکایت و نارضایتی کنند. بنابراین نداشتن مسئولیت باعث میشود شما به نصایح دوستان گوش نداده، در نتیجه بتدریج آنها را از دست میدهید.
نسخه پیچی برای خشکاندن ریشههای تنبلی
از دیدگاه دکتر کمرهای به عقب انداختن کارها از سه ناراحتی منشأ میگیرد: اول، احساس خودکم بینی، دوم، اشتیاق درلذت جویی کوتاه مدت و دست آخر اهمالکاری ناشی از دشمنی. بهطور نسبی هرکسی در مواقعی احساس خودکم بینی میکند. یعنی شخصیت خود را درجایگاهی پایینتر از آنچه هست میبیند و از این جهت دچار ناراحتی میشود یا اعتماد به نفس خود را از دست میدهد. احساس بیارزشی میکند، این احساس از آن جهت در شخص ایجاد میشود که: هرکس دوست دارد کارش را هرچه بهتر و کاملتر انجام دهد، اعتماد و محبت دیگران را نسبت به خود جلب کند و با رفتاری مجدانه بر تصورات باطل خود که از ضعف شخصیت سرچشمه میگیرد غلبه ورزد.
مهم است که ما به این حس خودکمبینی فائق بیاییم، بهدلیل این که وقتی کسی خود را دست کم میگیرد طبیعی است که بهدنبال آن به اهمالکاری کشیده میشود. وقتی کسی خود را فردی بیدست و پا تصور میکند و از این جهت احساس خودکمبینی دارد با این طرز فکر نمیتواند از تواناییها و تجربههایش استفاده کند. از سوی دیگر قضاوت برمبنای چند مورد رفتار مطلوب یا نامطلوب نمیتواند ملاک ارزشمندی یا بیهودگی شما بهشمار آید.
وی در این رابطه تصریح میکند: راهحل منطقی آن است که در درک از خویشتن راه تعادل پیش بگیرید نه زیاد به خود باور داشته باشید و نه خود را دست کم بگیرید.قضاوت شما درباره خودتان نباید خارج از تعادل و انصاف باشد. پس رفتارتان را به طور منطقی ارزیابی کنید و استعدادهای ذاتیتان را از یاد نبرید. اصول رفتاری و خصوصیات اخلاقی را بدون قید و شرط قبول کنید. عاقلانه و مثبت عمل کنید و از منفیبافی بپرهیزید. به ارزشهای اجتماعی اهمیت بدهید. به نظرات خود و دیگران در باورها تفاوت قائل شوید و با روشهای منطقی قضاوت کنید. در زندگیتان روشی را انتخاب کنید که به نفع و صلاح شما و جامعه باشد. به قضایا از زوایای مختلف بنگرید. از نگرش تکبعدی پرهیز کنید، در این صورت به تعادل راه پیدا خواهید کرد و در قضاوت خود کمتر دچار اشتباه خواهید شد. خودخواهیها را کنار بگذارید و به ناتواناییهایتان کمتر بیندیشید. در این صورت به بیشتر از آنچه در انتظارش بودهاید، دست خواهید یافت.
1392/12/26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
چرا صهیونیستها عبدالله البشیر را کشتند و دفن کردند؟/ چگونه نقاب از چهره ائتلاف تروریستها با رژیم صهیونیستی ب
گزارش ویژه چرا صهیونیستها عبدالله البشیر را کشتند و دفن کردند چگونه نقاب از چهره ائتلاف تروریستها با رژیم صهیونیستی برداشته شد سوالات یادی وجود دارد مبنی بر این كه هدف رژیم صهیونیستی از كمك به تروریست های سوری چیست به خصوص این كه مقامات این رژیم پوشش رسانه ای بین المللیهمزمان با آغاز ریشهکنی گیاهان کوهی تأکید شد برخورد قانونی و قاطع با مخربان عرصه گونههای گیاهی کهگیلویه و بوی
همزمان با آغاز ریشهکنی گیاهان کوهی تأکید شدبرخورد قانونی و قاطع با مخربان عرصه گونههای گیاهی کهگیلویه و بویراحمداستاندار کهگیلویه و بویراحمد از مسئولان منابع طبیعی این استان خواست تا اجازه ندهند عدهای همزمان با فصل بهار عرصههای نادر گیاهی در استان را ریشهکن کنند به گزارش خبآنها که در کلاس اول اخلاق لنگ هستند چگونه میخواهند دیگران را تربیت کنند
پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴ ۱۷ یک کارشناس دینی و استاد حوزه علمیه با اشاره به مولفههای اثرگذاری تبلیغ تصریح کرد دوری از حسد غرور خود بزرگبینی تخلق به اخلاق و ضعیف دانستن خود در برابر خداوند از جمله مولفههای موثر در اثرگذاری تبلیغ است به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزچگونه با کودک مان به میهمانی برویم؟
چگونه با کودک مان به میهمانی برویم خانمها دوست دارند که در مهمانی ها بدون کودک بروند زیرا در این صورت هم خودشان و شوهرشان راحت هستند و هم کودک اذیت نمی شود ولی بعضی وقتها ناچار می شوند که بچه هایشان را نزد خود ببرند ممکن است با این مقاله بشود که با کودکان راحتتر به مهمانی رفت یکیسلامی:ریشه جریانات تکفیری دشمنی استکبار با امت اسلامی است
سلامی ریشه جریانات تکفیری دشمنی استکبار با امت اسلامی است شهرری- ایرنا- نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکهِ جریان های افراطی و تکفیری مهم ترین عامل تهدید امت اسلامی هستند گفت ریشه این جریان دشمنی استکبار با مسلمان است مولوی نذیر احمد سلامی روزريشهيابي موفقيت دولت در مهار تورم
۱۵ اسفند ۱۳۹۲ ۹ ۳۴ق ظ دنياي اقتصاد ريشهيابي موفقيت دولت در مهار تورم به گزارش خبرگزاري موج دنياي اقتصاد نوشت نرخ تورم به صورت آشکار و کمسابقهاي مهار شده است با وجود اينکه نرخ تورم ميانگين در پايان اسفندماه در مرز 35 درصد خواهد ايستاد اما نرخ تورم نقطهبهنقطه ارقامي پچگونه یک رزومه خوب داشته باشیم؟
راهنماي نوشين رزومه چگونه یک رزومه خوب داشته باشیم فرمت رزومه مثل محتوی آن بسیار مهم است رزومه هم مثل داستان نیاز به شروع میانه و پایان دارد شما باید بگویید که هستید و موفقیتتان تا به امروز را شرح دهید باید برای کارفرما توضیح دهید که چه توانایی هایی دارید به گزارش گروه بااحسان و نیکوکاری ریشه در فرهنگ اسلامی و قرآنی دارد
استانها مرکز تهران حجت الاسلام براری احسان و نیکوکاری ریشه در فرهنگ اسلامی و قرآنی دارد پاکدشت - خبرگزاری مهر رییس اداره تبلیغات اسلامی پاکدشت گفت احسان و نیکوکاری ریشه در فرهنگ اسلامی و قرآنی دارد و در آیات و روایات متعددی بر آن تأکید شده است حجت الاسلام علی براری در گفتریشه بسياري از جرائم موادمخدر است
استانها جنوب فارس سردار سجادیان ریشه بسياري از جرائم موادمخدر است شیراز - خبرگزاری مهر فرمانده انتظامی استان فارس از موادمخدر به عنوان ریشه بسياري از موضوعات از جمله طلاق کارهای منکراتی حرام دزدی قتل و یاد کرد به گزارش خبرگزاری مهر سردار سیروس سجادیان در مراسم یادوتیشه به ریشه در روز درختکاری
تیشه به ریشه در روز درختکاری بم-کرمان- ایرنا - در ایامی که جامعه با کاشتن نهال به استقبال شکوه طبیعت می رود صاحب یکی از نخلستان های شهر بم با اره برقی به جان نخل های باغش افتاده است این فرد با قطع کردن تعداد زیادی از درختان باغ خود قصد داشت برای تغییر کاربری باغش به مسکونی سوددور تازه خروج خودروهای فرسوده از ترافیک آلودگی هوا/ريشه کني فساد مالي با اجراي اقتصاد مقاومتي
نفت در هفته ای که گذشت دور تازه خروج خودروهای فرسوده از ترافیک آلودگی هوا ريشه کني فساد مالي با اجراي اقتصاد مقاومتي ابطال کارت سوخت موتورسیکلتهای فرسوده نياز پنج ميليارد دلاري براي اجراي خطوط لوله گاز کشور طرح گلگشت نوروزی برای نظارت از جایگاههای سوخت تک نرخی شدن قیمت بريشه بسياري از جرايم، بيتوجهي به امر به معروف و نهي از منکر است
۱۶ اسفند ۱۳۹۲ ۸ ۴۸ق ظ امام جمعه کميجان ريشه بسياري از جرايم بيتوجهي به امر به معروف و نهي از منکر است امام جمعه کميجان گفت ريشه بسياري از جرمها بيتوجهي به امر به معروف و نهي از منکر است و بسياري از جرمها از همين امر به معروف نکردنها شروع ميشود به گزارش خبرگزاري موج ازچگونه توجه همسرمان را به سمت خودمان جلب کنیم ؟
چگونه توجه همسرمان را به سمت خودمان جلب کنیم آنچه پیشروی شماست نسخههایی است كه درمانگران طب مكمل بهویژه آروماتراپیستها در این زمینه به مراجعیان خود توصیه میكنند داشتن خانهای امن و پرانرژی آرزوی هر زوج و خانوادهای است برای فراهم كردن چنین فضایی عوامل و فاكتورهای مختلهمگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان/82 ریشههای روستایی چالشهای اقتصادی، نقطه فراموش شده در برنامه کاندی
همگام با انتخابات ریاست جمهوری افغانستان 82ریشههای روستایی چالشهای اقتصادی نقطه فراموش شده در برنامه کاندیداهای افغان تصاویرکاندیداهای ریاست جمهوری افغانستان در حوزه مسائل اقتصادی این کشور به چالشهایی چون فقر نبود کار و مهاجرتهای ناشی از آن توجه داشتهاند اما به ریشههای رتعهد ایران به حمایت و ارتقاء حقوق بشر امری ریشه دار در باورهای دینی و تاریخی است
قائم مقام وزیر امورخارجه تعهد ایران به حمایت و ارتقاء حقوق بشر امری ریشه دار در باورهای دینی و تاریخی است تهران- ایرنا- قائم مقام وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تدوین منشور حقوق شهروندی از سوی دولت یازدهم گفت تعهد ایران به حمایت و ارتقاء حقوق بشر امری ریشه دار ددنيای اقتصاد| ريشهيابی موفقيت دولت در مهار تورم
دنيای اقتصاد| ريشهيابی موفقيت دولت در مهار تورمبه گزارش آخرین نیوز ريشهيابي موفقيت دولت در مهار تورم عنوان يادداشت روز روزنامه دنياي اقتصاد به قلم حميد زمانزاده است که ميتوانيد آن را در ادامه بخوانيد نرخ تورم به صورت آشکار و کمسابقهاي مهار شده است با وجود اينکه نرخ تورمچگونه رفتارمان شبیه شخصیتهای سریالهای ماهوارهای میشود؟
پنجشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸ ۵۷ یک روانشناس گفت به دلایل گوناگون عده زیادی در کشور به ماهواره روی آوردهاند و اخیراً در بعضی از شبکههای ماهوارهای سریالهایی پخش میشوند و این سریالها به کمک مکانیزمهایی بر اعضای خانوادهها تاثیر میگذارد به گزارش سرویس جوانان خبرگزاری دانشجو-
گوناگون
پربازدیدترینها