تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):حق زبان، دور داشتن آن از زشت گويى، عادت دادنش به خير و خوبى، ترك گفتار بى فايده و ني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826288832




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وام‌های کم‌بهره بانکی کمیاب شد


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وام‌های کم‌بهره بانکی کمیاب شد
کد خبر: ۳۸۷۱۳۹
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۲:۳۹ - 16 March 2014


بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری مجاز زیرنظر بانک مرکزی، افزایش همزمان نرخ سود تسهیلات و سپرده‌های خود را کلید زده‌اند.

به گزارش همشهری، تأخیر سؤال‌برانگیز شورای پول و اعتبار در تنظیم سیاست‌های پولی و اعتباری سال آینده باعث شده تا شبکه بانکی و اعتباری کشور برای جبران عقب‌ماندگی خود در جذب سپرده‌های مردم نسبت به مؤسسات و صندوق‌های فاقد مجوز رسمی، نرخ سود بانکی را بالاببرند.

مشاهدات خبرنگار ما از آخرین تکاپوی بانک‌های دولتی و خصوصی نشان می‌دهد که آنها با چسباندن اطلاعیه‌های افزایش نرخ سود سپرده‌ها در پشت شیشه شعب خود، مردم را به سپرده‌گذاری نزد خود ترغیب می‌کنند. البته توضیحات مسئولان شعب به مردم هم چندان شفاف نیست. کارمندان شعب بانک‌ها به مردم می‌گویند که نرخ سود 20تا 22درصد ویژه سالانه تنها به سپرده‌های پنج‌ساله تعلق می‌گیرد و اگر سپرده‌گذاران در یک سال نخست پول خود را برندارند، می‌توانند سود 20تا 22درصد را دریافت کنند.

خبرنگار همشهری می‌افزاید: این تنها یک روش از روش‌هایی است که بانک‌ها به‌کار می‌برند و هستند برخی شعب بانک‌های خاص که به مشتریان ویژه خود که موجودی حساب آنها میلیونی باشد یا گردش مالی آنها چشمگیر قلمداد شود، سودی بالاتر از سود مصوب ویژه مردم عادی پرداخت می‌کنند.

این اقدام بانک‌ها البته به استناد بسته سیاستی پولی و بانکی فعلی انجام می‌گیرد. این بسته که 20دی‌ماه1390 ابلاغ و هنوز اصلاح نشده تأکید دارد: تعیین نرخ سود علی‌الحساب سالانه سپرده‌های مدت‌دار بانکی و اوراق گواهی سپرده عام و خاص در طول دوره سپرده‌گذاری در اختیار بانک‌ها خواهد بود. البته بانک‌ها و مؤسسات اعتباری موظفند نرخ سود قطعی سپرد‌ه‌های بانکی را در قالب عقود اسلامی و براساس سودآوری، در پایان دوره پس از حسابرسی عملیات مالی آنها، قبل از برگزاری مجمع و تأیید آن توسط بانک مرکزی، تعیین و تسویه کنند.

شورای پول و اعتبار در 2سال اخیر با وجود بالارفتن کم‌سابقه نرخ تورم از تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی متناسب با نرخ تورم طفره رفته و همین تأخیر ابهام آمیز باعث شده تا مردم دست‌کم برای حفظ ارزش ریالی پس‌اندازهای خود، پول‌شان را با ریسک بالا نزد مؤسسات مالی و اعتباری و صندوق‌های غیرمجاز سرمایه‌گذاری کنند. اما بانک مرکزی می‌گوید: مسئولیتی در قبال این مؤسسات که آزادانه فعالیت می‌کنند و حتی عنوان تحت نظارت بانک مرکزی را با خود یدک می‌کشند، ندارد.

وام‌هایی با سود 30درصدی در راه است

افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی به گفته فعالان اقتصادی باعث خواهد شد تا نرخ سود تسهیلات هم بالاتر رود؛ واقعیتی که رد پای وداع بانک‌ها با تسهیلات ارزان قیمت قرض‌الحسنه و مبادله‌ای را نشان می‌دهد. رصد تازه‌ترین گزارش سود و زیان بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری به سازمان بورس نشان می‌دهد که سهم عقود مشارکتی با نرخ سودی بین 24 تا نزدیک 30درصد از مجموع تسهیلات پرداختی در یک سال گذشته بیشتر شده است.

آخرین بسته سیاست‌های پولی و اعتباری بانکی مصوب شورای پول و اعتبار در دولت گذشته تنها بر این موضوع تأکید دارد که نرخ سود عقود غیرمشارکتی تا سررسید ۲ سال معادل ۱۴درصد و برای سررسید بیشتر از ۲ سال معادل ۱۵درصد تعیین می‌شود و دامنه نرخ سود مورد انتظار عقود مشارکتی قابل درج در قرارداد بین بانک و مشتری، بین ۱۸ تا ۲۱ درصد تعیین می‌شود و نرخ سود قطعی عقود مشارکتی پس از اتمام پروژه و بر مبنای عملکرد واقعی پروژه تعیین خواهد شد. آیا بانک مرکزی و به‌ویژه اعضای شورای پول و اعتبار برای پایان دادن به این وضعیت تصمیم خاصی اتخاذ خواهند کرد یا اینکه این اقدام بانک‌ها با چراغ سبز شورای یادشده انجام می‌گیرد؟











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن