واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بید آباد: نظارت ضعیف بانک مرکزی بر نحوه اعمال سود تسهیلات بانکی تهران - ایرنا - یک کارشناس ارشد نظام بانکی با بیان آنکه نرخ تورم بالا با نرخ های سود سپرده پایین همخوانی ندارد، گفت: نظارت ضعیف بانک مرکزی بر اعمال نرخ سود تسهیلات تعیین شده از سوی شورای پول و اعتبار و آزاد گذاشتن اعمال نرخ سود سپرده ها توسط بانک ها در این شرایط، سیاست مناسبی نیست.
بیژن بید آباد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: تا زمانی که نرخ تورم تک رقمی نشود، سیاست گذاری مربوط به تعیین نرخ سود و ارز و اعمال دیگر سیاست های حمایتی تا حدود بسیار زیادی بیهوده خواهد بود.
وی گفت: دولت باید در درجه اول سیاست هدف گذاری، نرخ هفت درصد تورم در سال را به عنوان اصل اساسی قرار دهد و در مرحله بعد برای تحقق این نرخ تورم، نظام پولی و بانکی و مالی کشور را اصلاح کند.
بیدآباد با بیان آنکه، شیوه کلی برخورد مقامات پولی با نرخ سود سپرده ها در ایران در سال های گذشته ناکارآمد بوده، افزود: به طور کلی قانون عملیات بانکی بدون ربا، موانعی ایضایی بر سر راه عملیات بانکی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: این موانع ایضایی باعث شده تا بانک مرکزی همواره سیاست های خاصی را برای دور زدن از قوانین منبعث از قانون عملیات بانکی بدون ربا اتخاد نماید.
این کارشناس ارشد نظام بانکی تصریح کرد: آنچه در شرایط فعلی باید مورد توجه قرار گیرد این است که نظام بانکداری کشور به دلیل وجود قوانین نامناسب با مشکلاتی مواجه است که باید هرچه سریعتر قوانین قبلی لغو و قوانین بانکداری اسلامی جایگزین آن شود.
به گفته وی، در این ارتباط لایحه و آیین نامه اجرایی بانکداری راستین تدوین و آماده تصویب و بهره برداری است و به بانک مرکزی نیز ارسال شده است.
بیدآباد با بیان آنکه، بسته های سیاستی نظارتی بانک مرکزی از چند سال پیش تلاش کرد تا مجموعه ای از سیاست های پولی را در جوار هم به عنوان یک رویه ای منسجم تعریف کند، اما سال به سال کیفیت این بسته ها تنزل یافت، گفت: از آنجا که سیاست های دولت های نهم و دهم در جهت تخریب ساختارهای اقتصادی بود و نتیجه این شد که بانک مرکزی به دلیل شرایط تورم بالای ناشی از اجرای هدفمند کردن یارانه ها و با هدف جلوگیری از نوسانات سایر بازارها، اجازه دهد نرخ های سود هم در سپرده ها و هم در تسهیلات افزایش یابد.
این کارشناس نظام بانکی تصریح کرد: از سوی دیگر همیشنه در نظام بانکداری ایران بستر برای سودجویی و رباخواری آماده بوده و است، لذا بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار تصمیم گرفتند تا نرخ سود سپرده ها را آزاد کنند که منابع از سمت بازارهای طلا و ارز به سمت بانک ها حرکت کند.
بیدآباد معتقد است: نباید نرخ سود تسهیلات را آزاد گذاشت زیرا این امر موجب می شود تا بانک ها تا حدامکان اقدام به گرفتن سود از متقاضیان تسهیلات سرمایه گداری کنند که همان اثرات واضح ربا را بر اقتصاد کشور تخمیل می کنند.
وی گفت: برای بهبود نظام بانکی روش اصلاح در مستندات بانکداری راستین به تفسیر و بیش از 100 سند درج و به تمام مقامات ارسال شده است.
اقتصام(4)9141**1558
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]