واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ساخت بازارهای منطقه ای، ضرورتی اجتناب ناپذیر برای کلان شهر اهواز اهواز- ایرنا- امروزه با توجه به توسعه روزافزون کلان شهرها، ساخت بازارهای منطقه ای به منظور افزایش رفاه شهروندان، روان سازی ترافیک، جلوگیری از ازدحام جمعیت در هسته های مرکزی شهر، رعایت مسایل زیست محیطی و جلوگیری از اتلاف وقت مردم به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ساخت بازارهای منطقه ای برای تامین کالاهای اساسی شهروندان در فضایی مفرح توام با آرامش و امنیت در دو دهه اخیر مورد توجه شهرداران کلان شهرهای کشور از جمله تهران، تبریز، مشهد، شیراز و اصفهان قرار گرفته است ولی با این وجود در کلان شهر اهواز هنوز در ابتدای راه هستیم.
اهواز با جمعیتی افزون بر یک میلیون و 500 هزار نفر با وسعتی با سه برابر تبریز نیازمند ساخت بازارهای منطقه ای برای دسترسی سهل الوصول شهروندان به تامین نیازهای روزمره و اساسی است.
با این نگاه به تازگی فاز نخست نخستین بازار منطقه ای اهواز به عنوان بازار بزرگ ˈفردوسˈ با 5/6هکتار در حد فاصل منطقه کیان، کمپلو جنوبی و گلستان همجوار با دانشگاه شهید چمران و صدا و سیمای مرکز اهواز با حضور مسوولان استانی افتتاح شد ولی تکمیل این مجموعه اقتصادی نیازمند همراهی و مساعدت های مسوولان بویژه شهرداری، اداره برق، آب و فاضلاب و استانداری است.
سرمایه گذار و مجری بازار بزرگ فردوس در نشست خبری با خبرنگاران رسانه های گروهی اظهارداشت: ضرورت راه اندازی نخستین بازار منطقه ای در اهواز، بنابر تکلیف وجدانی و برای خدمت به شهروندان اهوازی و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی واحدهای تولیدی استان با تلاش و پیگیری های بسیار به سرانجام رسید.
ˈتورج سلحشورˈ با اشاره به این که برای راه اندازی بازار منطقه ای فردوس مجموعه ای از ساختمان متروکه فعلی نوسازی شده است افزود: در فاز نخست این بازار چندین واحد عرضه کالاهای اساسی به جوانان تحصیل کرده جویای کار اهوازی واگذار شد و هم اکنون تکمیل زیرساخت های لازم برای تبدیل این بازار به یکی از کانون تجاری کلان شهر اهواز دنبال می شود.
وی با بیان این که در افقِ آینده، ایجاد اشتغال شش هزار جوان جویای کار یعنی 5/2 برابر میزان اشتغال شرکت فولاد خوزستان در این بازار پیش بینی شده است بیان داشت: طبق برنامه باید 50میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت های لازم این مجموعه هزینه شود که تاکنون 15میلیارد ریال هزینه شده است.
مجری بازار بزرگ فردوس اهواز ارزش اقتصادی این مجموعه را یک هزار و 200میلیارد ریال با 516واحد تجاری عنوان کرد و گفت: این مجموعه در سال 1381 کلنگ زنی شد و در همین مدت بخش مهمی از ساختمان ها و واحدهای تجاری آن ساخته شد ولی بعدها به دلایلی رها شد.
وی در ادامه افزود: این مجموعه به محل تجمع آب های سطحی، حیوانات ولگرد و معتادان تبدیل شد ولی در مدت دو سال توانستیم این مجموعه را نوسازی و فاز اول آن را با حضور مسوولان استانی به بهره برداری برسانیم.
وی به آثار مثبت این مجموعه بازار تجاری اشاره کرد و گفت: با تکمیل این بازار، از تراکم هسته مرکزی شهر و آلودگی ناشی از تردد خودروها اهواز کاسته می شود ضمن آن که ارزش افزوده املاک اطراف این مجموعه افزایش می یابد و از همه مهم تر آسایش مردم و صرفه اقتصادی را برای شهروندان به دنبال دارد.
سلحشور افزود: به دنبال این هستیم که کالاهای با کیفیت و بسیار مناسب به لحاظ قیمتی در بازار عرضه کنیم ضمن آن که امکانات رفاهی از جمله رستوران، آژانس، فضای سبز و خدمات فرهنگی نیز برای این مجموعه پیش بینی شده است.
وی هدف نهایی از راه اندازی بازار منطقه ای فردوس را ایجاد اشتغال برای جوانان، تامین نقدینگی واحدهای تولیدی و صنعتی استان، افزایش رفاه عمومی و کوتاه کردن دست دلالان و واسطه ها عنوان کرد.
سلحشور خواستار همکاری شرکت توزیع نیروی برق اهواز برای احداث شبکه روشنایی در محدوده بازار شد و در ادامه از شرکت آب و فاضلاب اهواز خواست شبکه فاضلاب این بازار را سامان دهی کند.
معاون پشتیبانی و تامین نیروی انسانی استانداری خوزستان نیز، احداث بازارهای منطقه ای در کلان شهر اهواز را ضرورتی اجتناب ناپذیر توصیف کرد و گفت: استانداری آمادگی دارد با علاقه مندانی که مایل هستند در زمینه بازارهای منطقه ای سرمایه گذاری کنند همکاری و تعاملات نزدیکی داشته باشد.
ˈعلی عمادˈ افزود: فاز اول بازار بزرگ فردوس اهواز که به تازگی به بهره برداری رسیده شروع این کار زیربنایی است و در دولت تدبیرو امید نیز امکانات لازم برای ساخت و بهره برداری از بازارهای منطقه ای بسیج می شود.
وی گفت: در گذشته برای ساخت بازارهای منطقه ای اقدامی صورت نگرفته ولی با توجه به جمعیت 5/1 میلیون نفری اهواز و افزایش جمعیت آن در دهه های آینده باید موضوع ساخت بازارهای منطقه ای با جدیت دنبال شود.
ˈشهردار اهواز نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایجاد محیط های بانشاط نظیر بازارهای منطقه ای از اهداف شهرداری اهواز است.
ˈسیدخلف موسویˈ افزود: خوشبختانه نگاه مسوولان استانی به احداث بازارهای منطقه ای معطوف شده و امیدواریم در دوره جدید مدیریت شهری و شورای اسلامی گام های موثری برای احداث این مجموعه های اقتصادی که نقش مهمی در افزایش سطح رفاه عمومی مردم دارند برداشته شود.ک/4 646/641
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]