واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۲ (۱۶:۲۷ب.ظ)
خوشامدگويي مشکات 3 به 22 منطقه کلانشهر تهران معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران گفت: محورهاي معماري اسلامي و ايراني، فضاهاي بي دفاع شهري و حذف زوائد شهري از پيشنهادهايي است که براي افزايش محورهاي جشنواره مي تواند مورد بررسي قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سيد محمدهادي ايازي در مراسم اختتاميه محور مترو و حمل و نقل عمومي جشنواره مشکات که پيش از ظهر امروز 20 اسفند با حضور مديرعامل شرکت توسعه و بهره برداري مترو برگزار شد، ضمن بيان اين مطلب افزود: زماني که در دوره اخير مديريت شهري از تدوين و اجراي ماتريس فرهنگي شهر سخن به ميان مي آمد برخي مي خواستند به روشني ادبيات و نحوه چگونگي آن را مطرح شود.
وي گفت: در واقع قصد داشتيم که با تحقق ماتريس فرهنگي از تمام ساختار و سازه هاي شهري بهره برداري اجتماعي و فرهنگي شود. به عنوان مثال مترو يک وسيله حمل و نقل عمومي است و در نگاه نخست اصلا ربطي به فرهنگ و اجتماع ندارد ولي ما معتقد هستيم از اين فضا به سهولت مي توان انتظار کارکرد اجتماعي داشت و آن را در نهادينه کردن فرهنگ شهروندي سهيم کرد.
ايازي ادامه داد: براين اساس سعي شد تا سازوکاري طراحي شود که متوليان اموري نظير فضاي سبز، مترو، آتش نشاني، تاکسيراني و زيبا سازي به اين موضوع به عنوان يک ضرورت بپردازند و آن را سرمايه گذاري تلقي کنند.
وي عنوان کرد: تفاهم نامه اي بين معاونت هاي اجتماعي و فرهنگي سازمان ها و شرکت هاي تابعه شهرداري تهران منعقد و مقرر شد تا بخشي از بودجه و فعاليت هاي اين نهادها به اجراي فعاليت هاي فرهنگي، اجتماعي و آموزش هاي شهروندي اختصاص يابد.
معاون امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري تهران افزود: جشنواره آموزشي و ترويجي مشکات ماحصل و نتيجه اين رويکرد و اجراي ماتريس فرهنگي شهر تهران است. جشنواره اي که در سال اول اجرا توانست با مشارکت 6 سازمان برگزار و موفق به دريافت 200 هزار اثر شود.
ايازي گفت: دومين جشنواره مشکات 207هزار شهروند را با خود همراه و 460هزار اثر دريافت کرد. اين موفقيت بزرگي است و مديران شهري به آساني از کنار اين اعداد و ارقام نخواهند گذشت.همه اين آثار براي مجموعه شهرداري تهران بسيار گرانقدر است و به مجريان جشنواره پيشنهاد مي کنم در داستان هاي کوتاه ارسالي به اين بخش در قالب داستان هاي شهري مترو منتشر و ديگر آثار نظير نقاشي ها در گالري هاي هنر مترو استفاده شود.
وي تصريح کرد: سومين جشنواره مشکات از ابتداي سال آينده با مشارکت 22 منطقه شهرداري تهران و ديگر سازمان کليد خواهد خورد. معماري اسلامي و ايراني، فضاهاي بي دفاع شهري، زوائد شهري از مواردي هستند که مي توانند به عنوان محورهاي مشکات 3 مطرح شوند.
مشکات شکاف بين توسعه زيرساخت ها و فرهنگ را برطرف مي کند
ابوالفضل رفيع مديرکل آموزش هاي شهروندي شهرداري تهران در اين مراسم برگزاري جشنواره مشکات را يک ضرورت اجتماعي دانست و گفت: امروز در دومين برگزاري اين جشنواره بايد اذعان کنيم که اين فعاليت آموزشي و ترويجي منتقد دارد ولي هيچکس ضرورت اجراي آن را نفي نمي کند.
وي ادامه داد: جشنواره مشکات جريان فرهنگي بالنده و پويا شهري است که موضوع توسعه آموزش هاي شهروندي دغدغه تمام محله هاي آن به شمار مي رود.
رفيع تصريح کرد: اين جشنواره طي دوسال مشارکت نيم ميليون شهروند را جلب و توانسته 700 هزار پيام آموزشي متناسب با ماموريت هاي شهرداري را دريافت کند.
مديرکل آموزش هاي شهروندي شهرداري تهران گفت: مشکات درواقع بازتعريف نزديکي تکنولوژي و فرهنگ است و مي تواند شکاف موجود بين توسعه زيرساخت ها و فرهنگ را در کلانشهر تهران برطرف کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]