واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
بروجرد لرستان با آثار تاریخی و فرهنگی زیبا
بروجرد لرستان با آثار تاریخی و فرهنگی زیبا آماده پذیرایی از مسافران نوروزی است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، استان لرستان سرزمینی زیبا با آب و هوای دلپذیر و محصور در کوههای مرتفع و صعبالعبور است. این استان از شمال به استانهای مرکزی و همدان، از شرق به استان اصفهان، از جنوب شرقی به چهار محال و بختیاری، از جنوب به استان خوزستان و از غرب به استان کرمانشاه و ایلام محدود است. استان لرستان با مساحت 28 هزار و 86 کیلومتر مربع در غرب کشور پهناور ایران واقع و 1,7 درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است. این استان با بیش از یک میلیون و 750 هزار نفر جمعیت 2,6 درصد جمعیت کشور را دارا است، بنابراین استان لرستان از حیث مساحت و نیز جمعیت رتبه چهاردهم را بین استانهای کشور به خود اختصاص داده است. جاذبههای طبیعی و تاریخی لرستان به ویژه جاذبههای شهرستان بروجرد نیازمند معرفی هستند. معرفی میراث این شهرستان علاوه بر اینکه سبب جذب بیشتر گردشگر و کسب درآمدهای مناسب از این محل میشود، احساس مسئولیت و تعلق به تاریخ و تمدن را در بین مردم استان افزایش میدهد. نوروز یکی از مهمترین ایام سال برای سفر و آشنایی با ویژگیهای تاریخی و طبیعی هر استان است، اما نبود راهنما، برخی علائم نشان دهنده مسیر و دلایل دیگر موجب میشود، بسیاری از گردشگران نوروزی از نعمت آشنایی کامل با اثر تاریخی یا طبیعی یک استان محروم بمانند.
* 165 اثر در فهرست آثار ملی ثبت شده است رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بروجرد گفت: یکی از مهمترین فعالیتهای این اداره، معرفی آثار شهرستان بروجرد به منظور ثبت در فهرست آثار ملی است. حجتالله یارمحمدی با اشاره به اینکه تاکنون 165 اثر از آثار این شهرستان در فهرست آثار ملی گنجانده شدهاند، افزود: این آثار در حوزههای مختلف تاریخی، مذهبی، گردشگری و ... است که در این میان هفت مسجد، 15 خانه تاریخی، یک آب انبار، چهار تکیه(خانه باغ)، یک پل، چهار حمام، دو مدرسه،شش امامزاده و دو قلعه وجود دارد. وی اضافه کرد: دیگر آثار ثبت شده، این شهرستان را تپههای تاریخی تشکیل میدهد. یاراحمدی همچنین خاطر نشان کرد: آثار متعدد و متنوع دیگری از جمله حمام قدیمی، تپه تاریخی، آب انبار و ... وجود دارد که اقدامات لازم به منظور معرفی آنها برای ثبت در آثار ملی در دست اقدام است. *نگهداری اشیای نفیس در موزه رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بروجرد با اشاره به نزدیک شدن به ایام نوروز و حضور گردشگران و مسافران در این شهرستان، به معرفی موزه تاریخی این شهرستان با نام خانه فرهنگ پرداخت و گفت: خانه حاج کمالالدین طباطبایی یکی از خانههای تاریخی بروجرد است که در محله قدیمی صفااین شهرستان واقع شده است. یارمحمدی افزود: این اثر تاریخی که به ثبت ملی رسیده است، از سوی شهرداری بروجرد خریداری شده و پس از مرمت، به عنوان موزه تاریخی این شهرستان مورد استفاده قرار گرفته است. وی ادامه داد: اشیای تاریخی و مردم شناسی مربوط به شهرستان بروجرد شامل صنایع دستی، لوازم کار، برخی اشیای زینتی مربوط به زنان و کودکان و کتب خطی و نفیسی که مربوط به گذشته این شهرستان است، در این محل نگهداری میشوند. یارمحمدی اضافه کرد: ظروف و اشیای ورشو سازی، پارچه بافی، گیوه دوزی، قالی بافی، چلنگری، نمدمالی، ارسی دوزی، قفل فولادی دستساز قدیمی، انواع سماور، تنگ، آفتابه و لگن، منقل دان، چراغهای گردسوز و زنبوری از جنس مس و برنج و ورشو، دیگر اقلامی هستند که در این محل نگهداری میشوند.
*پذیرایی از مهمانان نوروزی رئیس اداره میراث فرهنگی بروجرد در ادامه با اشاره به اینکه این خانه زیبا و بینظیر متعلق به دوره قاجار است، بیان داشت: موزه تاریخی بروجرد در ایام سال به روی علاقمندان باز است و در ایام نوروز نیز به دلیل حضور گردشگران و مسافران نوروزی، از ابتدای روز تا غروب آفتاب آماده بازدید شهروندان بروجردی و مسافران نوروزی این شهرستان است. یارمحمدی گفت: در نوروز 92 برخلاف سالهای پیشین، آمار بازدیدکنندگان از این موزه بسیار رضایتبخش بود. *جذب بیشتر گردشگران این مسئول درباره اقدامات لازم برای جذب بیشتر گردشگران به منظور بازدید از بناهای تاریخی و مذهبی بروجرد گفت: در ایام نوروز با همکاری جوانان جمعیت هلال احمر این شهرستان، در مبادی ورودی شهر علاوه بر نقشه راهنمای شهر، همانند سالهای گذشته دفترچه راهنمای گردشگری نیز در اختیار مسافران قرار داده میشود. وی ادامه داد: در این دفترچهها جاذبههای اصلی شهر بروجرد به همراه اطلاعات تاریخی و فنی، محل دقیق اثر و چند تصویر از بنا موجود است که به معرفی بیشتر بناهای تاریخی شهر کمک میکند. یارمحمدی اظهار کرد: قرار است، دفترچههایی دربردارنده اطلاعات مستند و دقیق درباره برخی بناهای خاص این شهرستان از جمله مسجد جامع، مسجد امام خمینی (ره) و خانه حاج افتخار طباطبایی تهیه و در اختیار مسافران و گردشگران قرار گیرد.
این مسئول با اشاره به کمبود کارشناس و راهنمای تور در این شهرستان، گفت: طی نوروز 93 در موزه تاریخی و خانه افتخار الاسلام که محل ستاد نوروزی و اداره میراث فرهنگی این شهرستان است، راهنما حضور خواهد داشت و توضیحات لازم را در اختیار بازدید کنندگان قرار میدهد. یارمحمدی اظهار کرد: همچنین در نظر است، در ایام نوروز 93 یک کارشناس در مسجد امام خمینی (ره) این شهرستان به منظور معرفی بنا، ارائه توضیحات و اطلاعات جامع به مسافران و بازدیدکنندگان مستقر شود. وی ادامه داد: در سایر بناها به ویژه بناهای مذهبی، اطلاعات لازم در اختیار متولیان و خادمان قرار داده شده، تا در صورت لزوم به مسافران ارائه دهند. -------------------------- گزارش از حسین کردی -------------------------- انتهای پیام/2304/ی40
92/12/25 - 12:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]