واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
چرا نمی خواهند موفقیت های ایران دیده شود
سازمان ملل با اشاره به اینکه سهم ایران در ضبط تریاک جهان 80 درصد است، عملکرد ایران را در مبارزه با مواد مخدر تحسین کرده است.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز؛ سازمان ملل میگوید سهم ایران در ضبط تریاک در جهان، ۸۰ درصد است. به گزارش سایت بی بی سی فارسی؛ رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد، عملکرد ایران را در مبارزه با مواد مخدر تحسین کرده است و در عین حال گفته که درباره مجازات اعدام با مقامات ایرانی صحبت خواهد کرد. حامیان حقوق بشر به شمار بالای اعدامها در ایران اعتراض دارند. به نوشته بی بی سی، یوری فدوتوف با اشاره به این که ایران در سال ۲۰۱۲ میلادی، ۳۸۸ تن تریاک را ضبط کرده، این آمار را "خیلی تحسینبرانگیز" بر شمرده است. سایت بی بی سی فارسی طی این گزارش و با اشاره به مطلب فوق در ادامه نوشت: گروههای حامی حقوق بشر به افزایش شمار اعدامها در ایران در ماههای گذشته اعتراض دارند. خیلی از این افراد به جرایم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شدهاند. گفتنی است افراد و گروه های قانون شکن در ایران همواره از حمایت رسانه ها و سازمان های حقوق بشری برخوردار بوده اند. قاچاقچیان مواد مخدر و سوداگران مرگ نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این رسانه ها و سازمان ها همواره به بهانه حقوق بشر علیه ایران جنجال سازی می کنند. با این حال و با روی کار آمدن دولت جدید در ایران که تمایل بسیاری برای گفتگو درباره برنامه هسته ای از خود نشان می دهد طرف غربی با فشارها درباره بحث حقوق بشر در ایران تلاش می کند تا در روند مذاکرات تاثیر یک جانبه بگذارد. گری لوئیس، هماهنگکننده سازمان ملل متحد در ایران، به بیبیسی فارسی میگوید که این میزان، معادل ۸۰ درصد از کل تریاک ضبط شده در جهان است. سازمان ملل متحد بهخصوص در دو دهه گذشته از مبارزه ایران با مواد مخدر تقدیر کرده است.
اعتراض به شمار بالای اعدام قاچاقچیان تحت الشعاع قرار دادن پیروزی جمهوری اسلامی در میدان مبارزه با مواد مخدر به نوشته بی بی سی، یوری فدوتوف تاکید کرده است که سازمان ملل متحد به حمایت از ایران در مبارزه با مواد مخدر ادامه میدهد. رئیس دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در حالی چنین ادعایی را مطرح می کند که ایران همواره از کاستی ها و عدم همکاری کشورهای غربی به عنوان مقصد اصلی ارسال مواد مخدر، شکایت کرده است. برای نمونه این کشورها می توانند با رصد ماهواره ای کاروان های حمل مواد مخدر، جمهوری اسلامی ایران را مطلع ساخته و در مبارزه علیه این پدیده ضدانسانی یاری کنند. با این اقدام بیشترین سود را خود این دولت ها، مردم و جوانان آنها به عنوان قربانیان اصلی خواهند برد. ایران مرزی طولانی با افغانستان دارد؛ کشوری که حدود ۹۰ درصد از تریاک جهان را تولید میکند. هروئین هم که مواد مخدر اصلی در کشورهای غربی است، از تریاک به دست میآید. گفتنی است شمار بالایی از نیروهای انتظامی در درگیری با قاچاقچیهای مواد مخدر در حوالی مرزهای رخنهپذیر از جمله با پاکستان به شهادت رسیده اند. در این باره گری لوئیس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران، به بیبیسی فارسی گفت ایران سالانه یکصد نفر از نیروهای انتظامیاش را در مبارزه با قاچاق مواد مخدر از دست میدهد. از سوی دیگر اخیرا سازمان ملل متحد گزارش داده است که دستکم ۸۰ نفر در سال جاری در ایران اعدام شدهاند. سازمان عفو بینالملل در میانه ماه ژانویه گفت که ایران از آغاز سال، ۴۰ نفر را اعدام کرده است و اغلب این افراد به اتهامات مرتبط با قاچاق مواد مخدر محکوم شدهاند. به نظر می رسد پیش بینی آن عده از کارشناسانی که معتقد بودند " اگر ایران در بحث هسته ای نرمش نشان بدهد موجب خواهد شد تا طرف غربی جبهه دیگری علیه ایران باز خواهد کرد " با تشدید بحث مساله حقوق بشر و اعدام ها در ایران در حال محقق شدن است. بحث درباره اعدام ها در ایران از جمله اتهامات حقوق بشری است که همواره طرف غربی خود را ملزم به دخالت درباره آنها می کند. طرح این بحث در کنار اشاره به موفقیت جمهوری اسلامی ایران در مورد مبارزه با مواد مخدر به خوبی نشان می دهد غربی ها تمایلی به بازتاب توفیق جامعه ایرانی را ندارد و همواره آن را تحت الشعاع موردی اتهامی قرار می دهند. به گزارش پرس تی وی، مبارزه با تجارت سودآور مواد مخدر همچنین منجر به کشته شدن حدود ۴ هزار پلیس ایرانی شده است. 115
۱۳۹۲/۱۲/۲۵ - ۰۹:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]