واضح آرشیو وب فارسی:فارس: کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان در گفتوگو با فارس:
ناامنی در افغانستان بیشتر انگیزه و جنبه اقتصادی دارد
کاندیدای ریاست جمهوری افغانستان، تأمین امنیت را اصلیترین عامل برای پیشرفت در این کشور دانست و اظهار داشت که ناامنی در افغانستان بیشتر انگیزه و جنبه اقتصادی دارد، بنابراین تنها از راه نظامی تأمین نمیشود.
«داود سلطان زوی»، کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، اظهار داشت: ناامنی در افغانستان، بیشتر انگیزه و جنبه اقتصادی دارد، بنابراین امنیت در این کشور تنها از راه نظامی و اعمال خشونت قابل تأمین نیست؛ بلکه بایستی بسترهای اقتصادی آن از این سرزمین برچیده شود. وی افزود: امنیت از رهگذر ارائه خدمات مناسب، تأمین نیازهای شهروندان و کمکردن فاصله دولت از ملت قابل تأمین است، نه تنها از راه به کارگیری قدرت. سلطان زوی تصریح کرد: فقر، بیکاری، افزایش تولید مواد مخدر، افزایش اعتیاد به مواد مخدر، اوجگیری فساد اداری، تحقق نیافتن وعدههای رئیس جمهور فعلی، آشفتگی و سردرگمی سیاسی ناشی از نبود یک موضع سیاسی ثابت و سنجیده، سبب شده است که روز به روز دیوار دوری مردم از دولت به طول و پهنای خود بیفزاید. به باور این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان، مشاهده وضعیت فعلی این کشور و مشکلات موجود در آن، بهانههای خوبی به دست طالبان میدهد تا به سیاهنمایی و منفیبافی بیشتر رو آورند و با این کار به تزلزل و کاهش مشروعیت در واپسین ماههای دولت فعلی دامن بزنند. وی خاطرنشان کرد که هر نابسامانی میتواند دستمایه تبلیغاتی مناسبی برای طالبان باشد و نارضایتی مردم از دولت، شانس و شرایط سربازگیری و افزایش نفوذ اجتماعی طالبان را تقویت میکند. سلطان زوی تأکید کرد: با درک مشکلات و تأمین نیازهای مردم، میتوان حس اعتماد نسبت به دولت را تقویت کرد؛ و این موضوع از یک سو میتواند سبب سرخوردگی طالبان شود و از جانب دیگر میتواند نوید بخش نهادینهشدن نظم نوین و مردم سالار در این کشور قرار گیرد.
بهبود وضعیت اقتصادی مردم و افزایش اشتغال با استفاده از ظرفیتهای کشاورزی افغانستان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ادامه اظهار داشت که در افغانستان دشتهای بسیار وسیع و گستردهای وجود دارد که از کانون توجه دولت این کشور به دور مانده و هیچگاه در معرض استفاده اقتصادی قرار نگرفته است. وی افزود: برای استفاده از این دشتها، برنامههای مناسب و عملی را طرح کردهام و در صورت برنده شدن در انتخابات آنها را اجرا خواهم کرد. سلطان زوی در پاسخ به این پرسش که چه برنامههایی برای پایان خشکسالیها دارد، اظهار داشت: ابتدا با ساخت سدهای خاکی نیازهای فوری روستائیان حل شود و پس از آن در سالهای آتی، این سدها به صورت اساسی ایجاد و به بهرهبرداری برسد. وی افزود: ساخت سدهای آبی از هدر رفتن آبهایی که اوائل بهار از کوههای افغانستان سرازیر میشود، جلوگیری میکند و همچنین منبع مهمی برای افزایش اشتغال و آبادی روستاها خواهند بود. به نظر سلطان زوی، مکانیزه کردن کشاورزی در افغانستان میتواند به بالارفتن بهره اقتصادی و افزایش گستره کشت بیانجامد؛ این در حالی است که به گفته وی به این مسئله توجه لازم نشده است. تربیت افراد حرفهای و متخصص و اعزام آنها به کشورهایی که به نیروی کارگر ماهر نیازمندند کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با اشاره به تربیت نیروی متخصص اظهار داشت که افغانستان تا هنوز نیروی کار حرفهای که از توانایی و مهارتهای لازم برخوردار باشند، تربیت نتوانسته است، به همین سبب کارگران افغان در کشورهای دیگر مشاغل ساده و کمدرآمد دارند. وی افزود: اکنون زمان آن رسیده است که افغانستان از طریق طرح و اجرای برنامههای حرفهآموزی، نیروی کاری ماهر و متخصص تربیت کند و آنها را به آن دسته از کشورهای منطقه که به کارگر ماهر نیاز دارند، اعزام کند تا این افراد بتوانند فعالانه در افزایش درآمدهای ملی این کشور سهیم و شریک شوند.
قانونمند سازی روند استخراج معادن سلطان زوی، در مورد نظارت دقیق بر روند استخراج معادن افغانستان نیز گفت که بدلیل نبود نظارت دقیق و عدم حاکمیت قانون در افغانستان، منابع این کشور به شیوه غیر تخصصی استخراج میشود و به شکل غیرقانونی و غارتگرانه به بیرون از این کشور منتقل میشود. وی افزود: اگر این معادن به شیوههای تخصصی و مناسب استخراج و به سوءاستفادهها از این منابع پایان داده شود، این معادن به گنجینههایی از ثروت تبدیل خواهد شد.
فرآوری سنگهای قیمتی در داخل افغانستان و عرضه آن به بازارهای بزرگ بینالمللی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در ادامه اظهار داشت که در شرایط کنونی سنگهای قیمتی افغانستان به شکل خام و به قیمت ارزان به بازارهای جهانی عرضه میشود در حالی که بایستی برنامههایی در نظرگرفته شود تا محصول نهایی به بازارهای بینالمللی صادر شود. وی افزود: برای فرآوری سنگهای قیمتی در داخل افغانستان برنامههایی را در نظر گرفته است که اجرای آن میتواند هم به افزایش اشتغال در این کشور کمک کند و هم باعث میشود که این سنگها به عنوان محصول نهایی و با قیمت مناسب به بازارهای بینالمللی شود. انتهای پیام/ز
92/12/25 - 02:36
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 147]