واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
استان تخت سلیمان با زیبایی های کم نظیر؛ تصاویر
استان آذربایجان غربی با مرکزیت شهرستان ارومیه است که از تنوع قومیتی متعدد و جاذبه های گردشگری فوق العاده ای برخوردار است.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، سفر و مسافرت کردن برای هر کسی لازم است. کشور عزیزمان ایران اما می تواند با داشتن جاذبه های طبیعی، مذهبی و تاریخی بسیار، اولویت اول سفر برای هموطنان مان باشد. اتفاقی که اگر رخ دهد به طور قطع از خروج گاه بی رویه ایرانیان به کشورهای همسایه و افتادن آنها در دام تورهای گردشگری بی کیفیت و گاه دردساز و همچنین خروج ارز جلوگیری کند. قصد داریم به مناسبت ایام نوروز که نام آن با سفر و دید و بازدید گره خورده است به طور روزانه درباره دو استان کشور و جاذبه های گردشگری آن مطالبی را ارائه کنیم. در این بخش به معرفی استان آذربایجان غربی و مناطق سیاحتی و زیارتی آن می پردازیم. استان آذربایجان غربی: این استان با احتساب درياچه اروميه حدود 43660 كيلومتر مربع مساحت دارد. آذربایجان غربی كه در شمال غرب ايران واقع شده 2/65 درصد از مساحت كل كشور را تشكيل ميدهد.
استان آذربايجان غربي از طرف شمال و شمال شرق با جمهوري آذربايجان و ارمنستان، از غرب با كشورهاي تركيه و عراق، از جنوب با استان كردستان و از شرق با استان آذربايجان شرقي و زنجان همسايه است. مركز آن شهر تاريخي اروميه است. شهرستانهای این استان شامل ارومیه، اشنویه، بوکان، پیرانشهر، تکاب، خوی، سردشت، سلماس، ماکو، مهاباد، میاندوآب، نقده، چالدران و شاهیندژ می باشد.
شهرستان اروميه
شهرستان اروميه در ناحيه مركزي استان با جمعيت 871204 نفر، به مركزيت شهر اروميه، مركزاستان آذربايجان غربي مي باشد كه قدمت آن به 2000 سال ق.م مي رسد. اين شهر در جلگه وسيع و سرسبزي واقع شده كه انواع درختان كهنسال، باغ هاي انگور، سيب، مزارع زيبا و چمنزار هاي سبز و خرم و بوستانهاي باصفا آن را در بر گرفته اند. به عقيده بعضي از مورخان، اروميه محل تولد زرتشت پيغمبر بوده است. مناطق دیدنی آرامگاه شمس تبریزی خوی، آبشار شلماش سردشت، سنگنگاره ساسانی خانتختی، گورستان خاندان مکری در بوکان، تپه حسنلو، سه گنبد، سد بوکان، تخت سلیمان تکاب، قرهکلیسا، غار سهولان مهاباد، فقرگاه مهاباد، سد مهاباد، تپه قلایچی، شهر باستانی سه هزار ساله موصاصیر سردشت، سلطان یعقوب نقده، بازارچه پیرانشهر، چشمه کانی خدا, روستای دلاوان، شهرستان پیرانشهر، سنگهای افسانهای خورنج پیرانشهر، مسجد جامع ارومیه، سنگ کاظم خان، کلیسای ننه مریم، دره قاسملو (گه لیه خان) (دره شهدا)، موزه ارومیه، سه گنبد، آبشار سولهدوکل مرگور، جنگلهای مرگور (واقع در دره باوان)، چشمه آب معدنی گراوان مهاباد، دامنه کوه قره داغ دربسر، بوزخانا چورس، قرمزی مسجد چورس، آرامگاه سادات کوه کمرهای -چالدران، دژ بسطام، دژ باستانی دوره اورارتو در روستای بسطام-چایپاره، غار چهل پله خضرلو-چالدران، کاخ و موزه باغچهجوق-ماکو، دالانها و غارهای زیرزمین در اطراف آرارات-ماکو. آبهای معدنی استان آذربایجان ۱) ایستی سو؛ در نزدیکی گردنه قوشچی. ۲) آب گرم محال باراندوز؛ در نزدیکی قریه هفت آباد ارومیه. ۳) آب معدنی کوه زنبیل؛ در کنار دریاچه ارومیه. ۴) آب معدنی دریک؛ که بسیار گوارا بوده و در روستای دریک سلماس قرار دارد. ۵) آب معدنی کانی گراوان؛ در روستای کانی گویز در نزدیکی شهر رَبَط. فاصله ۲ کیلومتری ۶) آب معدنی شیخ معروف؛ در جاده نقده-مهاباد.
دریاچه ارومیه
قلعه بسطام
ساختمان شهرداری ارومیه
تخت سلیمان تکاب
کلیسای ننه مریم قدیمی ترین کلیسای ایران
مسجد مطلب خان
چشمه گراوان
مسجد جامع تکاب
مقبره شمس تبریزی
مسجد جامع ارومیه
کاخ باغچه جوق، ماکو
شهرداری خوی
آبشار شلماش سردشت
غار سهولان مهاباد 115
۱۳۹۲/۱۲/۲۴ - ۲۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 447]