واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بیش از 54 میلیون تن سنگ معدنی ˈ دولومیتˈ در همدان وجود دارد همدان- ایرنا- معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان گفت: میزان ذخایر قطعی اکتشاف شده سنگ معدنی ˈدولومیتˈ در استان همدان بیش از 54 میلیون تن است.
سید ˈنعمت الله حقیقیˈ روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: یکی از مواد معدنی که در استان همدان حایز اهمیت است، ذخایر کشف شده ˈدولومیتˈ بوده که بیشتر در حوزه شهرستان نهاوند و بخشی از شهرستان تویسرکان اکتشاف شده است.
وی ادامه داد: ˈدولومیتˈ با ترکیب کربنات مضاعف کلسیم و منیزیم یکی از کانی های صنعتی محسوب می شود که در صنایع متعددی مانند شیشه، تولید آجرهای نسوز منیزیمی، تولید منیزیا و استحصال منیزیم از ˈدولومیتˈ کاربرد دارد.
این مقام مسوول گفت: در حال حاضر 17 معدن ˈدولومیتˈ در همدان وجود دارد که 12 معدن آن فعال و 300 هزار تن در سال استخراج دارند و چهار معدن به دلیل مشکلات محلی و حقوقی غیر فعال و یک معدن نیز در حال تجهیز است.
حقیقی افزود: با توجه به این که میزان متوسط ˈMgoˈ دولومیت های استان همدان به بیش از 21 درصد و عناصر مزاحم چون آهن به کمتر از نیم درصد می رسد، دولومیت استان همدان جزو عناصر ممتاز و پر کاربرد در صنایع شیشه و سایر صنایع مرتبط با آن است.
وی تأکید کرد: با وجود این ظرفیت گسترده دولومیت در همدان هنوز استخراج این ماده معدنی در همدان با متوسط استخراج استانداردهای جهانی متناسب نیست و باید به بیش از 500 هزار تن در سال افزایش یابد.
معاون امور معادن و اکشافات معدنی استان افزود: به همین دلیل استراتژی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان درباره توسعه پایدار استخراج معادن دولومیت در استان، معرفی صنایع پایین دستی مرتبط با دولومیت و جذب سرمایه گذار در این حوزه است.
حقیقی ادامه داد: با توجه به اقدامات گذشته استحصال منیزیم از دولومیت که باعث افزایش ارزش افزوده خواهد شد در طرح آمایش صنعتی استان و جزو طرح های اولویت دار پروژه های صنعتی قرار گرفته است و از سرمایه گذاران در این حوزه حمایت جدی صورت خواهد گرفت.
وی با اشاره به این که منیزیم یکی از عناصر قلیایی خاکی محسوب می شود، گفت: به واسطه شباهت منیزیم به عنصر آلومینیم و مقاومت بالای آن در مقابل حرارت های شدید و سبک بودن می تواند جایگزین مناسبی برای فلزات سبک قرار گیرد.
رییس سازمان نظام مهندسی معدن استان تصریح کرد: به همین دلیل منیزیم در صنعت خودرو سازی کاربرد وسیعی پیدا کرده و در تولید قطعات منیزیمی از سال 2003 تا 2008 رشد بسیاری داشته است و می تواند در آینده نقش مهمی در صنعت متالورژی نقش به سزایی داشته باشد.
حقیقی وجود ذخایر دولومیت در استان همدان را یک موهبت الهی دانست و افزود: با ایجاد ظرفیت های صنعتی متناسب با ذخایر مکشوفه نه تنها زمینه های رشد و شکوفایی اقتصاد استان آماده می شود بلکه مشکل اشتغال مرتفع و گام موثری برای تحقق فرامین مقام معظم رهبری در باره اقتصاد مقاومتی برداشته خواهد شد و کشور را از وابستگی به نفت نجات خواهد داد.
7532/551
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]