واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
اسفندهای پرحاشیه مجلس نهم از احمدینژاد تا روحانی/ از دهنکجی رییسجمهور سابق به وکلای ملت تا شلوغکاری تندروهای مجلس علیه وزرای روحانی
اولین اسفند دولت یازدهم و مجلس نهم، روزهای پرحاشیهای را پشت سر میگذارد، وزرای روحانی در همین روزهای پایانی سال یا باید پاسخگوی سوال نمایندگان در صحن و کمیسیونهای مجلس باشند یا سایه استیضاح را بر سر خود میبینند.
به گزارش نامه نیوز، اسفندماه 92 دولت و مجلس به مثابه 7 ماه گذشته روزهای پر التهابی را پشت سر میگذارد، یک روز نحوه توزیع سبدکالا وزیر باتجربه صنعت را پای میز استیضاح میکشاند و روزی دیگر ظریف دولت روحانی به خاطر هولوکاست و مذاکرات هسته ای و در جدیدترین مورد به دلیل دیدارهای اشتون سایه استیضاح و سوال را بر سر خود می بیند، جنتی هم اگر نگرانی رهبری را رفع نکند قطعا استیضاح می شود، وزیر علوم و آموزش و پرورش هم که دیرتر به قطار دولتیها اضافه شدند نباید حاشیه امنی برای خود حس کنند آنها هم در کنار زنگنه باید پاسخگوی سوالات باشند یا در انتظار استیضاح. وزیر اطلاعات هم که باید پاسخگوی لیست بلندبالایی از سوالات باشد.
دیگر وزیری نمانده که از سوی این طیف نماینده 100 نفره پرتلاش و پرسروصدا پایش به بهارستان باز نشده باشند، آنها حتی آنجا که نتوانسته اند براساس اختیاراتشان معاون رییس جمهور در سازمان انرژی اتمی را احضار کنند شکایتش را به کمسیون اصل 90 مجلس برده اند، شکایتی که دلیل آن را اخراج برخی کارکنان این سازمان عنوان می کنند اما صالحی قاطعانه و با قسم به قرآن آن را رد و جابجاییها را در چارچوب وظایف مدیریتی اش عنوان می کند.
نمایندگانی که این روزها گوی سبقت را در طرح سوال، تذکر، اخطار و طرح استیضاح از دیگر همکاران خود ربودهاند، همان نمایندگانی هستند که طی سال های حضور محمود احمدی نژاد سپهر دفاعی او شده بودند و کوچکترین انتقاد به رییس دولت را با بلوا و فریادهای بلند پاسخ می دادند یا با مماشات و مصلحت اندیشی از کنار خطاها و اشکالات رییس دولت و وزرایش می گذشتند.
تنها مروری اجمالی بر اتفاقات دو ماه پایانی دولت احمدی نژاد و مجلس نهم در سال 91 خود به خوبی گویای اوج تنش آفرینی آن دولت در برخورد با مجلس از یک سو و مماشات مجلسی ها با دولت از سوی دیگر است. ماجرای یکشنبه سیاه و استیضاح وزیر کار که با هشدار رهبری نظام روبرو شد اما تندروها ابایی نداشتند که چند روز بعد در قم با پرتاب کفش و نعلین از رییس مجلس استقبال کنند و در نهایت در توجیه این رفتار نابهنجار، سخنان و برخورد علی لاریجانی با محمود احمدی نژاد در روز استیضاح وزیر کار را بهانه کنند و توپ را به زمین او بیندازند. ماجرایی که در نهایت پای برخی از همین نمایندگان افراطی را به این اتفاقات باز کرد و در گزارش مجلس از حادثه 22 بهمن قم تلویحا به نقش تحریک کننده تعدادی از این نمایندگان در بروز تنش در سخنرانی رییس مجلس در قم اشاره شد.
لاریجانی اما انقدر خویشتنداری و صبر سیاستمداری را آموخته بود که در لبیک به بیانات رهبری، در روزهای نخستین اسفند پیش قدم برقراری صلح بین قوا شود و محمود احمدی نژاد و برادرش آیت الله آملی لاریجانی را برای نشست سران قوا به بهارستان دعوت کند. جلسه هم نشینی که کورسوی امیدی را از بهبود روابط بین دو قوا نوید می داد اما محمود احمدی نژاد مرد تن دادن به همراهی با مجلسی ها نبود. چه آنکه او تنها چند روز بعد آخرین لایحه بودجه دولتش را با رکوردی تاریخی و با تاخیر در اسفندماه به مجلس فرستاد و حاضر نشد خودش در جلسه دفاع از لایحه در صحن حاضر شود. امری که با گلایه و دلخوری نمایندگان روبرو شد و آن را اقدامی غیرقانونی و دهن کجی دیگر احمدی نژاد به مجلس دانستند.
نمایندگان نیز که در روزهای پایانی دولت دهم، گویی رسم خط و نشان کشیدن برای احمدی نژاد را یاد گرفته بودند این رفتار رییس دولت را در جلسه رای اعتماد به وزیر بهداشت جبران کردند و تنها با 113 رای موافق طریقت منفرد را راهی ساختمان وزارت بهداشت کردند تا رابطه پرتنش دولت دهم و مجلس نهم در سال 92 در روز 27 اسفندماه اینگونه به پایان برسد.
اولین اسفند پرحاشیه دولت یازدهم و مجلس نهم!
اما سال 92 در حالی کمتر از یک هفته دیگر به پایان می رسد که دولت روحانی و وزرایش رابطه سینوسی و پرحاشیه ای را با مجلسی ها پشت سر می گذارند و فشارهای ناشی از بکارگیری بی رویه اهرم های نظارتی را بیش از گذشته بر سر خود احساس می کنند. گویی آنکه اقلیت منتقد دولت تلاش مضاعفی را به کار بسته اند تا سال به پایان نرسیده چهارمین کارت زرد را هم تقدیم دولت کنند و با این عیدی دولت را بدرقه کنند.
چندی پیش بود که مجید انصاری از جایگاه معاونت پارلمانی رییس جمهور تلویحا انتقاداتی را از این رویکرد برخی بهارستان نشینان مطرح کرد و گفت«از از ابتدای دولت یازدهم، تا 11 اسفند جاری تعداد تذکر به وزرا، 7 هزار و 549 مورد بوده و رئیسجمهوری نیز 319 بار مورد تذکر واقع شده است.» محمدرضا باهنر نایب رییس مجلس هم که این قسم اقدامات را نتیجه تلاش های طیفی از اصولگرایان تندرو در مجلس می داند میگوید« اینکه تنها شش ماه از حضور دولت در رأس قدرت گذشته، به هیچ وجه برای جریان پایداری قابل هضم نیست و به همین دلیل این جریان؛ طرح استیضاح وزیری که تنها چند صباح از حضورش در رأس وزارتخانه گذشته را دنبال میکند.»
نایب رییس مجلس که نمایندگان را به خویشتن داری در طرح سوال از وزرا دعوت می کند، این رویکرد افراطی و غیرقابل دفاع تعدادی از نمایندگان را منتسب به جریانی تندرو در میان اصولگرایان میکند که بنا به گفته وی کلیت فراکسیون اصولگرایان با مدیریت حدادعادل را هم در اختیار ندارند و جمعیت قلیلی در مجلس را تشکیل میدهند. اقلیتی که به گفته کاظم جلالی «شلوغیهای مجلس» را هدایت میکنند.
این اقدامات در حالی از سوی این طیف دنبال میشود که برخی خبرها حکایت از آن دارد که هیات رییسه و علی لاریجانی بارها این دسته از نمایندگان را به گذشت و دادن فرصت بیشتر به دولت دعوت کرده و خواستار نگاه منصفانه به عملکرد دولت شدهاند. امری که از سوی باهنر نیز مورد تایید قرار گرفته و وی از توصیههای هیأت رئیسه به آنها خبر داده که متوجه فضای عمومی مجلس در مخالفت با اینگونه رفتارهای تندروانه باشند و بیجهت وقت مجلس و دولت را برای استیضاحهایی که به نتیجه نمیرسند، نگیرند.
اما گویی گوش شنوایی برای این توصیهها وجود ندارد و هفته آخر دولت و مجلس در سال 92 میرود که به هفتهای پرحاشیه و جنجالی بین دو قوه تبدیل شود. هفتهای که در آن زنگنه باید پاسخگوی سوال سه نماینده منتسب به جبهه پایداری باشد، علی اصغر فانی با 100 امضایی که پای طرح استیضاحش خورده است درگیر است و محمدجواد ظریف و محمود علوی هم هم به خاطر بارونس اشتون باید به مجلس بروند و پاسخگو باشند.
1392/12/24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]