تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 14 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):حد توکل چیست؟ حضرت فرمودند: اینکه با وجود خدا از هیچ کس نترسی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825810166




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

80 درصد پرستاران شیفت کار از اختلالات خواب شکایت دارند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

به بهانه فرارسیدن روز جهانی خواب 80 درصد پرستاران شیفت کار از اختلالات خواب شکایت دارند تهران - ایرنا - دبیر انجمن پزشکی خواب ایران گفت: تحقیقات انجام شده نشان می دهد بین 60 تا 80 درصد پرستاران شیفت کار به دلیل شب کاری یا نوبت کار چرخشی از بی خوابی و اختلالات خواب رنج می برند.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا،ˈخسرو صادق نیتˈ روز پنجشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی خواب اظهار داشت: تحقیقات متعددی در رابطه با اختلالات خواب در افراد شاغل به ویژه کادر درمانی، پرستاران و دانشجویان رشته های پزشکی که دوره های آموزشی را می گذرانند (رزیدنت و انترن) به انجام رسانده ایم که اکثریت این افراد از مشکل در شروع خواب یا تداوم خواب، حتی در روزها و شبهایی که شیفت هم نیستند، شکایت دارند.
رییس بیمارستان بهارلو خاطر نشان کرد: اختلالات خواب در دستیاران دوره های آموزش پزشکی، علاوه بر اینکه تاثیرات منفی بر کیفیت یادگیری دارد به بروز خطاهای پزشکی از سوی آنان منجر می شود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورهای دنیا به منظور جلوگیری از خطاهای پزشکی کادر درمانی و رزیدنت ها، قوانینی برای محدود کردن ساعت های کاری آنها تدوین و اجرایی شده است، گفت: متاسفانه در کشور ما چنین قوانینی وجود ندارد و امیدواریم با توجه به اهمیت موضوع در دستورکار تصمیم گیران و مسوولان قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین اظهار داشت: بی خوابی و اختلالات خواب یکی از عوارض جدی شب کاری است و افراد شب کار بیش از دیگران در معرض بیماری های جسمی و روحی همچون مشکلات قلبی- عروقی، افسردگی، تحریک پذیری، اختلاف با همکاران و بیماری های گوارشی قرار دارند و احتمال زایمان زود رس یا به دنیا آوردن نوزادان نارس در زنان شاغل در شیفت شب بیش از زنان شاغل در شیفت های روز است.
وی در خصوص ارتباط شب کاری و ابتلا به سرطان نیز گفت: با اینکه تحقیقات زیادی در این زمینه صورت گرفته است اما تعدادی از پژوهش ها این فرضیه را رد و برخی نیز تایید می کنند ولی هنوز ارتباط ابتلا به سرطان و فعالیت شغلی در شیفت شب به اثبات نرسیده است.
صادق نیت درباره عوارض بی خوابی برای رانندگان حرفه ای نیز گفت: متاسفانه تعدادی از تصادفات مرگبار به دلیل کم خوابی یا اختلالات خواب رانندگان رخ می دهد و به همین مظور آزمایشاتی از رانندگان حرفه ای در زمینه اختلالات تنفسی حین خواب در کشور به عمل می آید که این آزمایشات به لحاظ کمی قابل توجه است اما باید کیفیت آنها ارتقا یابد.

**80 نوع بیماری مربوط به اختلالات خواب شناسایی شده است
دبیر انجمن پزشکی خواب ایران بیان داشت: بیش از 80 نوع بیماری در رده بندی اختلالات خواب جای می گیرند و درصد بالایی از مردم به نوعی دچار این بیماری ها هستند.
وی از بی خوابی و اختلالات تنفسی حین خواب به عنوان یکی از شایع ترین اختلالات خواب در افراد یاد کرد و گفت: بسیاری از بیماری ها جزو عوارض اختلالات خواب هستند اما افراد آن را درک نمی کنند و گاهی عوارض آن را اشتباه می گیرند. به عنوان مثال، فرد تشخیص نمی دهد که فشارخون بالای وی ناشی از اختلالات خواب است.
به گفته صادق نیت، در اغلب کشورهای دنیا بیماری های خواب با تاخیر تشخیص داده می شوند اما طی دهه اخیر فعالیت های جدی در زمینه های علمی، تشخیصی و درمانی اختلالات خواب آغاز شده است.

**ایران در زمینه تحقیقات، تشخیص و درمان اختلالات خواب، پیشرو است
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با ابراز رضایت از توان علمی، تشخیصی و درمانی ایران در زمینه اختلالات خواب گفت: خوشبختانه در منطقه خاورمیانه و آسیای میانه، جزو کشورهای پیشرو در این زمینه هستیم و در کنگره اخیر انجمن جهانی خواب که در اسپانیا برگزار شد، تعداد مقالات علمی محققان کشورمان، 50 درصد بیشتر از مقالات ارائه شده ترکیه و عربستان بود.
وی خاطر نشان کرد: به لحاظ تعداد مراکز تحقیقاتی، راه اندازی فلوشیپ و فعالیت های گروهی و تیمی نیز فاصله چندانی با کشورهای پیشرفته جهان نداریم و علاوه بر ایجاد اولین فلوشیپ خواب، امسال شاهد راه اندازی مرکز تحقیقات اختلالات خواب شغلی بودیم.
صادق نیت، برگزاری کنگره های بین المللی، سمینارهای فصلی و برنامه های بازآموزی را از جمله فعالیت های مستمر انجمن خواب ایران برشمرد و هدف از این اقدامات را آشنایی پزشکان رشته های مختلف با موضوع اختلالات خواب و ارتقای فعالیت های تحقیقاتی، تشخیصی و درمانی در این زمینه عنوان کرد.
مدیر گروه نورلوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این نشست خبری اظهار داشت: اغلب مشکلات خواب به صورت پنهان می باشد و فرد ممکن است از آنها هیچ اطلاعی پیدا نکند و حتی به لحاظ پزشکی نیز بخشی از این مشکلات مخفی می ماند.
محمدحسین حریرچیان از خستگی، اختلال حافظه و یادگیری و پرخاشگری به عنوان شایع ترین عوارض ناشی از اختلالات خواب نام برد و گفت: امروزه بسیاری از افراد جوان با مشکل یادگیری یا تمرکز حواس روبه رو هستند که دلیل عمده آن به اختلالات خواب این افراد برمی گردد زیرا طی سه دهه اخیر حداقل یک ساعت از میانگین خواب افراد کم شده است.
وی تاکید کرد: متاسفانه افراد به دلیل مشغله کار و زندگی، هرجا دچار کمبود وقت شوند از ساعت های خواب خود کم می کنند که این موضوع، عوارض منفی زیادی بر روی کیفیت و سلامت جسمی و روحی افراد برجای می گذارد بنابراین افراد باید برنامه خواب خود را جدی بگیرند.
روز 14 مارس برابر با 23 اسفندماه به عنوان روز جهانی خواب نامگذاری شده و انجمن جهانی خواب، شعار «خوابی راحت، تنفسی آسان، بدنی سالم» را برای روز جهانی خواب امسال انتخاب کرده است.
علمی (3)**1055**1436
انتهای پیام /*










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن