واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برنامه های راهبردی توسعه بلندمدت برای شهرهای ایران وجود ندارد کرمانشاه - ایرنا - رییس گروه برنامه ریزی شهری و منطقه ای دانشگاه اصفهان، شهرهای ایران را فاقد برنامه ریزی راهبردی به منظور توسعه بلندمدت منطبق بر چشم اندازهای 20 ساله و لحاظ کردن رفاه نسل های بعد دانست.
به گزارش خبرنگار ایرنا، پروفسور ˈاصغر ضرابیˈ روز پنجشنبه در همایش شهر خلاق و توسعه پایدار که به اهتمام سازمان هماری شهرداری های استان کرمانشاه در هتل پارسیان برگزار شد، افزود: به باور برنامه ریزان شهری دنیا، مشکلات کنونی شهرها همانگونه که ساخته بشر است، با تفکر مدرن مدیریتی می تواند برطرف شود.
وی گفت: برنامه ریزان شهری کشورمان نباید به صورت روزمره فکر کنند بلکه باید براساس نیازهای اقتصادی، اجتماعی و کالبدی اقدام به طراحی و اجرای سیاست ها و برنامه های توسعه محور کنند.
وی هدف از برنامه ریزی شهری را ایجاد و تامین رفاه برای ساکنان کنونی و نسل های آینده عنوان کرد و گفت: مولفه هایی مانند راحتی، عدالت، سلامت و کارایی باید در سرلوحه برنامه های توسعه شهری باشد تا هم برای مردم امروز محیطی جذاب ایجاد شود و هم نسل های آینده را فراموش نکنیم.
عضو اصلی انجمن برنامه ریزان شهری و منطقه ای جهان در ادامه با اشاره به مشکلاتی چون گرمایش زمین، آلودگی هوا، انرژی های تجدید ناپذیر و مشکلات شهری و شهرنشینی به عنوان مشکلات جهانی امروز یاد کرد و گفت: امروز شاهد آن هستیم که کشورهای امریکا و چین بالاترین تولید گازهای گلخانه ای در دنیا را دارند که در صورت تداوم این رویه، در آینده شاهد آبگرفتگی بسیاری از شهرهای دنیا خواهیم بود.
وی همچنین ایجاد قطب های صنعتی و صنایع آلاینده ای چون پالایشگاه ها و نیروگاه ها در جهت بادهای غالب و مشرف به شهرها بخصوص در ایران را از عوامل افزایش آلایندگی شهرها توصیف کرد و خواستار احداث این صنایع با راهبردی بلندمدت شد.
وی از اینکه در کشورمان اراده ای برای فعالیت بر روی انرژی های جایگزین منابع انرژی غیرقابل تجدید وجود ندارد، ابراز ناخرسندی کرد و گفت: امروزه مساله استفاده از انرژی خورشیدی در دنیا رواج یافته و با توجه به وجود هزاران هکتار مناطق کویری و آفتابی که در این مناطق وجود دارد می توان روی انرژی خورشیدی متمرکز شویم.
ضرابی با بیان اینکه در سال 2050 جمعیت جهان از شش میلیارد کنونی به 9 میلیارد نفر خواهد رسید، اظهار کرد که اگر برای شهرهای مان از همین امروز برنامه ریزی بلندمدت مانند آنچه در کانادا در حوزه مسکن اجتماعی شده، انجام ندهیم حتما در آن چشم انداز به مشکلاتی بر خواهیم خورد.
وی با استناد به آمارهای بانک جهانی، گفت: قرن 21 به قرن شهرنشینی مشهور شده است به طوری که 90 درصد جمعیت دنیا در شهرها اسکان خواهند یافت و از این تعداد جمعیت نیز 50 درصد را جوانان تشکیل می دهند.
وی افزود: همین آمارها نشان می دهد که در سال 2050 تعداد شهرهای با جمعیت بالای 10 میلیون نفر از 36 شهر کنونی به 630 شهر افزایش خواهند یافت که می تواند زنگ هشداری برای مسوولان ایرانی باشد که در آن افق زمانی چندین شهر مانند تهران خواهیم داشت.
وی گفت: گرچه نمی توان مانع از مهاجرت روستائیان به شهرها شد اما با یک برنامه ریزی مناسب می توان روستاییان را در شهرهای کوچک تر ساماندهی کرد.
ضرابی در ادامه عمده مشکلات کنونی شهرهای ایران را کمبود مسکن، مسایل آموزشی، کمبود آب آشامیدنی، آلودگی هوا، نابودی محیط زیست و ناکارآمدی سیستم های حمل و نقل عنوان کرد و هشدار داد که از همین الان باید به فکر آینده پژوهی باشیم.
571/567
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]