واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مشاور عالی وزیر کشور:نقدینگی کشور را دچار تورم کرده است قزوین-ایرنا- مشاور عالی وزیر کشور در امور توسعه مناطق گفت: نقدینگی و غرق شدن در پول، کشور را دچار تورم کرده است.
ˈعلی عبدالعلی زادهˈ روز پنجشنبه در شورای اداری استان قزوین افزود: با ازدیاد پول، گردش آن نیز سرعت یافته و این پدیده قیمت ها را دچار تغییر می کند.
وزیر مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات، مشکل اقتصاد کشور را مربوط به سیاست های پولی دانست و گفت: یک بخش از این مشکل مربوط به مردم و قسمت دیگر به دولت برمی گردد.
وی، مدیریت پول و حفظ ارزش آن را کاری سخت برای دولت ها خواند و گفت: هیچ دولتی به این موضوع بهای لازم را نمی دهد، چرا که برای این کار روبانی بریده و تبلیغاتی نمی شود، اما باید دانست که چاپ پول بدون پشتوانه مانند دستبرد زدن به جیب مردم است.
عبدالعلی زاده، دولت را ناشر پول خواند و نه مالک آن و گفت: دولت نباید برای رفع نیازهای خود به انتشار پول و یا فروش منابع جبران ناپذیر دست بزند، بلکه باید نیازهای خود را از راه مالیات و درآمدهای گمرگی بدست بیاورد.
وی با اشاره به سیاست های پولی کشور در دوران جنگ، اظهار داشت: در این دوره چون کمبود پول داشتیم، اسکناس چاپ می شد تا جامعه احساس نکند که دولت پولی در بساط ندارد ولی متاسفانه پس از پایان جنگ نیز به این رویه ادامه دادیم.
مشاور عالی وزیر کشور در امور توسعه مناطق با تاکید بر اینکه نشر پول باید با پشتوانه باشد تا جامعه دچار تورم نشود، افزود: پس از دوران جنگ به این مساله مهم فکر نکردیم و به ماموریت های فرعی همچون ساخت جاده، بیمارستان و مدرسه پرداختیم.
عبدالعلی زاده با بیان اینکه ساخت جاده، پل، بیمارستان و مدرسه وظیفه دولت و حاکمیت نیست، افزود: این کارها را باید بدست مردم سپرد و به وظایف اصلی رسید.
وی، ماموریت اصلی حاکمیت و دولت را ایجاد امنیت داخلی و خارجی برای شهروندان و دفاع از مرزها، انتشار پول و پاسداری از ارزش آن، تعریف استاندارد و رعایت دقیق آنها، تعریف مالکیت و مراقبت از آن و برقراری نظام دادگستری با ویژگی هایی چون سرعت، قاطعیت، ارزانی، بیطرفی و همه جا در دسترس بودن دانست و گفت: باقی کارها جزو وظایف فرعی به شمار می رود.
مشاور عالی وزیر کشور در امور توسعه مناطق با انتقاد از بزرگ بودن دولت و هزینه های زیاد آن، افزود: کوچک سازی دولت با شعار انجام نمی شود بلکه برای این کار باید تدبیر و خردمندی به خرج داد.
وی با بیان اینکه دولت ها نباید پولدار باشند، این موضوع را آفتی بزرگ خواند و اضافه کرد: دولت پولدار مردم را در اداره کشور به بازی نمی گیرد و بجای اینکه دولت برای مردم باشد، عکس این قضیه اتفاق می افتد.
عبدالعلی زاده با بیان اینکه پول باید در اختیار مردم و مدیریت آن با دولت باشد، ادامه داد: در دولت پولدار ماموریت هزینه کردن به وظایف مدیر افزوده می شود که این خود فسادآور است و باعث اخلال در انجام اصلی وظایف مدیران می گردد.
وی، کاهش هزینه ها و افزایش منابع مالیاتی و نه نرخ آن را از دیگر راههای تامین هزینه های دولت یاد کرد و گفت: افزایش تولید، درآمد، خدمات و ایجاد کار منجر به رفاه شهروندان می شود و به پایداری نظام می انجامد.
استاندار آذربایجان شرقی در دولت سازندگی ادامه داد: در اوایل انقلاب به خاطر برداشت های غلط از رفاه فکر می کردیم این مقوله خاص طبقه ثروتمند است و چون طبقاتی فکر می کردیم از همان ابتدا ضد رفاه بودیم که جنگ نیز به این موضوع دامن زد درحالیکه رمز پایداری حاکمیت را باید رفاه و آسایش مردم بدانیم.
وی، کاهش هزینه ها از طریق برون سپاری خدمات دولت را مورد تاکید قرار داد و افزود: تحقق این موضوع افزایش کارایی و رضایت مردم را بدنبال دارد، ضمن اینکه مالیات یک منبع درآمدزا نیز برای دولت محسوب می شود.
عبدالعلی زاده، میزان خصوصی سازی کالاها و خدمات را نشان دهنده توان مدیریتی مدیران دانست و گفت: خصوصی سازی که منجر به ایجاد کار و درامد بیشتر برای مردم و حاکمیت می شود را باید منبع اصلی کاهش هزینه های دولت دانست که باید به آن به طور جدی توجه کنیم.
وی گفت: دولت باید از کارهای مردمی آزاد شود و آنها را بدست خود مردم بسپارد و به کارهای عمومی جدید روی بیاورد و در صحنه های جهانی حضور بیشتری پیدا کند، چرا که بی توجهی به مسایل جهانی در هزاره سوم که عصر ارتباطات و اطلاعات است، موجب شکست می شود.
وزیر مسکن و شهرسازی دولت اصلاحات، اداره کشور را مانند جاده ای دانست که در آن دولتها با تابلوها و علایم به راهنمایی و کنترل می پردازند و مردم نیز در مسیر خود حرکت می کنند.
7392/ 614/506
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]