تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):چیزی با چیزی نیامیخته است که بهتر از حلم با علم باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826007677




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بورخس خوانی در تهران/ بازی نویسنده آرژانتینی با روایت‌های شرقی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


بورخس خوانی در تهران/ بازی نویسنده آرژانتینی با روایت‌های شرقی فرهنگ > ادبیات - خورخه لوئیس بورخس برای ایرانیانی که به ادبیات داستانی و شعر علاقه دارند نامی آشناست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، از زمانی که احمد میرعلایی داستان‌هایی از این نویسنده آرژانتینی را به فارسی ترجمه کرد تا همین امروز آثار او را مترجمان مختلفی به فارسی ترجمه کرده‌اند. نوشته‌های این نویسنده که در عمرش هیچ وقت به سمت رمان نویسی نرفت حوزه‌های مختلفی را در بر می‌ گیرد، از شعر، داستان کوتاه و مقاله گرفته تا نوشته‌هایی در مورد موجودات خیالی. حالا اما در روزهای پایانی سال ۱۳۹۲ سه اثر این نویسنده از سوی دو ناشر به صورت تقریبا همزمان راهی بازار کتاب شده تا علاقمندان بورخس و نوشته‌هایش فرصت خواندن داستان‌های بیشتری از او را داشته باشند. «تاریخچه عمومی از بی‌عدالتی و شرارت» و «گزارش برودی» دو مجموعه داستان هستند که نشر کتاب پارسه با ترجمه مانی صالحی علامه به کتابفروشی‌ها فرستاده است.
این دو مجموعه داستان در قالب مجموعه «هزارتوی بورخس» منتشر شده‌اند. نشر دیگری که در این روز‌ها اثری از بورخس را روانه بازار کرده، انتشارات بوتیمار است. مجموعه داستان «پایان دوئل» از سوی کارگاه ترجمه شیراز و زیر نظر علی معصومی ترجمه و راوانه باز شده است. البته دو کتاب «گزارش برودی» و «پایان دوئل» در واقع دو ترجمه از یک مجموعه داستان هستند. تطبیق این دو مجموعه و تفاوت سبک روایی آن ها هم برای افرادی که به ترجمه علاقه دارند، خالی از لطف نیست. همانطور که بورخس به آثار عطار، حافظ و کتاب هزار و یکشب علاقه داشت، اهالی ادبیات ایران هم به داستان‌های او و نوشته‌هایش علاقه‌مند بوده‌اند. نوشته‌هایی که در آن‌ها هم می‌توان رد تبهکاران آمریکای شمالی و جنوبی را دید و هم روایت‌هایی از شرق دور را خواند. بورخس که سال ۱۸۹۹ در آرزانتین به دنیا آمد در دوران نوجوانی به همراه خانواده‌اش به سوئیس رفت و در این کشور زبان‌های فرانسوی و آلمانی را آموخت. دلیل سفر او به سوئیس (۱۹۱۴) مشکل بینایی پدرش بود. پدر بورخس که از ترس نابینا شدن به سوئیس رفته بود تا معالجه شود، هم مشکل را برای پسر نویسنده‌اش به ارث گذاشت. خورخه لوئیس بورخس که به اعتقاد بسیاری از منتقدان هنر و ادبیات با نگارش داستان‌های کوتاهش چه در فرم و چه در محتوا انقلابی را در عرصه داستان کوتاه دوران معاصر به وجود آورد، در سال‌های پایانی عمرش نابینا شده بود.
او از جمله نویسندگانی بود که آکادمی نوبل آثارش را شایسته دریافت جایزه ندانست. بورخس علاوه بر تدریس ادبیات در آؤزانتین، مدتی هم رئیس کتابخانه ملی این کشور بود. علاقه بورخس به ادبیات شرق و فرم‌های روایی و موجودات اسطوره‌ای آن در داستان‌هایش نیز بازتاب‌های مختلفی یافته است.
او علاه بر این‌ها مقالاتی هم در مورد نویسندگان و شاعران شرقی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به نوشته‌های او در مورد حافظ و عطار اشاره کرد. بورخس در سال ۱۹۸۶ در کشور سوئیس درگذشت با این حال در زمان حیاتش شهرتش مرزهای قاره‌های مختلف را در نوردیده بود و باعث شده بود تا نام او به عنوان نویسنده‌ای پست مدرن (لقبی که برخی از منتقدان به داستان‌ها او داده بودند) در جهان شناخته شود. البته خود بورخس چندان به این تقسیم بندی‌ها اعتقادی نداشت. 5757



پنجشنبه 22 اسفند 1392 - 11:17:19





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن