واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
چرا سقوط هواپیمای مالزی از این زاویه نگریسته نمیشود وبلاگ > مسلم، متین - نمیدانم چرا مسئولان ذیربط در کشور حاضر نیستند بپذیرند پدیده مهاجرت و پناهندگی پدیده ای بیشتر اجتماعی ست و نه الزاما سیاسی و امنیتی. جمعیت شناسی پناهندگان و مهاجران ایرانی نشان میدهد اکثریت قریب به اتفاق آنها سیاسی نبوده و در خط سیاست هم نیستند
در حد یک خبر کوتاه و غیر موثق هم که باشد ،خبری تکان دهنده و تاسف بار است.چند روزیست که هواپیمائی مالزی یائی در مسیر کوالالامپور به پکن مفقود و کوچکترین اثری از آن در دست نیست.شاید تا زمانی که شما این مطلب را میخوانید خبری رسمی اعلام و معلوم شود این طیاره سیاه بخت کجاست و چه بلائی سر آن آمده است. اما در این میان اتفاقی و خبری علنی شد مبنی بر وجود دو مسافر قاچاق با پاسپورت های جعلی دو کشور اروپائی که دست بر قضا آن دوپاسپورت به دو ایرانی تعلق داشته است.خواهش میکنم موضوع را سیاسی نکنیم .این دو تروریست نبوده اند ،سقوط نیز هنوز علتش روشن نیست. این را پلیس مالزی تائید کرده است.
موضوع از جنبه ای دیگر ، کاملا غیر سیاسی و صد البته اجتماعی برای من اهمیت پیدا کرده .نمیدانم چرا کسی حاضر نیست با توجه به مطرح شدن نام دو پناهجوی ایرانی مسئله را از زاویه ای متفاوت و غیر سیاسی بنگرد و به صراحت بگوید علت این شور بختی اجتماعی چیست که گریبان جوانان و خانواده های ایرانی را گرفته است؟.واقعیت این است 2 ایرانی 19 تا 20 ساله در سودائی که به قیمت جانشان تمام شد تصمیم به پناهندگی از اروپا را میگیرند. اما با روشی غلط،مسیری کشنده و اقدامی خطرناک . اگر گیر پلیس مالزی یا اینتر پول افتاده بودند روزگارشان بهتراز بلائی که اکنون سرشان آمده نمی توانست باشد.متاسفانه از آن طرف هم کسی نیست از پلیس مالزی و اینترپول سوال کند وجود حفره امنیتی به این بزرگی در سیستم های چک امنیتی فرودگاهی یعنی چی؟پس شما چه کاره بودید؟
نمیدانم چرا مسئولان ذیربط در کشور حاضر نیستند بپذیرند پدیده مهاجرت و پناهندگی پدیده ای بیشتر اجتماعی ست و نه الزاما سیاسی و امنیتی. جمعیت شناسی پناهندگان و مهاجران ایرانی نشان میدهد اکثریت قریب به اتفاق آنها سیاسی نبوده و در خط سیاست هم نیستند. آدم هائی کاملا معمولی اما نه مانند خیلی ها . حداقل 80 تا 90درصد این عده را آدم های غیر سیاسی تشکیل می دهند. عده ای متهوم ،یا درسودای زندگی بهتر ،یا خوش ندارند به هر دلیل در ایران زندگی کنند،یا سبک دیگری برای حیات یکباره شان در این دنیا برگزیده اند ،یا هر علت خانوادگی و شخص دیگر. ولی سیاسی نیستند. یا مهاجرند به خودشان مربوط است یا پناهجوی اجتماعی که مرتکب اشتباه بدی شده اند.اما دشمن کشور نیستند. همین یک ماه پیش یک ایرانی در کمپ پناهندگان استرالیا به ضرب گلوله کشته شد،قبل تر و همواره خبر غرق شدن کشتی های حامل پناهندگان منتشر میشود، در میان آنها حتما نام چند خانواده و جوان ایرانی دیده میشود. به راستی چه اتفاقی افتاده است؟
همواره از مقامات مسئول ،خصوصا وزرای محترم امور خارجه و اطلاعات و کشور در همین سایت خبر آنلاین در خواست کرده ام با توجه به تسلط و اشراف به مسائل کشوری و بین المللی، با دو شیوه مطالعات اجتماعی و اقدامات عملیاتی (نه امنیتی و سیاسی)به بررسی موضوع پرداخته و کمک حال دولت باشند و به این وضع رقت بار و توهین آمیز خاتمه دهند. نخست از جنبه اجتماعی ومطالعه ساختارهای روانی،طبقاتی،تحصیلاتی و خانوادگی پناهجویان و مهاجران. دوم تشکیل کارگروهی عملیاتی برای تماس با پناهندگان و مهاجران برای حل مشکلات آنها و ارائه خدمات کنسولی و انسانی و تضمین بازگشت به سرزمین مادری . بالاخره پدیده مهاجرت یک امر معمولی و پذیرفته شده است اما پناهندگی مقوله ای جداست که باید باآن ظریف برخورد کرد و میتواند به آسیب های پایدار اجتماعی منتهی شود.چرا باید نام ایرانی در کنار نام های اتیوپیائی ،سومالیائئ،یمنی،اوگاندائی،بنگلادشی و.... قرار گیرد ؟ ایراد از کجاست؟ ما را چه شده است؟خداکند این دو جوان زنده باشند،همچون سایر مسافران پرواز سیاه.
سه شنبه 20 اسفند 1392 - 18:50:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]