واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ اسفند ۱۳۹۲ (۱۵:۴۵ب.ظ)
انتظامي: مصلحت نيست دولت پروانه خبرنگاري صادر کند/ مسوولان به جاي مصاحبه يادداشت بنويسند معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: دولت نه صلاحيت دارد و نه مصلحت است در موضوع صدور پروانه ي خبرنگاري ورود پيدا کند.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين انتظامي در جلسه نقد سياستهاي معاونت مطبوعاتي ارشاد در دولت يازدهم که در محل فرهنگسراي رسانه و به همت اعضاي انجمن صنفي خبرنگاران برگزار شد، اظهار داشت: من ابتدا از منتقدان اين طرح سؤالي ميپرسم؛ مگر اين طرح الان دارد اجرا ميشود؟ بنده حدود 2 ماه پيش اين موضوع را مطرح کردم، اما؛ بسياري از کساني که نقدهايي را به آن وارد کردند، حتي يادداشت 200 کلمه اي بنده را در خصوص پروانه ي صدور خبرنگاري نخوانده بودند.
وي افزود: منظورم از 200 کلمه اين نيست که آن يادداشت چيز خاصي بوده است، اما؛ دوستان به خاطر مطالعه نکردن همان يادداشت بود که بعداً گفتند دولت نه صلاحيت دارد و نه به مصلحت است که در حوزه ي صدور پروانه ي خبرنگاري وارد شود.
معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص توقيف برخي روزنامهها در ماههاي اخير اظهار داشت: در اين باره ايجاد روابط اجتماعي، صنفي و هيأت نظارت ميتواند مورد تاکيد قرار گيرد. اما لازم به نظر ميرسد که در ابتدا تذکر و اخطار داده شود و بر اساس ماده 14 قانون مطبوعات مجازات متوجه مدير مسوول رسانه شود.
انتظامي با اشاره به دلايل خود براي سخنراني نکردن در مراسم اختتاميه بيستمين دوره ي جشنواره ي مطبوعات خاطرنشان کرد: جشنوارهها محل خودنمايي مسوولان نيستند و نبايد درباره آنها برداشت تشريفاتي شود. زماني که وزير ارشاد در جشنواره حضور دارد نبايد انسان خودش را نمايش دهد و بنده نيز عدم سخنراني در بيستمين جشنواره مطبوعات خبرگزاريها و پايگاههاي خبري را حرکتي نمادين دانستم.
وي با بيان اينکه "مسوولان به جاي مصاحبه يادداشت بنويسند"، گفت: سلاح يا ابزار خبرنگاران و مسوولان قلم است و اشکالي ندارد که مسوولان به جاي مصاحبه يادداشت بنويسند؛ چراکه در يادداشت خبر و تحليل را باهم ميتوان يافت.
معاون امور مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تشکل ها را يکي از پايههاي نهادسازي دانست و بيان داشت: هر تشکلي که از من دعوت کند بدون شک در جمع آنها حضور پيدا ميکنم چراکه در اين تشکلها علاوه بر ارائه راهکار ميتوان به خودکامگي رسيد.
انتظامي در رابطه با طرح جديد به اشتراک گذاري نشريهها، بيان کرد: با اجرايي شدن اين طرح فرد متقاضي اشتراک، 50 درصد هزينهها را به صاحب موسسه نشرآوران واريز ميکند و 50 درصد باقيمانده را وزارت ارشاد به اضافه هزينههاي ارسال متقبل ميشود.
وي با با اشاره به سخنان رئيسجمهور در بيستمين جشنواره مطبوعات اذعان کرد: موضوع توقيف مطبوعات ميتواند علتالعلل چند موضوع ديگر باشد و بايد به اين موضوع توجه شود که غدغههاي خبرنگاران با دغدغههاي صاحب امتياز متفاوت است.
انتظامي همچنين در پاسخ به برخي انتقادها که چرا معاونت مطبوعاتي در خصوص بحث بيمه خبرنگاران قدمي برنميدارد؟ ابتدا با بيان اينکه اتفاقاً من يکي از مخالفان اين مسئله هستم که دولت خبرنگاران را بيمه کند، گفت: اين نوعي صدقه دادن به خبرنگاران و در تضاد با استقلال حرفهاي آنها است. مطابق قانون مطبوعات، صاحبان امتياز بايد همکاران خود را بيمه کنند اما بايد ما به عنوان دولت، صاحبان امتياز را تشويق به انجام اين کار و توسعه آن بکنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]