واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
برداشت چوب از جنگل های گیلان باید ممنوع شود رشت - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خواستار ممنوع شدن برداشت چوب از جنگل های گیلان شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈعلیرضا شعبان نژادˈ روز سه شنبه در ˈهمایش هم اندیشی رسانه ها و منابع طبیعیˈ در رشت با اشاره به اینکه در تمام دنیا برداشت چوب از جنگل ها وجود ندارد و برداشت چوب را باید از جنگل های شمال کنار گذاشت، اظهار داشت: ما در استان های شمالی باید ممنوعیت برداشت از جنگل ها را از مسوولان کشوری مطالبه کنیم.
وی افزود: مسوولان استان مازندران اعلام کردند که بهره برداری از جنگل های مازندران به مدت پنج سال ممنوع شده و در گیلان نیز ممنوعیت از بهره برداری از جنگل ها باید اعمال شود.
وی خاطرنشان کرد: در استان گیلان نیز از استاندار و وزیر دستگاه متبوع، این موضوع را مطالبه خواهیم کرد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: جنگل ها به عنوان بستر حیات محسوب می شوند و از این آنها باید به عنوان محیط های گردشگری ، جایگاه های تفرج و زیستگاه حیات وحش استفاده شود.
شعبان نژاد گفت: امیدواریم با برنامه هایی که در هفته منابع طبیعی امسال ارایه می دهیم، در سال آینده مردم در حفاظت از منابع طبیعی با مسوولان همکاری کنند.
وی یادآور شد: مقوله منابع طبیعی برای انسان بسیار مهم است و این موضوع با هنر رسانه های گروهی باید در تمام سال در کنار مردم و در ذهن مردم باشد.
وی به نقش مردم در حفاظت و نگهداری جنگل ها این میراث های طبیعی اشاره کرد و افزود: اگر مردم بصورت عامل در این امر حضور پیدا نکنند، حتما بسیاری از برنامه ها در این خصوص ناموفق خواهند ماند.
وی تصریح کرد: مسوولان باید تلاش کنند تا برداشت از جنگل را پایان دهند و با توجه به اینکه توان کارشناسی اداره کل منابع طبیعی و امکانات آن محدود است، همه در احیا و حفاظت از جنگل ها به هم و به منابع طبیعی کمک کنند.
شعبان نژاد با تشکر از رسانه های گیلان ادامه داد: نشریات و رسانه های استان به سازمان جهاد کشاورزی و به منابع طبیعی نگاه مثبتی دارند و گیلان از استان هایی است که رسانه ها در آن نشاط و آگاهی بالایی دارند که این امر فرصت خوبی برای مسوولان استانی و بخش کشاروزی تلقی می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان نیز در این همایش گفت: امروز بشر از نظر علمی به ارزش جنگل ها در زندگی پی برده و در استان گیلان نیز بهره وری از جنگل ها بسیار زیاد است و باید کاهش یابد که در این راه در مدیریت جنگل ها مشکلات اجتماعی زیادی وجود دارد.
رحمت الله رحمانی اظهار داشت: باید نگرش ها نسبت به جنگل ها عوض شود ولی هنوز در تدریس دانشگاه های کشور ما از جنگل های شمال به عنوان جنگل های تجاری یاد می شود.
وی به قاچاق چوب، تصرف اراضی ملی و قطع درختان به عنوان یک معضل اجتماعی یاد کرد و گفت: درسال گذشته 382 مورد برخورد در ارتباط با برداشت غیرقانونی و قاچاق چوب جنگل ها وجود داشته که ناشی از جلوگیری از قطع درختان و برداشت از جنگل ها بوده است.
رحمانی یادآور شد: در طرح صیانت از جنگل های شمال نیز بر افزایش تولید چوب در جلگه گیلان و کاهش برداشت از جنگل ها اشاره شده است.
وی خاطرنشان کرد: برداشت چوب از جنگل های گیلان از 300هزار مترمکعب به 20هزار مترمکعب رسیده و پنج شرکت بهره بردار نیز تاکنون تعطیل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان گفت: باید هر دو هزار هکتار جنگل ، یک قرقبان وجود داشته باشد درحالی در گیلان به ازای هر 25هزارهکتارجنگل یک نفر وجود دارد.
وی خروج جنگل نشینان از جنگل ها ، کنترل خوش نشینان در فصول بهار ، تابستان و پاییز را از وظایف همه سازمان و ارگان ها دانست و اظهار داشت: با اجرای 200هزار هکتار طرح مرتعداری در گیلان در سال جاری، 165هزارسند در اختیار دامداران این استان قرار گرفته است.
در این همایش همچنین مدیر هماهنگی امور ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان نیز گفت: سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی رابطه ناگسستنی با هم دارند و نگاه در سازمان جهادکشاورزی توجه به توسعه پایدار است و توسعه پایدار نیز با حفظ و صیانت از منابع طبیعی امکانپذر است.
ˈعلی اصغر داداش پورˈ با اشاره به نقش رسانه های گروهی در نشر فرهنگ عمومی و تاثیرگذاری در افکار عمومی افزود: در توسعه پایدار کشاورزی در استانی چون گیلان، ناچاریم که به امنیت غذایی مردم توجه کرده و مواد اولیه آن را فراهم نماییم.
وی خاطرنشان کرد: گیلان استانی کشاورزی است و کشاورزی در این استان از ریسک بالایی برخوردار است و باید برای به حفظ عرصه های منابع طبیعی توجه جدی شود تا کشاورزی استان دچار آسیب نشود.
وی خاطرنشان کرد: باید نگاه همه مسوولان به منابع طبیعی تغییر کند و استان گیلان نیازمند رویکرد جدید مدیریتی نسبت به منابع طبیعی است.
وی اظهار داشت: مسائلی مانند تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین نتیجه دست اندازی بشر به منابع طبیعی است و باید به گونه ای با منابع طبیعی برخورد شود تا بصورت بستر حیات باقی بمانند.
داداش پور گفت: در مدیریت همه جانبه، کشاورزی چندکاره دنبال می شود در منابع طبیعی نیز برای حفظ آن باید مدیریت چندمنظوره و معیشت های جایگزین دنبال شود تا زندگی برای حاشیه نشینان جنگل ها مقرون به صرفه شده و طبیعت آسیب کمتری وارد شود.
وی افزود: در حوزه ترویج این آمادگی وجود دارد که با حفظ توسعه کشاورزی پایدار، اقتدار استان گیلان در تولید مواد غذایی با دیگر کشورها قابل رقابت باشد.
وی بر نقش رسانه ها در ترویج و القاء فرهنگ جهادی و بسیجی در حفاظت از منابع طبیعی در منابع طبیعی تاکید و بیان کرد: استفاده از این ابزار باید با قدرت بیشتری گسترش پیدا کند و با تقویت باورها فشار به جنگل ها کاهش یابد.
وی تاکید کرد: در گیلان نه تنها نباید فضاهای سبز را از بین برد بلکه باید در امام زاده ها، مدارس ، مکان های عمومی شهری و محیط های اداری با کاشت درختان بر گسترش فضاهای سبز استان کوشید.
همایش هم اندیشی رسانه ها و منابع طبیعی به مناسبت هفته منابع طبیعی روز سه شنبه با حضور مدیرکل و معاونان اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان ، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و مدیران این سازمان ، جمعی از کارشناسان و خبرنگاران و مدیران رسانه های گروهی استان در سالن اجتماعات سازمان جهادکشاورزی گیلان برگزار شد.
در این مراسم از چند تن از خبرنگاران فعال در بخش منابع طبیعی استان گیلان با اهدای لوح تقدیر تجلیل به عمل آمد.ک/2
619/695
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]