واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
آمادگی ایران برای ترانزیت گاز ترکمنستان/ سناریوهای حضور در بازار گاز اروپا
معاون وزیر نفت با تشریح 3 سناریو برای افزایش سهم ایران در تجارت جهانی گاز، مسیرهای جدید ایران برای صادرات گاز به اروپا را اعلام کرد و از آمادگی ایران به منظور ترانزیت گاز ترکمنستان به حاشیه خلیج فارس خبر داد.
حمیدرضا عراقی در گفتگو با مهر درباره مهمترین سیاستهای گازی ایران برای افزایش سهم خود در تجارت جهانی گاز، گفت: در شرایط فعلی ایران با طراحی، ساخت و راه اندازی بیش از 35 هزار کیلومتر خط لوله و 71 تاسیسات تقویت فشار گاز از زیر ساختهای صادرات، تهاتر و یا ترانزیت گاز برخوردار است.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه در شرایط فعلی صادرات گاز طبیعی از مسیر خط لوله، LNG و تهاتر برق با گاز سه سناریوی افزایش سهم ایران در تجارت جهانی گاز است، درباره مهمترین بازارهای هدف گازی ایران، تصریح کرد: بازارهایی همچون هند، چین و ترکیه به دلیل کم بودن تعداد رقبا از بازارهای جذاب گاز ایران است.
مدیرعامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه ایران از دو مسیر خط لوله و LNG می تواند گاز طبیعی خود را به هند و چین صادر کند، اظهار داشت: علاوه بر این هم برای حضور در بازار گاز اروپا امکان صادرات و انتقال گاز از دو مسیر ترکیه و یا خط لوله عراق و سوریه برای ایران وجود دارد.
این مقام مسئول همچنین از آمادگی ایران برای ترانزیت گاز سایر کشورهای همسایه خبر داد و افزود: ایران با توجه به زیرساختهای گسترده خطوط لوله میتواند گاز ترکمنستان را به حاشیه خلیج فارس ترانزیت کند.
این عضو هیات مدیره شرکت ملی گاز همچنین از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به عنوان یکی از بازارهای گازی ایران یاد کرد و افزود: به منظور حضور مطمئن و پایدار در بازار جهانی گاز علاوه بر افزایش ظرفیت تولید و انتقال باید متنوع سازی سبد انرژی و ایجاد ظرفیت مازاد تولید هم در دستور کار قرار بگیرد.
عراقی همچنین با تاکید بر اینکه مخالف هرگونه ارزان فروشی گاز به مشتریان خود هستیم، خاطرنشان کرد: گاز ایران با قیمتهای منطقی اما به صورت پایدار و مطمئن به کشورهای مختلف صادر خواهد شد.
عزیز الله رمضانی مدیر امور بینالملل شرکت ملی گاز اخیرا در تشریح مهمترین سیاستهای گازی ایران پس از توافق ژنو از آغاز مذاکرات جدید گازی با برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا همچون یونان خبر داد و گفت: ایران آماده از سرگیری مذاکرات گازی با هند است.
به گزارش مهر، هر چند ایران با در اختیار داشتن بیش از 33 تریلیون مترمکعب عنوان بزرگترین دارنده ذخایر گاز جهان را یدک می کشد اما سهم ایران در تجارت جهانی گاز به یک درصد هم نمی رسد.
در شرایط فعلی تراز منفی تولید و مصرف گاز، تاخیر در راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی، تحریمهای بینالمللی و قرار گرفتن نام تنها پروژه تولید LNG ایران در لیست تحریم اتحادیه اروپا و آمریکا از مهمترین مشکلات پیش روی ایران برای بازگشت به بازار جهانی گاز است.
۱۳۹۲/۱۲/۲۰ - ۱۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]