واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مردم در خرید و نگهداری ماهی قرمز دقت کنند ایلام- ایرنا- مسوول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی ایلام از مردم استان خواست به سفارش های دامپزشکی در خصوص ماهی قرمز سفره نوروز توجه کنند.
ˈجعفر رشیدیˈ روز سه شنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: مردم ماهی قرمز را از مراکز معتبر و زیر پایش دامپزشکی تهیه و از خریداری از فروشندگانی که آنها را صورت متراکم و درشرایط نامناسب بهداشتی و زیستی نگهداری می کنند، خودداری کننند.
وی اظهار کرد: مردم از خرید ماهی های دارای نشانه هایی مانند باله های تاخورده، ساییده و جمع شده و در اطراف دهان یا سطح بدن، لکه های پنبه مانند، زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز و دارای پوست رنگ پریده و لکه لکه شده هستند، خودداری کنند.
مدیر روابط عمومی دامپزشکی ایلام ادامه داد: همچنین از خرید ماهی که حالت بی قراری دارد و پیوسته بدن خود را به اطراف می مالد، چشم ها به صورت یک طرفه و یا دوطرفه بیرون زده اند و پولک های ماهی ریخته است، باید پرهیز کرد.
رشیدی بیان کرد: برای نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مقدار آب مورد نیاز هر قطعه یک لیتر است و یک تا دو بار در هفته باید آب ماهی عوض شود.
وی از مردم خواست شن و ماسه های رنگی برای تزیین آکواریوم و تنگ های ماهیان استفاده نکنند.
مسوول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی ایلام رعایت مواردی چون شست و شوی تمام بخش های دست ها با آب و صابون پس از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری ازدست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آن ها دست نزدن به چشم- صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم را ضروری دانست.
رشیدی تاکید کرد: غذاهای ماهیان آکواریومی باید در جاهای خنک، تاریک و خشک و در ظروف بسته نگهداری شود.
وی افزود: ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربو هیدرات تغذیه شود و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند، استفاده از غذاهای آماده بهتر است و غذادهی باید یک یا دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.
مدیر روابط عمومی امپزشکی ایلام هشدار داد: در صورت بروز هر گونه نشانه های بیماری یا ناراحتی، ماهی بیمار باید فوری از دیگر ماهی ها جدا شده و برای جلوگیری از سرایت بیماری، ماهی مریض جدا از دیگر ماهی ها نگهداری شود.
رشیدی نگه داشتن ماهی بیمار به مدت بیست دقیقه در یک لیتر آب با یک قاشق نمک اضافه شده را برای برخی از بیماری ها مفید دانست.
وی اضافه کرد: آب مورد استفاده برای ماهی باید بهداشتی باشد و در مورد آب های آشامیدنی شبکه آب رسانی شهری باید یا کلرزدایی شده و یا برای تعادل گازها و خروج کلر، قبل از مصرف حداقل به مدت 24 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.
وی اظهار کرد: به جای نگهداری ماهی در تنگ های کوچک و نامناسب باید ماهی در ظروف شیشه ای بزرگ مثل آکواریوم یا تنگ های شیشه ای مناسب و بزرگ نگهداری شود تا افزون بر احساس آزادی و راحتی، از هوای بیشتری در آب برخوردار باشد و شرایط مناسب برای زندگی ماهی ها فراهم شود.
رشیدی گفت: مردم باید از قراردادن آکواریوم ها و تنگ های ماهی جلوی تابش و نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنند. ک/3
565
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]