تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834238623
150 نماینده مجلس یارانه میگیرند
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 150 نماینده مجلس یارانه میگیرند
کد خبر: ۳۸۵۶۲۵
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۱۷ - 10 March 2014
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: ۱۵۰ نماینده مجلس یارانه می گیرند در حالی که نماینده اصلا نباید یارانه دریافت کنند.
«غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی» در گفت و گو با ایرنا، درباره کمپین انصراف داوطلبانه از دریافت یارانه و آیا این که نمایندگان مجلس نیز حاضرند که از دریافت یارانه صرف نظر کنند، گفت: در حالی که نباید نماینده مجلس یارانه بگیرد، اکنون ۱۵۰ نماینده یارانه دریافت می کنند.
وی با تشریح دیدگاه های خود درباره اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تاکید کرد که هرچند سیستم آماری فعلی برای شناسایی خانوارهای نیازمند اشکالاتی دارد اما دولت می تواند در مرحله نخست هفت میلیون نفر را از فهرست یارانه بگیران حذف کند.
متن گفت و گوی خبرنگاران با عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس و از اعضای فراکسیون رهروان ولایت به شرح زیر است:
دولت در آستانه اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها است؛ به نظر شما چه سیاستی باید از سوی دولت اعمال شود که مشکلات مرحله نخست تکرار نشود؟
در زمان آغاز اجرای قانون هدفمندی در کشور استدلال بر این بود که دولت به عنوان تامین کننده یارانه حامل های انرژی یک ورشکسته به حساب می آید و منابع مالی لازم را در اختیار ندارد و به همین خاطر برای برقراری عدالت باید با شیب ملایم ظرف چند سال قیمت ها به نحوی تغییر کند که قیمت حامل های انرژی به ۹۰ درصد فوب خلیج فارس برسد.
با این حال در این سال ها، این اتفاق نیفتاد و هنوز هیچ کس نمی داند در کجای کار هدفمندی هستیم و یا این که چقدر کار پیشرفت کرده و هر کدام از حامل های انرژی چند درصد رشد قیمت داشته اند و یا این که در آینده هر یک با چه شیبی افزایش یابند.
از آنجا که نمی توان همه حامل های انرژی را با یک میانگین ثابت در سال آینده افزایش داد، دولت می بایست برای هر بخش یک راهبرد مشخص می نوشت اما استدلال ها بر این بود که ممکن است برخی دلالان اقتصادی از این کار سوءاستفاده کنند و به همین خاطر هیچ کس نمی تواند بگوید استراتژی کلی کشور برای رسیدن به قیمت پایه خلیج فارس در بازه زمانی پنج و حتی ۱۰ ساله چقدر است.
در ابتدای هدفمندی قرار بود منابع دولت ابتدا به سمت تولید، سلامت و نیز برنامه های عمرانی هدایت شود و بقیه به عنوان پرداخت یارانه نقدی به اقشار آسیب پذیر کمک شود اما این اتفاق نیفتاد و اکنون می بینید ۷۶ میلیون نفر یعنی رقمی بالاتر از جمعیت کشور یارانه می گیرد و بهتر بگوییم که مانند کمیته امداد نفری ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان از دولت حقوق می گیرند.
علت این ناکامی را همه می دانند؛ زیرا سهم بخش سلامت و تولید و بخش های عمرانی از این هدفمندی پرداخت نشد و در حالی که پرداخت نقدی از الزامات این قانون نبود، در دستور کار اصلی دولت قبل قرار گرفت.
پس شما معتقدید که اگر قانون هدفمندی به طور کامل اجرا شود، روش مطلوبی است؟
قاطعانه می گویم که انصافا قانون هدفمندی یکی از بهترین قوانین کشور است؛ قبل از ما کشورهای لهستان، اوکراین، مصر، مالزی و اندونزی این مسیر را در هدفمندی یارانه ها اجرا کردند و می توان گفت بسیاری از موارد مربوط به هدفمندی در ایران با قوانین لهستان در این زمینه همخوانی دارد.
عددی که دولت در قانون بودجه به عنوان درآمد هدفمندی یارانه ها در نظر گرفته است، چه میزان قابل تحقق است؟
درآمدی که دولت از آزادسازی قیمت حامل های انرژی کسب می کند، ۲۸ هزار میلیارد تومان است اما من با قاطعیت می گویم که این رقم هیچ گاه بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان نبوده است.حتی اگر فرض کنیم رقم دولت قابل تحقق باشد، باز هم با وضعیت فعلی، دولت در اجرای این قانون کسری پنهان دارد؛ دولت احمدی نژاد در سال ۹۱ این کسری را با استقراض از بانک مرکزی جبران کرد و همه می دانیم سبب شد بخشی از کشور فلج شود.
برای سال ۹۱ انتظار ما از دولت این بود که شیوه جبران این کسری در بودجه دیده شود یعنی چون دولت نمی خواهد تجربه تلخ دولت گذشته را تکرار کند، ناگزیر از افزایش حامل های انرژی در سال آینده است زیرا می خواهد این قانون را به طور کامل اجرا کند و به پرداخت یارانه محدود نشود.
با توجه به این که در قانون بودجه چهار هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای بخش سلامت، ۲ هزار میلیارد تومان برای بحث بیمه بیکاری و نیز ۱۰ هزار میلیارد تومان برای بخش تولید در نظر گرفته شده است، به نظر می رسد که حامل های انرژی حدود ۷۱ درصد باید افزایش یابد تا این کسری جبران شود.
حذف بخشی از یارانه بگیران چقدر به جبران این کسری کمک می کند؟
وقتی درآمد کم باشد و نتوان هم درآمد بیشتری کسب کرد، ناگزیر به کاهش هزینه ها هستیم. ما از دولت انتظار داریم این جرات و جسارت را داشته باشد که از تعداد یارانه بگیران بکاهد زیرا مساوات الزاما با عدالت یکی نیست و باید سرمایه داران و پردرآمدها از دایره یارانه بگیران حذف شوند.
با توجه به ایرادهایی که به شیوه شناسایی خانوارها در دوره گذشته وجود دارد چطور می توان خانوارهای پر درآمد را شناسایی و آنان را حذف کرد؟
هدفمندی و پرداخت نقدی یارانه دو داستان مجزا از هم هستند که متاسفانه خلط مبحث شده اند و همه فکر می کنند هدفمندی همان پرداخت نقدی یارانه است. دولت ابتدا باید راهبردهای خود را زمینه هدفمندی مشخص کند و سپس به سمت کمک به اقشار آسیب پذیر و پرداخت نقدی برود.
نقدی که به دولت قبل وارد شد این بود که داستان هدفمندی را در پرداخت نقدی محدود کرد در حالی که هدفمندی یارانه ها یکی از بخش های برنامه هفت بندی طرح تحول اقتصادی بود.هرچند می گویند که بانک اطلاعاتی خانوارها دچار نقص است اما این توانایی در دولت وجود دارد که در گام نخست هفت میلیون نفر از تعداد یارانه بگیران بکاهد و هیچ مشکلی نیز ایجاد نشود.
سهم واقعی پرداخت نقدی از محل اجرای قانون هدفمندی چقدر است؟
در اصل میزان یارانه نقدی که قرار بود به مردم پرداخت شود، ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان بود؛ یکی از اشتباهاتی که دولت قبل در اجرای قانون داشت این بود که سهم بخش های مختلف را نداد و رقم یارانه نقدی را به ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش داد.
اگر آن زمان سهم بخش سلامت و تولید را از درآمدهای هدفمندی مجزا می کرد و فقط ۵۰ درصد بازتوزیع داشت، سهم هر نفر ۱۳ هزار و ۷۰۰ تومان می شد.اگر بخواهیم قاعده قانونی را رعایت کنیم لذا باید سال ها این رقم ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان ثابت بماند و حامل های انرژی افزایش یابد تا به یک تعادل اقتصادی برسیم.
کارشناسان معتقدند که اگر درآمد هدفمندی صرف امور زیربنایی می شد، بسیاری از مشکلات کشور حل می شد و بازتوزیع این منابع سبب هدر رفت آن شد.
ایران در سال ۹۱ حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان صرف امور عمرانی و توسعه زیرساخت ها کرد؛ در ۹ ماهه نخست امسال نیز به طور متوسط ۹۰۰ میلیارد تومان در بخش عمرانی هزینه شده است.این رقم ها به این معنی است که در خوشبینانه ترین حالت ۱۲ هزار میلیارد تومان در سال ۹۲صرف امور عمرانی در کشور می شود در حالی که در همین سال ۴۲ هزار میلیارد تومان پول بدون هدف به جیب مردم ریخته شد.
با تداوم این شیوه دیگر نباید سوال کنیم که چرا کشور پیشرفت نمی کند و شاهد بیکاری، تورم و رکود در کشور هستیم زیرا در واقعیت هیچ برنامه ای نداریم.ما باید به آرامی حلقه یارانه بگیران را تنگ کنیم و در گام نخست می توان بدون بروز هیچ مشکلی هفت میلیون نفر را حذف کرد.در شرایط کنونی نمی توان ماهانه سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه کرد در حالی که از اهداف قانون دور شده ایم و کشور هم درگیر مشکلات اقتصادی است.
با این اوصاف پیش بینی شما از قیمت بنزین در سال آینده چگونه است؟
با توجه به قانون بودجه سال آینده بعید می دانم که قیمت بنزین آینده کمتر از هزار تومان باشد، زیرا چاپ پول و استقراض از بانک مرکزی اشتباه ترین کار است و اگر دولت بخواهد انجام دهد، حتما مجلس در برابر آن می ایستد.
برخی نمایندگان در مجلس طرحی را برای تغییر در ترکیب کمیسیون تلفیق بودجه در دست دارند که دو فوریت آن هم به تصویب رسید. نظر شما به عنوان یک عضو کمیسیون تلفیق در این خصوص چیست؟
این شیوه تغییر، کار بسیار اشتباهی است زیرا مشکل کنونی بودجه نویسی در کشور، ترکیب کمیسیون تلفیق نیست بلکه وجود احکام غیربودجه ای در بودجه های سنواتی است.من با قاطعیت می گویم که کمیسیون تلفیق ۶۳ روز از سال ۹۲ را صرف بودجه نویسی کرد اما خدا گواه است که بیش از نیم روز روی بودجه کار نکرد.
هرچند پیش می آمد که کمیسیون تلفیق ۱۸ ساعت در روز جلسه می گذاشت و حتی اعضا شب را در مجلس می گذراندند اما ۶۲ کاری که در این ۶۲ روز انجام شد، بودجه نویسی نبود.مشکل ما این است که نظام بودجه نویسی مشکل دارد؛ ما در قالب بودجه، قوانین یک ساله می نویسیم و یک انتظار در جامعه ایجاد می کنیم اما برای سال بعد آن قانون نقض می شود یا از آن خبری نیست.
راه چاره این نیست که قوانین ثابت کشور را برای یکسال تغییر دهیم و یا قوانین یکساله بنویسیم بلکه در گام نخست باید احکام غیربودجه ای از بودجه خارج شود.برای سال آینده انتظار ما از دولت این است که لایحه بودجه ۹۴ را واقعی، با رعایت اصول ۵۲ و ۵۳ قانون اساسی نگاشته شود به نحوی که هیچ حکم غیربودجه ای در لایحه نباشد.هر طور که آرایش کمیسیون تلفیق بودجه تغییر کند، اصل موضوع که تغییر شیوه بودجه ریزی است، عوض نمی شود.
راهکار پیشنهادی کمیسیون برنامه و بودجه در این زمینه چیست؟
اکنون کمیسیون برنامه و بودجه به همراه کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس طرحی را تهیه کرده اند که در صورت تصویب نهایی مجلس بسیاری از ایرادها و مشکلاتی که نمایندگان به آن معترضند، حل می شود.مبنای طرح بر این است که کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تمام اعضای کمیسیون های تخصصی جداگانه جلسه بگذارد و همه مباحث و دغدغه های آن کمیسیون را در بودجه در نظر بگیرد.
از آنجا که در این طرح دیده شده هر کمیسیون دو روز با کمیسیون برنامه و بودجه بر سر لوایح بودجه جلسه بگذارد، و از سوی دیگر هر کمیسیون حداکثر ۵ بند در بودجه دارد، این کار زمان بر نیست و همه نمایندگان نیز آن دخیل هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]
صفحات پیشنهادی
میزان یارانه نقدی 13هزار و 700تومان بود/ 150نماینده مجلس یارانه می گیرند
میزان یارانه نقدی 13هزار و 700تومان بود 150نماینده مجلس یارانه می گیرندتاریخ انتشار دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۵ ۱۱ عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد ۱۵۰ نماینده مجلس یارانه می گیرند در حالی که نماینده اصلا نباید یارانه دریافت کنند «غلامعلینماینده مجلس: مدیریت کشور بدون اجرای هدفمند سازی یارانه ها دشوار است
نماینده مجلس مدیریت کشور بدون اجرای هدفمند سازی یارانه ها دشوار است تبریز - ایرنا - عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها در راستای کاهش مشکلات اقتصادی کشور تاکید کرد محمد حسین فرهنگی روز چهارشنبه در همایش اتحادیه انجمن های اسلامی کارخانه هنماینده مجلس: مردم هنوز آثار مثبت هدفمندی یارانه ها را لمس نکرده اند
نماینده مجلس مردم هنوز آثار مثبت هدفمندی یارانه ها را لمس نکرده اند کرمان - ایرنا - نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت به دلیل عدم اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانه ها در سه سال گذشته موجب شد تا فواید اجرای هدفمندی در نظر مردم خوب نمایایان نشد و بیشتر آثار تلخ آن رایک نماینده مجلس: باید دولت را در اجرای هدفمندی یارانه ها یاری کرد
یک نماینده مجلس باید دولت را در اجرای هدفمندی یارانه ها یاری کرد بجنورد - ایرنا - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت باید دولت را در اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها یاری کرد به گزارش ایرنا موسی الرضا ثروتی شنبه در جمع خبرنگاران بجنوردی گفت اختصاص 100عضو کمیسیون برنامه و بودجه: 150 نماینده مجلس یارانه می گیرند
اختصاصی عضو کمیسیون برنامه و بودجه 150 نماینده مجلس یارانه می گیرند تهران - ایرنا - عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اعلام کرد 150 نماینده مجلس یارانه می گیرند در حالی که نماینده اصلا نباید یارانه دریافت کنند غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی روز دوشنبه در حاشینماینده مجلس: هدف از اقتصاد مقاومتی افزایش بهره وری است
نماینده مجلس هدف از اقتصاد مقاومتی افزایش بهره وری است تبریز - ایرنا - نماینده مردم تبریز آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هدف از اقتصاد مقاومتی ارایه روش های انقباضی در سیستم اقتصادی نیست گفت منظور اصلی از این نوع اقتصاد جلوگیری از حیف و میل و افزایش بهره ورنماینده مجلس: هزینه بالایی بخاطر تصادفات رانندگی می پردازیم
نماینده مجلس هزینه بالایی بخاطر تصادفات رانندگی می پردازیم کرمان - ایرنا - نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت در حالی مساله تحریم کمبود منابع و امکانات را مطرح می کنیم که سالانه هزینه های بسیار زیادی را بخاطر تصادفات رانندگی می پردازیم محمدرضا پورابراهیمی شامگانماینده مجلس: وضعیت استان کرمان به مراتب از دریاچه ارومیه بدتر است
نماینده مجلس وضعیت استان کرمان به مراتب از دریاچه ارومیه بدتر است کرمان - ایرنا - نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی گفت وضعیت استان کرمان به لحاظ منابع آبی به مراتب از دریاچه ارومیه بدتر است به گزارش ایرنا شهباز حسن پور شامگاه چهارشنبه در نشست وزیر نیرو با مدینماینده مجلس: باید بدنبال توسعه برند جهانی کاشان در صنعت فرش باشیم
نماینده مجلس باید بدنبال توسعه برند جهانی کاشان در صنعت فرش باشیم کاشان– ایرنا- نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس با بیان این که با کمک صنعتگران اجازه ندهیم برند کاشان در صنعت فرش گرفته شود گفت باید بدنبال توسعه و حفظ این برند در دنیا باشیم به گزارش ایرنا عباسعلی منصنماینده چالوس: رئیس مجلس، آزاد راه تهران-شمال را از قرارگاه خاتم گرفت چون غیرقانونی واگذار شده بود
نماینده چالوس رئیس مجلس آزاد راه تهران-شمال را از قرارگاه خاتم گرفت چون غیرقانونی واگذار شده بود اقتصاد > اقتصاد سیاسی - تسنیم نوشت عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اعلام اینکه وزیر راه و شهرسازی هفته آینده برای توضیح درباره آخرین وضعیت آزادراه تهران-شمالنماینده ایلام درمجلس:اقتصاد مقاومتی زمینه ساز شکوفایی اقتصادخواهدبود
نماینده ایلام درمجلس اقتصاد مقاومتی زمینه ساز شکوفایی اقتصادخواهدبود ایلام- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اقتصاد مقاومتی را زمینه ساز شکوفایی و بالندگی اقتصاد کشور دانست احمد شوهانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد اقتصاد مقاومتی به معنای این انماینده مجلس : اقتصاد مقاومتی در تقابل با اقتصاد ریاضتی است
نماینده مجلس اقتصاد مقاومتی در تقابل با اقتصاد ریاضتی است ارومیه - ایرنا - نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست بلکه برگرفته از اقتصاد اسلامی است که می تواند در برابر هجمه اقتصادی غرب علیه کشورمان مقاومت کند عابد فتاحی روز شنبه دمردگان هم در ایران یارانه میگیرند!
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۱۰ رییس کمیسیون تجارت اتاق تهران گفت با تعیین سطح درآمدی افراد از سوی دولت آنهایی که از سقف درآمدی بیشتری برخوردارند یارانه نقدی ماهانه دریافت نمیکنند محسن بهرامی ارض اقدس در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اعلام این که 500 هنماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس: بستههای حمایتی در فاز دوم هدفمندی یارانهها برای صنایع در نظر گرفته شد
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس بستههای حمایتی در فاز دوم هدفمندی یارانهها برای صنایع در نظر گرفته شدنماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی گفت بستههای حمایتی در فاز دوم هدفمندی یارانهها برای صنایع در نظر گرفته شد به گزارش خبرگزاری فارس از یزد محمدصالح جوکارنماینده مجلس: اقتصاد مقاومتی زمینه ساز شکوفایی و بالندگی اقتصاد خواهد بود
نماینده مجلس اقتصاد مقاومتی زمینه ساز شکوفایی و بالندگی اقتصاد خواهد بود ایلام- ایرنا- عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اقتصاد مقاومتی را زمینه ساز شکوفایی و بالندگی اقتصاد کشور دانست احمد شوهانی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا بیان کرد اقتصاد مقاومتینماینده مجلس: اقتصاد مقاومتی زیرساخت توسعه کشور است
نماینده مجلس اقتصاد مقاومتی زیرساخت توسعه کشور است ارومیه - ایرنا - نماینده مردم ماکو چالدران شوط و پلدشت در مجلس شورای اسلامی گفت اقتصاد مقاومتی بالاترین انگیزه زیرساخت و سند اقتصادی برای توسعه کشور است محمد علی پور روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود بنماینده مجلس: قانون ارائه بیمه کیفیت ساختمان اجرا نشده است
نماینده مجلس قانون ارائه بیمه کیفیت ساختمان اجرا نشده است اصفهان- ایرنا- نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت قانون ارائه بیمه کیفیت ساختمان در کشور اجرایی نشده است به گزارش ایرنا حمید رضا فولادگر روز پنجشنبه در دومین کنفرانس ملی مصالح و سازه های نوین در مهندسی عمران-
اقتصادی
پربازدیدترینها