واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شبكه مدرسه روي بخاريهاي نفتي!
شنيدهها حاكي از آن است كه وزير آموزش و پرورش قصد دارد با همكاري صداوسيما شبكهاي مجزا به نام شبكه «مدرسه» در تلويزيون راهاندازي كند
شنيدهها حاكي از آن است كه وزير آموزش و پرورش قصد دارد با همكاري صداوسيما شبكهاي مجزا به نام شبكه «مدرسه» در تلويزيون راهاندازي كند؛ شبكهاي كه محتواي آن در رابطه با دانشآموزان و فرهنگيان است و در آن برنامههاي ويژهاي براي اين قشر پخش ميشود. به طورحتم با توجه به گستردگي سازمان آموزش و پرورش كه مخاطبان زيادي هم دارد نياز است تا در رسانه ملي فضايي براي آنها باشد اما سؤال ما اين است چرا موازيكاري؟! مگر قرار نبود تا شبكه آموزش همانگونه كه از اسمش هم پيداست در اين راستا عمل كند؟! پس در اين ميان كاربرد شبكه آموزش چيست؟! عليالظاهر وزير آموزش و پرورش ميخواهد به اين بهانه از اولياي دانشآموزان مبالغي دريافت كند، زيرا همه مسئولان كم و بيش معتقد هستند كه بيشترين بار هزينه به عهده آموزش و پرورش است معلوم نيست علت اين كار كه مسلماً هزينه ميلياردي هم براي تأسيس و اجرايي كردن آن ميخواهد چيست؟!
اين درحالي است كه هنوز اغلب مدارس ما استاندارد نيستند و شرايط اوليه ايمنسازي درمورد حوادثي چون زلزله را ندارند حتي برخي از مدارس قدمتشان به عهد قاجار ميرسد كه هر آن احتمال خراب شدن آنها برسر دانشآموزان است؛ و در مناطق محروم دانشآموزاني هنوز در شرايط بسيار نامناسب مجبور به تحصيل هستند و هنوز در بسياري از نقاط كشور مشكل بخاري نفتي و تكرار حادثه تلخ مدرسه شينآباد وجود دارد و... چه لزومي به هزينه كردن براي احداث شبكه مدرسه است؟!
آقاي وزير آموزش و پرورش! بهتر نيست بهجاي اينكه با صرف هزينه سنگين، شبكه مستقلي را تأسيس كنيد قصور اين شبكه را در ديگر شبكههاي تلويزيوني پررنگ نماييد؟! براي مثال: شبكه ورزش ميتواند پايه بسيار خوبي براي ورزش مدارس كشور باشد يا شبكه قرآن و معارف اسلامي ميتواند به آموزش كودكان و آموزش معارف و علوم قرآني آنها كمك كند و. . . اينكه وزارتخانه زيرنظر شما متقاضي تأسيس يك شبكه اختصاصي براي مدرسه شده است؛ درحاليكه چند سال پيش شبكه آموزش براي همين منظور تأسيس شد ولي از قرار نتوانست در راستاي اهداف آموزشي خود برنامه مشخصي داشته باشد و اين خود جاي سؤال دارد؟! براي نمونه چرا برنامه «راديوهفت» درشبكه آموزش پخش ميشود؟!
آقاي وزير آموزش و پرورش! بهتر نيست بهجاي اينكه اينگونه بودجه بيتالمال را هزينه كنيد آن هم در زماني كه بحران مالي زياد است و حضرت آقا فرمان به اقتصاد مقاومتي دادهاند راهكار ديگري بينديشيد و در ساير شبكههاي تلويزيون فعال باشيد و فرهنگسازي كنيد؟!
مسلماً اين برنامههاي وزارت آموزش و پرورش، كاملاً مغاير با اقتصاد مقاومتي است؛ درحاليكه اين سازمان عريض و طويل، چالههاي زيادي درمباحث اقتصادي دارد هزينهتراشي بيهوده تعجبآور است و آموزش و پرورشي كه هنوز برخي از مديران آن به نام كمك به مدرسه (براي همه اولياي دانشآموزان اجباري است) مدتهاست اصل 31 قانون اساسي كشور را رسماً زير سؤال برده است و برخي از خانوادهها را نسبت به دوگانگي حرف وعمل نظام بدبين كرده است چه لزومي دارد كه ناگهان ميلياردها تومان بودجهاي كه حق سرانه آموزشي كودكان و نوجوانان اين مرز و بوم است را هزينه كاري كند كه ضرورت چنداني ندارد و مشابه آن در تلويزيون موجود است؟! اگر اين سازمان ميخواهد به تلويزيون راه يابد، بايد به دنبال مطالبه حق خود باشد كه در شبكه آموزش جايگاه خود را بازيابد يا با تعامل ديگر مديران شبكههاي تلويزيوني حضوري مؤثر داشته باشد، نه اينكه از كيسه بيتالمال بلندگويي براي اهداف سياسي مهيا كند، زيرا سياست تا وقتي خوب است كه در خدمت فرهنگ و آموزش باشد نه خلاف آن.
نویسنده : اسماء معتمدي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 19 اسفند 1392 - 16:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]