واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تجاری سازی پروژه های تحقیقاتی دانشجویان در خراسان رضوی ضروری است مشهد - ایرنا - رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بر تجاری سازی پروژه های تحقیقاتی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و کمک به پویایی بخش تولید استان تاکید کرد.
به گزارش ایرنا، ˈراضیه علیرضاییˈ روز دوشنبه در نشست مشترک فعالان و مدیران ارشد اجرایی صنعت غذای خراسان رضوی و پژوهشگران پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد گفت: 30 درصد از صنعت استان متعلق به صنایع غذایی است.
وی اظهار داشت: خراسان رضوی از نظر توسعه صنایع غذایی در بخشهای نیروی انسانی ماهر، دانش فنی، پژوهشکده و رشته های دانشگاهی، تکنولوژی و ماشین آلات در کشور بلامنازع و منحصر به فرد می باشد و همه حلقه های زنجیره تولید صنایع غذایی در این منطقه کامل است.
او بیان کرد: حلقه مفقوده صنعت غذا در خراسان رضوی، فقدان تجاری سازی پروژه های تحقیقاتی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه های این استان است.
وی گفت: اکنون شمار دانشجویان صنایع غذایی، دانش آموختگان رشته صنایع غذایی، مراکز پژوهشی و تعداد ماشین آلات در این استان به حد کفایت و در برخی موارد بیشتر از نیاز است اما در مقابل تعداد پروژه هایی که منجر به تولید می شوند، بسیار محدود است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: به رغم برخورداری از تمام موارد لازم برای توسعه صنعت غذا در این استان به دلیل پراکنده کاری دست اندرکاران و فقدان ارتباط دو سویه و محکم بین تحقیقات دانشگاهی و بخش تولید هنوز این چرخه کامل نشده است.
علیرضایی اظهار داشت: مراکز دانشگاهی استان باید با همکاری سازمان های دست اندرکار فرآیندهایی طراحی کنند تا یک ارتباط دو سویه و مستقیم بین صنعت و تکنولوژی و توانمندیهای فنی و مهندسی و آموزش های مرتبط با آن ایجاد شود.
وی افزود: باید نتایج تحقیقاتی دانشجویان در دانشگاه ها و مراکز رشد به سوی تجاری شدن گرایش یابد و فاصله معنادار بین پایان نامه های دانشجویی و عناوین تولیدات داخلی در استان کمتر شود.
او اظهار داشت: سیاست های اقتصاد مقاومتی به اتمام واردات دانش فنی و تکنولوژی به کشور و منتج شدن پروژه های تحقیقاتی به تولید، کمک می کند لذا باید دست اندرکاران به صورت جدی این مساله را مورد توجه قرار دهند.
وی تاکید کرد: تشکلهای صنفی – صنعتی باید در چارچوب رشد اقتصاد کشور در سطح بین المللی، وارد عمل شوند و از پروژه های تحقیقاتی - پژوهشی در بخش دولتی و نیمه دولتی مانند جهاد دانشگاهی حمایت کنند.
وی رفع مشکلات موجود برای ایجاد نوگرایی در صنعت، رفع مشکلات بخش تولید و صنعت، رساندن استانداردهای تولید به سطح بین المللی، تعمیق پایه های تولید و افزایش دانش فنی برای ساخت ماشین آلات را در راستای پویایی اقتصاد ضروری دانست.
علیرضایی گفت: باید با آینده نگری، یک رفتار صنعتی، رقابت پذیر و بین المللی را در عرصه تولید در پیش گیریم و همزمان با تداوم این روند چرخه تولید را در خراسان رضوی کامل کنیم.
وی قرار داشتن دانش فنی تولیدی دانشگاه ها در مالکیت دولت را یکی از چالشهای موجود در اتصال بخش تولید به دانشگاه دانست و گفت: تشکلها باید نحوه فرآیند حقوقی واگذاری پروژه های تحقیقاتی به بخش خصوصی را به عنوان یک شاخص بهبود فضای کسب و کار حل و فصل کنند که در این میان جهاد دانشگاهی نقش مهمی ایفا می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تبیین نحوه مشارکت دولت و بخشهای دولتی در تامین هزینه های پروژه های تحقیقاتی از سوی تشکلها، ایجاد ارتباط منسجم بین دولت و بخش خصوصی، تعریف پروژه های تحصیلات تکمیلی در فرآیندهایی که راهگشای مسائل و مشکلات صنعت استان باشد را مورد تاکید قرار داد./2
7489 /664
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]