واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زکات سلامتی، مرهمی بر روح خسته بیماران مبتلا به سرطان تهران - ایرنا - اکنون 300 هزار سرطانی در کشور زنده هستند و در این میان زکات سلامتی افرادی که توانایی حمایتی دارند باید به میدان بیاید و مرهمی بر روح خسته و جسم افراد مبتلا و خانواده بیماران باشد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ستاد اجرایی اوراق وقف (امینانه)، سرطان نه تنها جسم بیماران را درگیر می کند و ذره ذره توان و رمق مبتلایان را خشک می کند، بلکه هزینه های ناشی از درمان، توان مالی خانواده را نیز به سوی فقر سوق می دهد.
سرطان به عنوان یک معضل مهم در بسیاری از کشورهای دنیا مطرح است، بطوریکه در آمار ارائه شده در سال 2007 میلادی، نزدیک هشت میلیون مرگ را ناشی از سرطان گزارش کرده اند و طبق تخمین های انجام شده پیش بینی می شود که این تعداد مرگ ناشی از سرطان، به 11 میلیون و نیم نفر در سال 2030 میلادی برسد.
در ایران سرطان بعد از بیماری های قلبی و عروقی و سوانح و حوادث، سومین عامل مرگ و میر اعلام شده است که پیش بینی می شود در 10 سال آینده به دومین علت مرگ و میر تبدیل شود.
هر سال بیش از 30 تا 40 هزار نفر در اثر سرطان جان خود را از دست می دهند و شیوع بالای سرطان در ایران و کاهش سن ابتلا به این بیماری سخت و پرهزینه زنگ خطری را به صدا در می آورد که کاش به گوش آنانکه دستشان به جایی می رسد، برسد.
** ضرورت وجود حمایت های طلایی
هزینه های سرسام آور درمان سرطان در ایران در شرایطی است که سازمان های بیمه گر، حمایت اندکی از این بیماران می کنند و طبق آمار ها و جداول ارائه شده توسط بیمه های تکمیلی و طلایی و ... باز هم بیش از 70 درصد هزینه های درمانی از جیب مردم پرداخت می شود و باز هم فرد مبتلا می ماند و حساب های پس اندازی که سیر نزولی را طی کرده و تمام شده و بدهی هایی که رو به فزونی می گذارد و با شیبی تند، شالوده یک خانواده را بر هم می زند.
** سرطان، 700 هزار ایرانی را زیر خط فقر می برد
علی اکبر سیاری معاون بهداشتی وزارت بهداشت نیز با تاکید بر اهمیت حمایت از بیماران سرطانی گفت: سالانه 700 هزار ایرانی بدلیل هزینه های بالای درمان به زیر خطر فقر می روند؛ تعداد زیادی هم ورشکسته می شوند. در این میان سهم سالانه بیماران سرطانی از هزینه های درمان دو هزار میلیارد تومان است و یک بیمار سرطانی سالانه 20 میلیون تومان هزینه می کند.
** 300 هزار سرطانی در کشور زنده هستند
یادمان باشد یک بیمار سرطانی نیاز به تغذیه، مراقبت، دارو و حمایت دارد و اکنون 300 هزار نفر سرطانی در کشور زنده هستند و در این میان زکات سلامتی افرادی که توانایی حمایتی دارند باید به میدان بیاید و مرهمی باشد بر روح خسته و جسم بیمار فرد مبتلا و خانواده آنها.
رنج مضاعف هزینه های درمان سرطان در کنار درد های این بیماری، زمینه تحمیل فشار های اقتصادی و اجتماعی زیادی نیز به همراهان و خانواده های این بیماران ایجاد می کند.
بطوریکه بررسی ها نشان می دهد، خانواده های درگیر با این بیماری علاوه بر هزینه های سنگین مالی، با فشار ها و مشکلاتی همچون کاهش بازدهی و بهره وری، از دست دادن یا تغییر شغل به سمت مشاغل کم درآمد تر، از دست دادن فرصت های ارتقا و پیشرفت، از دست دادن حقوق و درآمد به دلیل مرگ زودرس، اتلاف زمان کار و خانه داری توسط اعضای خانواده و دوستان، کاهش پتانسیل افراد داوطلب یا مراقبان در جامعه، درد و رنج داغ دیدگی و نقایص روانی - اجتماعی، افسردگی و ... مواجه هستند.
** چاره در دست کریمان است
اما همه اینها چاره دارد و چاره در دست کریمان است. مردمانی که نه صرفاً حساب بانکیشان بلکه حساب انسانیتشان پر است. شاید خود درد نداشته باشند اما همدردی بلدند. زندگیشان فقط دنیا نیست، آخرت هم هست و برای داشتن و ساختن آخرت، آجری بر روی آجر می گذارند برای ساختن بیمارستانی برای مبتلایان به سرطان تا دعای این بیماران همیشه دستگیر راهشان باشد.
** جهاد دانشگاهی و اوراق وقف
علی رضا زجاجی مشاور رییس و مدیر کل حوزه ریاست جهاد دانشگاهی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی می تواند با توجه به امکاناتی که دارد، روش های نوین وقف را در میان دانشگاهیان و در دانشگاه ها معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه وقف مقوله ای است که در همه جای دنیا وجود دارد و اجرا می شود، گفت: در کشور ما وقف رنگ و بوی دینی و اعتقادی دارد و در حال حاضر به خصوص با توجه به زمانه و نیازهای خاص عصر حاضر باید بیشتر به آن پرداخته شود.
زجاجی با اشاره به انتشار اولین اوراق وقفی با هدف ساخت بیمارستان تخصصی مربوط به بیماران مبتلا به سرطان افزود: برای آشنا کردم عموم مردم با این اوراق، ابتدا باید نخبگان جامعه با آن آشنا شده و به وقف این اوراق اقدام کنند.
وی با تأکید بر اینکه فرهنگ سازی اوراق وقفی از اکنون باید صورت گیرد و نتایج آن به صورت آشکار و واضح به مردم نشان داده شود، گفت: نتایج وقف نیز باید نمود بیرونی قوی داشته باشد.
زجاجی تصریح کرد، با جلب اعتماد مردم، آنان بطور یقین از شکل های مدرن وقف استقبال خواهند کرد؛ جهاد دانشگاهی نیز می تواند با توجه به امکاناتی که دارد، روش های نوین وقف را در میان دانشگاهیان و در دانشگاه ها معرفی کند.
وی ادامه داد: مساله وقف در امور زیربنایی سایر کشورها مانند دانشگاه ها و مباحث پژوهشی و آموزشی به صورت گسترده وجود دارد، البته در این کشورها نظارت بسیار دقیقی بر نحوه اجرای نیت واقف و عمل به وقف صورت می گیرد.
این مسوول جهاد دانشگاهی، مقوله های وقفی در گذشته را از آب انبار تا مسایل آموزشی و عبادی مانند مدرسه و مسجد عنوان کرد و گفت: متأسفانه طی دوره ای، از وقف های موجود به درستی محافظت نشده و این موجب صدمه دیدن فرهنگ وقف شد.
زجاجی به وجود پتانسیل قوی در کشور برای انجام امور خیر اشاره کرد و ادامه داد: خیرین زیادی در کشور وجود دارند که دور هم جمع شده و اقدام به ساخت و راه اندازی مراکز خیریه کرده اند.
مشاور رییس و مدیر کل حوزه ریاست جهاد دانشگاهی تصریح کرد، می توان با مدیریت قوی و صحیح موقوفات، اطمینان را به وقف بازگرداند، تا همه اطمینان حاصل کنند که در صورت وقف کردن اموالشان، این موقوفه برای همیشه وقف باقی خواهد ماند. از سوی دیگر باید کارهای پژوهشی و افکار سنجی در خصوص نحوه بازگرداندن اعتماد مردم به وقف صورت گیرد.
اجتمام ** 3377 ** 1071
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]