محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844711794
اقتصاد مقاومتی، ریاضتی و ایستا نیست بلکه یک اقتصاد منعطف و چابک است
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
اقتصاد مقاومتی، ریاضتی و ایستا نیست بلکه یک اقتصاد منعطف و چابک است تهران – ایرنا – به اعتقاد برخی از اقتصاددانان، اقتصاد مقاومتی معمولاً در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده یک کشور قرارمی گیرد که منفعل نیست و در مقابل اهداف اقتصادی سلطه، ایستادگی کرده و سعی درتغییر ساختارهای اقتصادی موجود وبومی سازی آن براساس جهان بینی و اهداف مورد نظر آن کشور دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، برای تداوم این نوع اقتصاد، باید هرچه بیشتر به سمت محدود کردن استفاده از منابع نفتی و رفع وابستگی اقتصاد حرکت کرد و توجه داشت که اقتصاد مقاومتی در شرایطی معنا پیدا می کند که فشارها اعم از جنگ و یا تحریم وجود داشته باشد زیرا اقتصاد مقاومتی در برابر جنگ اقتصادی و جنگ نرم دشمن معنا پیدا می کند.
به هر حال اقتصاد مقاومتی مفهومی است که در پی مقاوم سازی، بحران زدایی و ترمیم ساختار نهادهای فرسوده و ناکارآمد موجود اقتصادی مطرح می شود که به طور قطع باور و مشارکت همگانی و اعمال مدیریت های عقلایی و مدبرانه، پیش شرط و الزام چنین موضوعی است.
اقتصاد مقاومتی به معنی تشخیص حوزه های فشار و متعاقبا تلاش برای کنترل و بی اثر کردن آن تبعات نامطلوب و تبدیل چنین فشارهایی به فرصت است، ضمن آنکه برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی باید وابستگی های خارجی کاهش یافته و برای افزایش تولید داخلی و رسیدن به خودکفایی بیشتر تلاش شود.
اصطلاح اقتصاد مقاومتی اولین بار پس از محاصره غزه در سال ۲۰۰۵ که ناتوانی در امر صادرات، امکان صدور و در نتیجه کشت بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله توت فرنگی را کاهش یافته بود، استفاده شد و ضوابط و معیارهای حاکم بر مفهوم اقتصاد مقاومتی شناسایی گردید.
و اما موضوع اقتصاد مقاومتی در ایران اولین بار در شهریور ماه سال 89 و پس از تشدید تحریم ها علیه کشورمان از سوی رهبر معظم انقلاب به دلیل پیش بینی های ایشان با هدف صیانت از انقلاب مطرح شد و این در حالی است که در سالهای اخیر نیز ضرورت توجه به این الگو سبب شده مقام معظم رهبری توجه به آن را مورد تاکید قرار دهند.
با توجه با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب باید طوری عمل کنیم که حتی در شرایط فشار اقتصادی، رشد و شکوفایی اقتصادی را شاهد باشیم؛ بنابراین آنچه از اقتصاد مقاومتی برداشت می شود، یک اقتصاد ریاضتی و ایستا نیست بلکه یک اقتصاد منعطف و چابک است که قدرت مقابله با فشارهای بیرونی و درونی را دارد و می تواند در هر شرایطی شاخص های کلان اقتصادی را در سطح مناسب نگه دارد.
وجود استعدادهای متعدد معنوی و مادی، ذخائر، منابع متنوع و زیرساخت های گسترده و مهمتر از همه برخورداری از نیروی انسانی متعهد و کارآمد و پیروی از الگوی اقتصاد بومی و علمی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است نه تنها می توان زمینه فایق آمدن بر همه مشکلات اقتصادی را که دشمن با تحمیل یک جنگ اقتصادی تمام عیار در برابر این ملت بزرگ ایجاد کرده، فراهم آورد بلکه می توان آن را به شکست و عقب نشینی وا دار کرد.
هرچند دشمن به دلیل ضعف درونی و استراتژیک ما تاکنون نتوانسته سیستم اقتصادی جمهوری اسلامی را مختل کند، اما تا حدودی بر نقاط ضعف و اجزای ناقص این سیستم فشار وارد آورده که باید با تقویت بنیه اقتصادی و رفع نارسایی ها، نسبت به کاهش فشارها در این بخش اقدام شود.
وابستگی به درآمدهای حاصل از اقتصاد تک محصولی و صادرات نفت خام، شکاف طبقاتی و فقر نسبی، فساد اقتصادی و اداری، عدم شایسته سالاری علمی، ضعف نظام بانکداری، پولی و سیستم ارزی کشور، بی توجهی به تغییر هرم جمعیتی و سالخوردگی جمعیت، قوانین دست و پاگیر اداری و فضای کسب و کار و بیکاری تحصیلکرده ها از جمله نارسایی های موجود در اقتصاد ایران است.
وجود سرمایه های سرگردان ناشی از دستوری بودن تعیین نرخ ارز و سود، قاچاق کالا به داخل و خارج، عدم نظارت دقیق بر چرخه توزیع کالا به صورت عمده فروشی و خرده فروشی درکشور، ضعف حمل و نقل ریلی به عنوان زیربنای توسعه اقتصادی ، بی توجهی به سرمایه های اجتماعی و نمادین کشور از دیگر ضعف های اقتصاد ایران است که برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید برطرف شوند.
به هر حال برای ایجاد شرایط تعیین شاخص اقتصاد مقاومتی باید تدابیر لازم برای رفع این ضعف ها صورت گیرد در غیر این صورت این مشکلات جامعه را با تبعات نامطلوب فرهنگی و اجتماعی متعددی مواجه خواهد کرد که این نارسایی ها دیگر با شوک درمانی رفع نخواهند شد.
با وجودی که مقام معظم رهبری مردمی کردن اقتصاد را از الزامات اقتصاد مقاومتی ذکر فرموده اند، اما با این نظام پولی، بانکی و ارزی و نرخ سود بیش از 20 درصد، آیا مردم دیگر به فعالیت های تولیدی و اقتصادی فکر خواهند کرد یا در پی افزایش اندوخته در بانک و استفاده از سودهای ناشی نوسانات قیمت در بازار خواهند بود؟
کاهش وابستگی به درآمدهای نفت و گاز به مفهوم کنار گذاشتن نفت و گاز از اقتصاد ملی نیست، بلکه به معنای جلوگیری از خام فروشی و ایجاد رانت برای افرادی است که با درآمدهای حاصل از نفت و گاز ارتباط نزدیک دارند.
به دنبال ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و پس از آن دستور رئیس جمهور به جهانگیری معاون اول رئیس جمهور مبنی بر لزوم ساماندهی اقدامات بایسته در جهت جلب مشارکت گسترده همه نهادها و آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی، برای دستیابی به رشد پویا و تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله، معاون اول رئیس جمهور، طی ماموریت های جداگانه ای، تکالیف وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی و معاونان رئیس جمهور و بانک مرکزی را ابلاغ کرد.
در این احکام، سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در سرفصل های تخصصی دسته بندی و از دستگاه های اجرایی خواسته شده، برنامه و اقدامات و پیشنهادهای اجرایی مشروح خود را جهت اجرایی نمودن این سیاست ها در حوزه وظایف شان تدوین و در مقاطع کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت حداکثر ظرف مدت 20 روز اعلام کنند.
معاون اول رئیس جمهور از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور خواست نسبت به یکپارچه سازی گزارش های واصله و تهیه گزارش تلفیقی، اقدام و ترتیبی اتخاذ گردد تا قبل از پایان سال جاری، اولین گزارش از مجموعه اقدامات انجام شده برای دفتر معاون اول رئیس جمهور ارسال شود.
جهانگیری دستگاه های اجرایی را مکلف نموده گزارشی از عملکرد برنامه های مصوب و سایر اقدامات خود را به صورت ادواری سه ماهه جهت ارزیابی و پیگیری ارائه دهند.
این احکام به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، جهادکشاورزی، علوم، تحقیقات و فناوری، نیرو، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، نفت، فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور خارجه، راه و شهرسازی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان ملی استاندارد ایران و دبیرخانه هماهنگی شورای مناطق آزاد تجاری و صنعتی و ویژه اقتصادی ابلاغ شده است.
در ماموریت های محوله به دستگاه های اجرایی کشور آنها موظف شده اند در برنامه ها و اقدامات کوتاه مدت خودشان بخشنامه ها، مقررات و قوانینی که مانع اجرای سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی می باشد، شناسایی و برای لغو یا اصلاح آنها پیشنهاد دهند تا از مبادی قانونی اقدام شود.
در بخش دیگری از این ماموریت ها به دستگاه های اجرایی کشور تکلیف شده با توجه به سال های باقیمانده از برنامه پنجم توسعه و ضرورت پیش بینی های لازم برای برنامه ششم توسعه، اقدامات و برنامه های هر دستگاه را در رابطه با سیاست اقتصاد مقاومتی به صورت دقیق، شفاف و با زمان بندی مشخص تهیه کنند.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری نیز در رابطه با ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی طبق اصل 110 قانون اساسی، گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای شرایط فوق العاده و اضطراری نیست
محمدباقر نوبخت در یکصد و بیست و یکمین جلسه نهاد تعامل، افزود: برخلاف تصوراتی که از هدف اجرایی اقتصاد مقاومتی ارایه می شود، این سیاست در راستای برنامه های توسعه و پیشرفت کشور است ضمن آنکه برهمین اساس نیازمند تغییر ریل و تدوین برنامه های دیگر نیستیم.
نوبخت تاکید کرد: برنامه سیاست های اقتصاد مقاومتی هیچ تغییری در برنامه ها ایجاد نمی کند و تنها مقوم برنامه هاست تا بتوانیم در برابر شوک ها، تکانه ها و همچنین سنگ اندازی ها مسیر را پیش ببریم.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور اضافه کرد: کمیته تدوین نقشه راه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی در این معاونت تشکیل شده است و تا آخر سال سیاست های اجرایی آن تدوین خواهد شد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز از تشکیل کمیته اقتصاد مقاومتی در این وزارتخانه خبر داد و گفت: سیاست هایی که مقام معظم رهبری ابلاغ کردند، سر لوحه فعالیت ها و برنامه ها این وزارتخانه خواهد بود.
علی طیب نیا افزود: راه نجات اقتصاد ایران از وابستگی به درآمدهای نفتی و آسیب پذیری از قیمت های بین المللی را در پیروی از رهنمودهای رهبری و سیاست های اقتصاد مقاومتی می دانیم.
وی تصریح کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی کارگروه مذکور را در این راستا تشکیل داده تا برنامه جامعی را برای تحقق این سیاست ها تدوین کند.
رئیس مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی نیازمند فهم مشترک دولت و مجلس از این موضوع است، گفت: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی، راه اندازی دبیرخانه ویژه ای در این زمینه در دستور کار مرکز پژوهش های مجلس قرار گرفته است.
کاظم جلالی با بیان اینکه سیاست های اقتصاد مقاومتی باید یک راهبرد بلندمدت جهت علاج دردهای یکصد ساله اخیر اقتصادی باشد، گفت: نباید به تعیین راهکارهای اقتصاد مقاومتی به عنوان یک کار موقت نگاه شود که با بازشدن شیرهای نفت این رویکرد تغییر کند بلکه ابن رویکرد باید در طولانی مدت دردهای اقتصاد کشور را درمان کند.
اقتصام(5)9141
انتهای پیام /*
19/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]
صفحات پیشنهادی
شمخانی: اقتصادمقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست
شمخانی اقتصادمقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست کد خبر ۳۸۲۱۸۹ تاریخ انتشار ۰۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹ ۱۷ - 25 February 2014 دبیر شورای عالی امنیت ملی تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی را اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که جهادگران و رزمندگان خطشکنان بیبدیل این عرصهاند دانست و تصریح کردشمخانی: اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست/ اولویت با شفافسازی نظام مالی کشور است
شمخانی اقتصاد مقاومتی اقتصاد ریاضتی نیست اولویت با شفافسازی نظام مالی کشور است اقتصاد > اقتصاد کلان - مهر نوشت دبیر شورای عالی امنیت ملی تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی را اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که جهادگران و رزمندگان خطشکنان بینماینده مجلس: اقتصاد مقاومتی، بهترین تاکتیک کاهش ضعف های اقتصادی کشور است
نماینده مجلس اقتصاد مقاومتی بهترین تاکتیک کاهش ضعف های اقتصادی کشور است مبارکه اصفهان- ایرنا- نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی گفت راهبرد اقتصاد مقاومتی بهترین تاکتیک برای جبران یا کاهش نقاط ضعف در حوزه اقتصادی ایران است به گزارش ایرنا علی ایرانپور روز جمعه در سخنرامام جمعه اصفهان: یکی از قدمهای مهم در اقتصاد مقاومتی، رفع مشکلات یکدیگر است
امام جمعه اصفهان یکی از قدمهای مهم در اقتصاد مقاومتی رفع مشکلات یکدیگر است اصفهان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان گفت یکی از قدمهای مهم در اقتصاد مقاومتی که منظور نظر رهبر معظم انقلاب نیز هست به فکر هم بودن و رفع مشکلات یکدیگر است به گزارش ایرنا آیت افرمانده سپاه قصرشیرین: اقتصاد مقاومتی، اقتصادی پویا و فعال است
فرمانده سپاه قصرشیرین اقتصاد مقاومتی اقتصادی پویا و فعال است قصرشیرین - ایرنا - فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه قصرشیرین گفت اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد بسته و ناکارآمد نیست بلکه اقتصادی پویا و فعال است سرهنگ پاسدار علی احمدپور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینیکی از مهم ترین اهداف اقتصاد مقاومتی، حمایت از اقشار آسیب پذیر است
یکی از مهم ترین اهداف اقتصاد مقاومتی حمایت از اقشار آسیب پذیر است خرم آباد - ایرنا - نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت یکی از مهم ترین اهداف اجرای سیاست محوری اقتصاد مقاومتی در کشور براساس منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی حمایت جامع از اقشارمحروم و آسیب پذیر اسبرای رسیدن به اقتصاد مقاومتی، همدلی مردم با دولت و هماهنگی قوا ضروری است
ابوترابی فرد برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی همدلی مردم با دولت و هماهنگی قوا ضروری است تهران - ایرنا - نایب رییس مجلس شورای اسلامی گفت برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی و پویا همدلی و همراهی مردم با دولت و هماهنگی قوا کاملا لازم و ضروری است به گزارش ایرنا حجت الاسلام سید محمدحسن ااقتصاد مقاومتی، مدیریت هوشمندانه برای اصلاح ساختاراقتصادی کشور است
اقتصاد مقاومتی مدیریت هوشمندانه برای اصلاح ساختاراقتصادی کشور است رباط کریم -ایرنا- فرماندار رباط کریم گفت اقتصاد مقاومتی مدیریت هوشمندانه برای اصلاح ساختار اقتصادی و تعیین مسیر رشد و شکوفایی کشور است به گزارش ایرنا بیژن سلیمان پور روز سه شنبه در جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتیامام جمعه مهاباد: اقتصاد مقاومتی، تحریم ها را شکننده تر کرد
امام جمعه مهاباد اقتصاد مقاومتی تحریم ها را شکننده تر کرد مهاباد - ایرنا - امام جمعه مهاباد گفت ابعاد گسترده اقتصاد مقاومتی مردم ایران اسلامی تحریم های غرب علیه کشورمان را شکننده تر از گذشته کرده است به گزارش خبرنگار ایرنا ماموستا ملاقادر سهرابی روز پنجشنبه در جشن گلریزان ناقتصاد مقاومتی، پدافند غیرعامل کشور در برابر ترفندهای دشمنان است
اقتصاد مقاومتی پدافند غیرعامل کشور در برابر ترفندهای دشمنان است کرمانشاه - ایرنا - حشمت الله فلاحت پیشه از اساتید دانشگاه بر این باور است که ابلاغ بندهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب در صورتی که بدرستی اجرا شود حکم پدافند غیرعامل اقتصادی کشور در برابر ترفندهاقتصاد مقاومتی،آرمانی امید بخش در اقتصاد ایران
اقتصاد مقاومتی آرمانی امید بخش در اقتصاد ایران یاسوج - ایرنا- گفتمان اقتصاد مقاومتی اکنون به عقیده بسیاری از کارشناسان دلسوزان و فعالان سیاسی و اقتصادی کشورمان به عنوان الگویی تمام عیار و آرمانی امید بخش دراقتصاد ایران و حرکتی در مسیربهبود وضع معیشتی و رفاهی مردم محسوب می شودسیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی، راهکار تبدیل تهدید به فرصت برای ایران اسلامی است
سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی راهکار تبدیل تهدید به فرصت برای ایران اسلامی است ارومیه - ایرنا - فرماندار ارومیه گفت سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب راهکار تبدیل تهدیدات غرب در خصوص تحریم به فرصت عزت و سربلندی برای ایران اسلامی است جواد شریف نژاد روز چهامام جمعه ساری: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی، توجه به تولید داخلی است
امام جمعه ساری لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی توجه به تولید داخلی است ساری - ایرنا - نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری گفت لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی بهره گیری از ظرفیت ها و امکانات موجود استفاده از دیدگاه نخبگان و توجه بیشتر به تولیدات داخلی است آیت الله نورالله طربمحسن رضایی: اقتصاد مقاومتی، ریاضت نیست
محسن رضایی اقتصاد مقاومتی ریاضت نیستتاریخ انتشار پنجشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۳ ۵۸ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت اجرای هدفمندی یارانهها با دلسوزی ولی بدون کار اصولی اقتصادی صورت گرفته است که باید در این راستا راهکارها اصلاح شود به گزارش ایسنا محسن رضایی در حاشیه سومینالگوگیری از اقتصاد مقاومتی نمونه ای از ایستادگی در برابر دشمنان است
الگوگیری از اقتصاد مقاومتی نمونه ای از ایستادگی در برابر دشمنان است شازند-ایرنا-فرماندار شازند گفت الگوگیری از اقتصاد مقاومتی نمونه ای از ایستادگی مردان و زنان ایران اسلامی است که توانسته اند در برابر هجمه بی امان دولت های غربی در برابر تحریم ها بایستند به گزارش ایرنا اصغر عالعبدالله مرادی اقتصاد مقاومتی، ساختار رانتی و تحریم اقتصادی
عبدالله مرادیاقتصاد مقاومتی ساختار رانتی و تحریم اقتصادیرویکرد اقتصاد مقاومتی با تاکید بر توسعه درون زا و برون گرا نشان دهنده این است که پایه های اقتصاد کشور بایستی بر توانایی تولیدی توسعه صنعتی قدرت علمی منابع انسانی و منابع معدنی و طبیعی و استوار گردد مقدمه دغدغه توسعرویکرد اصلی اقتصاد مقاومتی، تلاش در راستای دستیابی به حماسه اقتصادی و شکوفایی کشور است
استاندار لرستان رویکرد اصلی اقتصاد مقاومتی تلاش در راستای دستیابی به حماسه اقتصادی و شکوفایی کشور است خرم آباد- ایرنا- استاندار لرستان گفت رویکرد و هدف اصلی اقتصاد مقاومتی تلاشی هدفمند و جهادی در راستای تحقق سیاست محوری حماسه اقتصادی و دستیابی به رشد و شکوفایی همه جانبه و توس-
اقتصادی
پربازدیدترینها